Ultima actualizare: ieri, 21:51
Locale

Un nou pas important pentru realizarea drumului expres Satu Mare – Baia Mare

Un nou pas spre realizarea drumului expres Satu Mare – Baia Mare. Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare și Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, au semnat astăzi la Baia Mare actul oficial de constituire a asociației dintre județele Satu Mare și Maramureș.

La întâlnire au participat și Ioan Rus, vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare și Marcel Boloș, președintele Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest. Pataki Csaba a precizat că după semnarea actului a reușit, împreună cu președintele Consiliului Județean Maramureș, să revizuiască contractul pentru studiul de fezabilitate al drumului expres care va lega cele două reședințe de județ. Mai mult, cele două județe au pregătit deja un plan de lucru care a fost trimis Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care va prelua finanțarea acestor lucrări.

„Scopul acestei colaborări este lansarea planurilor, iar când proiectul de fezabilitate va fi finalizat cu toate autorizațiile obținute, îl vom preda CNAIR, care va pregăti studiul tehnic și va finanța lucrările efective. Acest lucru reduce semnificativ timpul de proiectare” – a accentuat Pataki Csaba, adăugând faptul că realizarea studiului de fezabilitate va dura aproximativ un an. Drumul expres Satu Mare – Baia Mare va avea o lungime de aproximativ 20 de kilometri pe raza județului Satu Mare, valoarea totală a investiției fiind de aproximativ 300 de milioane de euro.

10 comentarii

 1. Garboz Răspunde

  Gunoaielor de la ortal sm de ce nu scieti nimic de comemorarea victimelor dictatului de la Viena tinuta la Carei in data de 29.o8.2o21? Nemernici slugoi ai AUDMR-ului cu cat va platesc din banii nostrii?S-a va fie rusine nemernicilor !Sper s-a publicati postarea!

 2. Szatmari Răspunde

  De cand Pataki si-a taiat coful nu mai este original.
  Hol a cofod Pataki? Meg az alkesz Túrós Lorika, istenem mivé tett titeket a politika.
  Mocskos gazemberek.

 3. Nicusor Răspunde

  Vise placute …..

 4. ciprian Răspunde

  De Autostrada Nordului se mai aude ceva?

 5. Streinu Inel Răspunde

  Faceți odată ceva !!!manca-v-ar korhazu odată pe toți !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.