Ultima actualizare: azi, 22:25

Naţionale

Caz incredibil! Fetiță, în vârstă de 3 ani, dată în judecată de Primăria Cluj-Napoca

Caz incredibil! Fetiță, în vârstă de 3 ani, dată în judecată de Primăria Cluj-Napoca. Lara, o fetiță de doar 3 anișori a primit o citație de la Judecătoria Cluj-Napoca prin care au înștiințat-o că va fi chemată la proces de Consiliul Local Cluj-Napoca prin primarul Emil Boc. Fetița a fost astfel declarată ,,pârâtă”, iar astăzi, 1 septembrie s-a prezentat în fața judecătorilor, potrivit PortalCJ.

Lara, în vârstă de 3 ani, și tatăl ei s-au prezentat în fața judecătoriei la ora 8.40, răspunzând la citațiile pe care le-au primit amândoi, separat. Cu câteva zile în urmă, avocata lor a prezentat în scris, și astăzi în sală, verbal, întâmpinarea formulată în apărarea celor doi. Familia contestă cererea de chemare în judecată a minorei, dar și dreptul primăriei de a impune așa-numita “taxă de ocupare abuzivă” pe baza unei fișe de calcul cu referire la o Hotărâre de Consiliu Local care a fost anulată de către Tribunalul Cluj în 2014 și de Curtea de Apel în 2015. Judecătoarea de astăzi, conform regulilor procedurale, a lăsat timp primăriei să studieze această întâmpinare și să răspunde la ea, astfel încât pe 27 septembrie se va convoca o nouă înfățișare.

Cum s-a ajuns în această situație?

În 24.06.2021, Sz.D. și fata lui de 3 ani, au primit o înștiințare din partea primăriei Municipiului Cluj-Napoca, conform căreia el și fiica lui sunt în evidența primăriei că ocupă abuziv un apartament dintr-o casă modulară din Pata Rât. În octombrie 2019 Sz.D. a intrat într-o cameră goală de acolo, pentru că nu avea cum să locuiască în continuare cu părinții lui în camera de 16 m² primită de la primărie în 2010 după evacuarea de pe strada Coastei. Chiar dacă el a predat cheia acelui spațiu reprezentantului primăriei în vara anului 2020, procesul continuă împotriva lui și al minorei de 3 ani. Citește mai mult în apelul nostru: https://bit.ly/3kJwtf9″, “, au transmis cei de la Căși sociale ACUM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.