Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

Deputatul Radu Panait: ,,Florin Cîțu trebuie să plece!”

,,Florin Cîțu trebuie să plece”, a spus deputatul USR PLUS Radu Panait, după ce premierul a anunțat revocarea lui Stelian Ion de la Ministerul Justitiției, acuzându-l pe acesta că se opune modernizării României.

Redăm, mai jos, comunicatul de presă:

,,Butoiul de pulbere pe care se află coaliția în acest moment este rezultatul ambițiilor personale ale premierului Florin Cîțu, nicidecum ale USR PLUS. În acest moment, partidul din care fac parte este dispus să susțină o moțiune de cenzură împotriva Premierului Florin Cîțu, și susținem cu tărie că acesta nu poate rămâne în continuare la guvernare. De ce? Motivele sunt simple.

La formarea coaliției, USR PLUS alături de PNL și UDMR și-au asumat realizarea unor reforme mult dorite de către români. Pe parcurs însă, partenerii noștri au dat dovadă de egoism și neasumare, și au decis să ne boicoteze în repetate rânduri. Un prim exemplu ar fi demiterea fostului ministru al sănătății, Vlad Voiculescu, urmată acum de demiterea Ministrului Justiției, Stelian Ion, decizii luate fără acordul partenerilor din coaliție. Deși în urmă cu câteva luni a fost semnat un acord în coaliție, premierul a făcut abstracție totală de el.

De data aceasta ”mărul discordiei” îl reprezintă programul ”Anghel Saligny”, domnul Florin Cîțu acuzându-l pe colegul nostru Stelian Ion că se opune modernizării României din cauza faptului că nu a dat un aviz proiectului.

PNDL este un program creat și susținut de persoane precum Liviu Dragnea sau Elena Udrea, iar domnul Cîțu se voia a fi succesorul lor, deoarece programul ”Anghel Saligny” sau mai bine spus, PNDL 3, nu ar face decât să burdușească în continuare conturile anumitor primari. Problema noastră nu stă în faptul că USR PLUS are primari puțini, problema noastră stă în faptul că acest program ar însemna alți bani risipiți pentru România, în timp ce ea se sufocă în nevoi.

Vorbim despre suma de 50 de miliarde de lei, sumă ce ar putea fi folosită la construirea de noi spitale, școli sau chiar autostrăzi. Sistemul de învățământ se află în colaps în comunitățile slab dezvoltate.

Cerințele noastre în privința acestui program au fost foarte concrete:

  1. Filosofie de cheltuire similară fondurilor europene, dar simplificată în implementare;
  2. Bugetare defalcată pentru fiecare dintre cele cinci tipuri mari de investiții;
  3. Stabilire de indicatori de program;
  4. Stabilire de criterii generale de eligibilitate și ordinea de importanță a acestora;
  5. Stabilire de cofinanțare;
  6. Decontare pe bază de costuri unitare maximale;
  7. Mecanism de implementare și control similar programelor operaționale, simplificat și adaptat la complexitate;
  8. Structură dedicată cu asigurare de capacitate administrativă;
  9. Alocare de investiții pe bază de evaluare rezultată din punctaj și nu pe bază de listă aprobată de ministrul Dezvoltării;
  10. Transparență prin crearea unui sistem informatic, public, care să cuprindă toate informațiile legate de proiect (punctaj, contractor, durată, stadiu de execuție și plăți, etc.).

Am cerut transparență și asumare în fața românilor. Poziția noastră rămâne fermă!”

25 comentarii

  1. radical2 Răspunde

    Sunt cerinte de bun simt. Dar astfel nu pot sa fure . Ori ei sunt obisnuiti cu furtisagul. Fie ca vorbim de PSD fie de PNL….doar au au mers mana la mana timp de 30 de ani. Adevarul crunt e ca sunt angajati in primarii care nici nu au auzit de inticatori de program , daramite sa le puna in aplicare. Toate aceste cerinte sunt menite sa evalueze calitatea si performanta proiectelor. Ori in sistemul bugetar nu avem asa ceva si nu avem nici personalul necesar sa le aplice. Tot ce inseamna bani de la buget alocat primariilor , inseamna defapt rispipa mare de bani. Bani care ajung la cine nu trebuie. Si ne plangem de ce educatia e in colaps , de ce sistemul sanitar e la pamant smd.

  2. platitor de taxe Răspunde

    foarte bine punctat, si acuma sa vina ofticosii care in aceste conditii nu au cum sa fure!

  3. mae Răspunde

    ba papagal ce esti dute la gara la gara

  4. Antal Răspunde

    PNL Satu Mare este format din pedelisti și pesedisti. Ultimele achiziții de la PSD sunt Virgil Dragos, soferul lui Valer Marian, și Ciprian Bretan, lingaul lui Mircea Govor.

