Ultima actualizare: ieri, 20:38
Locale

Weekend plin de evenimente la Ardud! Se anunţă concerte de excepţie

Două evenimente importante vor avea loc sâmbătă şi duminică în oraşul Ardud. Este vorba despre evenimentul intitulat “ȘLAGĂRE VECHI PENTRU TIMPURI NOI”, care va avea loc sâmbătă, 14 august, şi “SIMFONIA IUBIRII – EUGEN DOGA ȘI MUZICA LUI”, eveniment programat duminică, 15 august.

Prezentăm în continuare cele două evenimente, aşa cum au fost descrise de către organizatori:

ȘLAGĂRE VECHI PENTRU TIMPURI NOI

🎤 Fiecare epocă din istoria îndelungată a muzicii are şlagărele ei, piese pe care, cu bucurie şi încântare, le-am fredonat şi le fredonăm, tinerii şi maturii, deopotrivă. Melodia, armonia, ritmul, scriitura și mesajul șlagărelor românești celebre le asigură trăinicia dincolo de timp și spațiu.

🟦 Într-un concert dedicat muzicii valoroase românești, Asociația Culturală „dr. Augustin Mircea” în parteneriat cu Consiliul Județean Satu Mare, Primăria și Consiliul Local Ardud, aduce în fața publicului ardudean și nu numai, câteva dintre vocile românești consacrate, care ne bucură sufletele încă de la primele acorduri muzicale.

🎤 Marcel Pavel, Monica Anghel, Paula Seling și Marian Buzilă se numără printre vocile românești uşor de recunoscut, care pășesc delicat pe portativ, „îndulcind” sunetele, voci melodioase, dar şi puternice, care reușesc deseori trecerea suavă dintr-un registru muzical în altul.

🟦 Considerăm că trebuie să multiplicăm eforturile pe care le depunem pentru dezvoltarea infrastructurii culturale care ne definește ca și popor, pentru punerea în valoare a operelor artistice și a artiștilor valoroși români.

🎤 Din acest motiv, apreciem ca fiind oportună propunerea noastră de a organiza la Ardud un spectacol care să cuprindă cele mai îndrăgite șlagăre românești, piese muzicale pe ritmul cărora am crescut și care ne sensibilizează cu nostalgie și azi.

🟦 Orașul Ardud dezvoltă o componentă turistică prin reabilitarea Cetății Ardudului din fonduri europene și prin înscrierea sitului în circuitul turistic medieval național, ajungând astfel pe lista patrimoniului național material.

🎤 Prin propunerea Asociației Culturale „dr. Augustin Mircea”, concertul “Șlagăre Vechi Pentru Timpuri Noi” vine în sprijinul promovării orașului prin redescoperirea muzicii românești care provoacă emoție profundă, sperând să facem astfel pași spre a înscrie Ardudul și pe lista patrimoniul național imaterial.

❗ Precizăm faptul că intrarea va fi liberă. De asemenea organizatorii roagă participanții să respecte regulile și restricțiile pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov-2 (Covid 19).

🎼 SIMFONIA IUBIRII – EUGEN DOGA ȘI MUZICA LUI

🎹 Muzica simfonică este alcătuită din compoziții muzicale create special pentru orchestră. Aceasta este o denumire alternativă pentru ceea ce înseamnă muzica clasică, fiind, în același timp, o formulare mai corectă din punct de vedere istoric și muzical.

🎸 În mod cert, ați observat că genul acesta de muzică este o prezență permanentă pe marile scene ale lumii, dovedind că este una dintre pietrele de temelie ale societății culturale contemporane prin care se definește finețea lăuntrică a umanului.

🎻 În organizarea Asociației Culturale „Dr. Augustin Mircea”, în parteneriat cu Consiliul Județean Satu Mare, Primăria și Consiliul local Ardud și Asociația Culturală Opera Vox din Cluj au bucuria să aducă în fața publicului din Ardud și nu numai, spectacolul “SIMFONIA IUBIRII – Eugen Doga și muzica lui”, care îl are ca nucleu pe compozitorul Eugen Doga, considerat cel mai mare compozitor român în viață. Spectacolul se anunță a fi o experiență unică pentru publicul participant, aducând pe aceeași scenă Orchestra și Corul Teatrului de Operă din Chișinău, Orchestra, Corul și Ansamblul de Balet al Operei Vox din Cluj.

🎺 Prin concertul „SIMFONIA IUBIRII – Eugen Doga și muzica lui”, ne propunem în primul rând omagierea celui mai mare compozitor român în viață prin prezentarea în fața publicului spectator a creației care i-a adus acest important titlu, justificat și de faptul că una dintre multiplele sale compoziții muzicale apreciate a fost declarată de UNESCO „A PATRA CAPODOPERĂ MUZICALĂ A SECOLULUI XX”, fiind distinsă și cu Premiul UNESCO.

🎻 Muzica lui Eugen Doga este recunoscută la nivel mondial, dar încă necunoscută publicului sătmărean, iubitor de act cultural-artistic. Prin mixtura inedită de muzică simfonică, muzică corală și balet, spectacolul se anunță a fi un regal de calitate excepțională, unic în Satu Mare prin compoziție.
🪗 Prin acest proiect inițiat de Asociația Culturală “Dr. Augustin Mircea”, ne dorim amplificarea și dezvoltarea apetitului comunității din Ardud și nu numai, pentru genuri muzicale diversificate, în special pentru muzica cultă, prin înlesnire accesului la un act cultural valoros.

❗ Precizăm faptul că intrarea va fi liberă. De asemenea organizatorii roagă participanții să respecte regulile și restricțiile pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov-2 (Covid 19).

7 comentarii

 1. carcotas Răspunde

  Un eveniment aparte, ceva ce postacii de pe portalsm nu au cum sa-l remarce. In plus: intrare libera!!!

 2. Om Răspunde

  Ce nu costa nu este apreciat. Ca si cum n-are valoare. Dar ideea e frumoasa. Succes si pe mai departe!

 3. Om Răspunde

  Si as mai schimba ziua. Nu in postul Adormirii Maicii Domnului.

 4. Breiching Nius Răspunde

  …pensionarii se vor bucura foarte mult de programul oferit !

 5. Om Răspunde

  Bachus, poate ma-ta linge, de-aia te-o facut atata de prost.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.