Ultima actualizare: azi, 10:48

Locale

Cele șapte localități din Țara Oașului ies din carantină

Conform concluziilor analizei de risc actualizată realizată de Direcția de Sănătate Publică Satu Mare pentru zona de focar zonal activă care a fost carantinată pentru o perioadă de 14 zile în Țara Oașului, nu mai este necesară prelungirea măsurii de carantinare.

Astfel, începând cu data de 26.09.2021 ora 00,00 (noaptea de sâmbătă spre duminică) încetează restricțiile impuse prin Ordinul nr.7467/10.09.2021 al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență privind instituirea carantinei zonale pentru comunele Bixad, Călinești-Oaș, Gherța-Mică, Turț, Batarci, Cămărzana și Târșolț.

Incidențele îmbolnăvirilor de Covid-19 în cele șapte comune, comparativ la începutul perioadei de carantinare cu cele înregistrate astăzi se prezintă astfel (îmbolnăviri la mia de locuitori): Bătarci de la 6,85 la 5,00, Bixad de la 8,02 la 3,68, Călinești-Oaș de la 6,18 la 4,12, Cămărzana de la 8,22 la 1,23, Gherța Mică de la 9,40 la 3,96, Târșolț de la 13,57 la 4,38 și Turț de la 7,88 la 2,89.

În continuare pe raza tuturor unităților administrativ-teritoriale se aplică măsurile prevăzute de Hotărârea C.J.S.U. nr.50 din 17.09.2021 privind stabilirea şi aprobarea măsurilor care se aplică la nivelul judeţului Satu Mare pentru prevenirea şi combaterea infecțiilor generate de noul Coronavirus coroborate cu prevederile HG 1015/23.09.2021 pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 932/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 septembrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Prefectul Altfatter Tamas solicită în continuare responsabilitate din partea cetățenilor, atât prin respectarea măsurilor de protecție cât și prin vaccinare dar și acțiuni de informare și prevenție din partea efectivelor Ministerului Afacerilor Interne.


Sursa: Instituția Prefectului Satu Mare

29 comentarii

  1. AziNu Răspunde

    Unde e rahatu de Jurma? O sa revina toamna viitoare cu predictii noi

    • Fan Tastic Răspunde

      Ce ai cu el, pana acum toate s-au adeverit…

      • @Fan Tastic Răspunde

        Anul trecut a prezis 1000 de morți covid le zi! Mare kkt de prezicător! Da el are voie! Cei care acum zic a zis prostii una-două sunt făcuți antivaxeri! Perfect ilogic! Să vă bată Dumnezeu cu boli pe măsura cum v-ați bătut voi joc de oameni și de țară! Să aveți toate bolile cronice și de preferat în stadiu netratabil, exact cele pe care le-ați omis intenționat să le tratați de 2 ani!

        • AziNu Răspunde

          Corect. Asa pun botul toti speriatii la el. Zici ca unora le place sa fie speriati. Va hraniti cu prostie unii

        • Bucuresti Răspunde

          In capitala nu mai sunt locuri nici la morga.

        • IT Răspunde

          AziNu porneste atacul cu fortze maritesi inversunara !
          Ba ,nu ai dormit ca lumea azi noapte ,sau nevasta a zis : AziNu ! ….????

          • AziNu

            i-am tras-o lu sotia ta si a udat patul. Mi-a zis ca nici daca iti bagi capul intre cracii ei nu o sa ajungi la performantza asta .Cat despre nevasta-mea , du-te fwte-o eu m-am saturat de ea. Problema e ca nu o sa se fwta cu tine ca esti nespalat si vaccinat

    • Fan Tastic Răspunde

      Epidemiologul Octavian Jurma, noi predicții despre pandemie: „Vom avea 8.500 de cazuri de COVID-19 pe zi” Deja se apropie ,Lumea nu se vaccineaza ,parerea mea este ca va fi si depasita.

      Octavian Jurma : … Satu Mare, primul oraş care poate intra în scenariul roşu, în valul 4. 18 august 2021
      S-a adeverit.

      Cercetătorul Octavian Jurma: Până la finalul lunii septembrie vom avea între 400 și 500 de copii internați cu Covid în spitale dacă trendul nu scade.
      Se apropie .

      Octavian Jurma: Scenariul de coșmar pentru valul 4 este că va avea cazurile din valul 2 și 3. Și devine tot mai realist.
      DA

      Octavian Jurma
      Este medic, specializat în neuroștiințe, cu studii postuniversitare în SUA. Este pasionat de statistici, dar și de urmărirea transparenței autorităților. Este unul dintre fondatorii Grupului pentru Studiul Formal al Sistemelor Vii, care încearcă să găsescă modele matematice și să formalizeze fenomenele biologice și sociale.

      Adevarul este ca Valul 4-Delta a sosit deja în România şi creste vertiginos de 4 saptamani. Negationiştii au dreptate când spun că într-o furtuna te poti îneca şi cu colac de salvare şi fără. Dar de aici şi până la a spune că e totuna daca ai sau nu colac de salvare în plin val e cale lunga si tu decizi daca merită riscul în raport cu deranjul. Vaccinul nu ne face invulerabili la infectia cu varianta Delta si boala COVID-19, insa ne fereste sa ajungem în spital sau cimitir.

      • AziNu Răspunde

        Ar tebui sa iti faca dosar penal ca imprastii cu informatii false 😉 tu cu Jurma la puscarie . Doi de-un leu

  2. MaciLaci Răspunde

    Sunt vaccinat cu doua doze si inca nu am luat-o pe a 3-a . Ma cac pe mine

  3. Pavel Răspunde

    Osenii din lume trebuia să iasă o dată….

