Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Coronavirus Satu Mare: 65 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 2 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.101.678 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). 1.056.922 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.470 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 34.617 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 01.09.2021 (10:00) – 02.09.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 26 de decese (9 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Galați, Ialomița, Neamț, Prahova, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Dintre cele 26 decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 10-19 de ani, 1 la categoria de vârstă 40-49 ani, 9 la categoria de vârstă 60-69 ani, 7 la categoria de vârstă 70-79 ani și 8 la categoria de vârstă peste 80 ani.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referință.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 2.642. Dintre acestea, 322 sunt internate la ATI.

 

11 comentarii

  1. R&H Răspunde

    Razi , tu ,dar pana cand ?
    vezi ce vine …si e numai inceputul.Sa nu mai zic ca Bulgarii si noi stam cot la cot cu vaccinarea.
    Restaurantele şi barurile din Bulgaria se vor închide la ora locală 22:00 începând din 7 septembrie, în timp ce competiţiile sportive din spaţii închise se vor desfăşura fără spectatori, a anunţat joi ministrul interimar al sănătăţii bulgar, Stoicho Kaţarov. Festivalurile muzicale vor fi interzise, iar teatrele şi cinematografele vor funcţiona la cel mult 50% din capacitate. Decizia reintroducerii restricțiilor a fost luată în contextul unei noi creșteri a numărului de cazuri de Covid-19.

  2. .... .... Răspunde

    Niciun pat liber la ATI în spitalele COVID din București. „Avem foarte mulți tineri, fără comorbidități, care se prezintă tardiv la spital” Secțiile de Terapie Intensivă de la „Marius Nasta”, „Victor Babeș” și „Matei Balș” sunt ocupate 100%, iar saloanele sunt 80% pline cu pacienți. Se caută din nou paturi pentru cazurile severe.

  3. ...... Răspunde

    Autoritățile de la Copenhaga, care au avut pe tot timpul pandemiei o atitudine foarte precaută, renunță pe rând la ultimele restricții COVID, mulțumită unei campanii de vaccinare de succes, prin care a imunizat până acum peste 72% din populație, scrie Euronews.
    Citeşte întreaga ştire: În valul 4 de COVID, Danemarca declară pandemia sub control și elimină permisul sanitar. Ce a făcut mai bine decât alte state?

  4. garcea Răspunde

    Surse oficiale au precizat, pentru AGERPRES, că liderul Partidei Romilor Pro Europa din judeţul Bistriţa-Năsăud a decedat la spital, la terapie intensivă, unde a fost diagnosticat cu COVID-19, având o afectare pulmonară de peste 50%.

    Acesta nu era vaccinat împotriva noului coronavirus.

  5. Unul Răspunde

    Orice “raceala” in perioada urmatoare este cel mai probabil infectie cu tulpina indiana (Delta) care are un tablou clinic asemanator unei raceli severe. La tineri COVID19- Delta evolueaza mai ales cu dureri de cap, dureri de gat, rinoree (curge nasul) si febra. Simptomele clasice persista dar pierderea mirosului nu mai este asa comuna.

    Vaccinarea ramane cel mai bun colac de salvare in valul 4 chiar daca Delta ii scade mai mult eficienta decat au estimat initial specialistii. Imediat cum va fi permisa vaccinarea cu al doilea rapel va recomand sa o faceti fara ezitare. Cozile la centrele de vaccinare vor motiva si pe cei inca pe gard.

    Nu mai are rost sa insistam acum pentru vaccinare daca intalnim sceptici sau negationisti, cu exceptia parintilor si elevilor care inca mai pot dobandi imunitate completa inainte de deschiderea scolilor.

    Cine mai crede ca infectarea e o optiune mai buna decat vaccinarea trebuie evitat cu politete in perioada urmatoare. O sa avem timp pentru educatia celor care nu vor sa se vaccineze dupa valul 4, cand datele vor vorbi singure, acum prioritatea noastra trebuie sa fie sa navigam in siguranta valul 4 alaturi de familia noastra”,

  6. AziNu Răspunde

    Veniti cu exemple ca un om nevaccinat o murit nu stiu pe unde. Disperati si fricosi mai sunteti. Pana acuma o murit cateva sute de oameni de la vaccin in Romania , ca sa stai cu frica mai mare un pic. Si peste 10 mii de reactii adverse, cateva mii de reactii adverse severe. Daca mai veniti careva ca nu stiu pe unde o murit unu de covid, imi bag ceva in neamul vostru de speriati. Locu vostru e in lanul de porumb! La munca cu voi, slugilor!!!!! Dupa aia acasa!!!! Urgent!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.