  4. ..... Răspunde

    Gata. Se poate merge la congres. Adrian Cozma a pornit încă de luni spre București, merge călare.

  5. H&R Răspunde

    A plecat diaspora, au dus cu ei si problema… :))))
    Problem solved!
    Asta era asa numai zis ca acolo erau asa de mari probleme, dar daca ai orice raceala, faci un test, sigur iese pozitiv. Btw.

    • ... Răspunde

      Ce noroc pe capul nost’ că între timp am reușit să eradicăm practic complet gripa sezonieră!😱
      Da’ aia cu testul pozitiv făcut pe o felie de lămâie au auzit?

      • AziNu Răspunde

        Se stie ca e asa. Oamenii care vad doar ce se aude o sa se trezeasca dupa vreo 4 ani (in spital cu anticorpii la pamant) . Cel mai tragic e ca , de acuma incolo daca moare un vacciat, o sa spuna Arahat ca a murit pentru ca au trecut 6 luni de la doza 2 si nu a luat-o pe a 3-a. Culmea e ca fix dupa 6 luni expira vaccinul. Ca sa il luam de doua ori pe an, altfel ne urca la cap democratia

        • AziNu Răspunde

          Iara mi-ai supt nick-ul .De acuma o sa folosesc altele ca m-am saturat sa ma sugi atat. Nimeni nu a supt pwle cum o faci tu, cacaciosule

      • George Răspunde

        Purtarea mastii reduce transmisibilitatea inclusiv a gripei sezoniere .De altfel am colegi gripati ,raciti ,si nu au iesit pozitivi la covid.

    • AziNu Răspunde

      Eu am zis in August ca asa va fi! Si fiti atenti ce ordin s-a mai dat la spitale in August: Daca moare un vaccinat de la covid si are comorbiditati, nu va fi trecut la covid, decat daca vrea medicul! Deci ramane la decizia medicului daca il pune sau nu la covid . Urmeaza ca cei care vor fi vaccinati si vor muri sa fie acuzati de vaccinare la chiuveta. Oricum mortul nu o sa se trezeasca sa faca constestatie iar rudele nu au cum sa dovedeasca contrariul. Dar cati ani mai trebuie sa treaca pana isi dau seama oamenii ca nimeni din jurul lor nu a murit! TOti vin cu exemple din ziare ca unu tanar amurit si bashini, dar personal nimeni nu stie pe nimeni. Si cine stie, e obez si considera obezitatea sanatate curata si nu-i vine sa creada ca un unchi de-a lui obez l randul lui a crapat. Haideti mai vaccinatilor spuneti cate cunostinte de-a voastre au murit de la pandemia asta! Eu am rude in toata lumea si tzara si nu am pe nimeni care sa fi murit. Unu singur o ajuns la spital, vai de capu lui ce sanatos era el…si nu a murit, mai mult s-a dus la spital ca a avut caka la kur…

      • Berila Răspunde

        Mai da destept mai esti ,ce nu te-ai facut politician ?
        Vezi ca dupa suprasolicitarea creierului , el intra in autodistrugere !

        • @Berila Răspunde

          @Berila, nu stii bine. Cel mai bun politician iese din ala care abia reuseste sa termine clasa cu nota 5! Sa dau exemple? Apoi astia sunt perfect valabili si inconstienti dupa aia ca sa guverneze o tara intreaga! Sa-ti dau exemple iar? Un om cu toate tiglele pe cap si cu ceva scoala isi vede de meserie, ca de aia a facut scoala!

  6. H&R Răspunde

    “Incidențele îmbolnăvirilor de Covid-19 în cele șapte comune, comparativ la începutul perioadei de carantinare cu cele înregistrate astăzi se prezintă astfel (îmbolnăviri la mia de locuitori): Bătarci de la 6,85 la 5,00, Bixad de la 8,02 la 3,68, Călinești-Oaș de la 6,18 la 4,12, Cămărzana de la 8,22 la 1,23, Gherța Mică de la 9,40 la 3,96, Târșolț de la 13,57 la 4,38 și Turț de la 7,88 la 2,89.”

    Sa nu mai aud/vad de la oricine, ca palinca nu este cel mai bun contra covid! Pe bune!
    In 14 zile astia au facut istorie!

    PS pentru Portalsm, Google etc:
    Nu Cămărzana ci Cămârzana!
    https://www.google.ro/maps/@47.9727902,23.3178046,3a,15.1y,357.04h,84.61t/data=!3m6!1e1!3m4!1sv0qYU6X-xGo7reqzOfQslg!2e0!7i13312!8i6656?hl=hu

    • AziNu Răspunde

      Asta nu o sa inteleaga disperatu ala care ne tot ataca si sustine ca noi astia care nu ne-am vaccinat suntem unu si acelasi om. Scrie clar ca anu trecut a fost mai nasol si sa nu uitam ca nu se testau asa intens ca acuma! Dar cine s-a vaccinat, o sa caute tot timpul dovezi ca nu s-a vaccinat degeaba. Si eu as fi fost la fel daca ma vaccinam. Dar pandemia o sa dispara pana la anu, mark my words! Daca nu dispare, e cum am mai sustinut in trecut: vor sa depopuleze planeta incet dar sigur. Deja tot mai multi medici spun asta si nu numai. Dar eu sunt optimist si cred ca aia cu depopularea e doar o conspiratie la care am pus eu si altii botu….Eu nu imi doresc sa moare nici cakanaru ala care ne tot ataca si arata cu degetu pe noi ca nu ne-am vaccinat. El in schimb ne doreste moartea zilnic… Dovada de “intelijentza artificiala” programata la repezeala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.