  5. Mă prostălăilor... Răspunde

    … Eu unul nu am crezut ca usr-istii sunt asa batuti in cap. O spun cu parere de rau, ca unul care a semnat si a sustinut toate initiativele acestui partid, am votat PNL. Hai sa-mi spuna cineva daca Stelian Ion a performat cumva in functia de ministru. Eu de mult am spus ca este un ministru foarte slab, sters, moale ca sa nu spun de-a dreptul molâu. Pe de alta parte, intelegerea cu AUR, pentru motiunea de cenzura este de-a dreptul cretina si dovedeste din plin ca nu va pasa de propriul electorat. Da poate nu va strica o lectie, numai asa voi va duceti la 5% si AUR sare la 20%. Daca ajunge PSD la guvernare, multi români nu o sa v-o ierte niciodata! Nu aveti nici o scuza, nici voi nici PNL.
    PS
    Nu ma laud nici cu PNL-ul, tot electoratul de dreapta este bulversat, rusine gunoaielor! V-am dat o sansa si voi ati irosit-o.

    • x-ulescu Răspunde

      Ha,Ha,Ha,Ha ……………………………..Ha,Ha,Ha

    • nuconteaza Răspunde

      @Mă prostălăilor…
      Stii care e faza naspa pentru PNL ? Ca ei nu fac reforme de niciun fel. Iar cel de la justitie Stelica Ion de mult timp incearca sa desfiinteze SIIJ si e blocat de PNL+UDMR. Citu nu vrea sa discute in guvern, vrea sa dicteze si semneaza cu usurinta revocarea lui Stelica. Atunci USR PLUS de ce nu ar semna la fel de usor o motiune de cenzura impotriva lui Citu ? Faptul ca PSD vor semna pentru a destabiliza guvernul e doar o coincidenta si ceva de asteptat. Daca PSD nu semneaza motiunea de cenzura, se va da de inteles ca PSD se aliaza cu PNL si deja is impotriva “principiilor” partidelor. Asta practic ar contura cu adevarat ideea ca in Romania ar exista 3 partide majore, PNL / PSD / USR PLUS. In oricare din caz, PNL momentan si-o va lua in freza, altfel pierd toate 3.

  6. x-ulescu Răspunde

    Alegeri anticipate !! orice roman care mai voteaza pnl,usr ,+ , udmr .isi merita soarta !! bineinteles sunt si cei cu interese .care vor sa fure in continuare sub umbrela guwernului

  7. Radu Răspunde

    USR Satu Mare a ajuns pe mana unor impostori. Cei care au înființat USR Satu Mare au fost îndepărtați și în locul lor s-au cocoțat personaje care ii ridica zilnic osanale liderului suprem. Gen Sinai, Molnar-Cret și senatorul Zob și Zdub.

  8. Smile Răspunde

    USR PLUS căcat

  9. Sorin Osan Răspunde

    Panait, deputatul ZERO.

  10. Gheorghe Răspunde

    Se dovedește încă o data în plus(dacă mai era nevoie)ca pentru cei care ajung la putere nu contează absolut deloc interesul național,interesul pentru popor.Au venit cu liberalizările (scumpirile)de preturi la gaz su curent,firme fantoma,căpușe,care vând curent și gaz la boborul oropsit cu prețul pe care-l vor ei,în condițiile care le vor ei și scârbă câțù&co fac ce știu ei mai bine:se cacă pe ei și se întorc sa servească.Marș la cocina istoriei,pe urmele lui pontake,trădiceanu și alți lakei care ne-au subjugat.Sa va fie rușine tuturor oportunistilor fii de c…ve care va bateți joc de noi.(pnl=psd=udmr=usr+=aur=johan mălai mare hoț de proprietăți și șef de trib(politic)guvernul meu!!!)

  11. :))) Răspunde

    Mutulică, dute și da-ti o laba și ia-l și pe senatorul melcilor zdob și Zdub ca să aibă și el activitate politică că până acuma nu a făcut nimic notabil dein postura de senator!🤷

  12. Xpert68 Răspunde

    Mai v-ati lua toti de mana si sa plecati, si sa nu uitati sa ii luati si pe cei de la psd care au distrus tra din 1990 si pana in prezent!! Pe toti politicienii nu ii intereseaza sa puna mana pe ciolan!!!!

  13. Satmareanul Răspunde

    Deci inseamna ca Panait merge si se sfatuieste cu Iulian ce sa faca pe mai departe … cred ca si Iulian de la AUR ar fi avut mai mult, mai competent decat Panait …

    Si daca se ajunge la anticipate si se mai voteaza USR+ atunci chiar ne meritam soarta … \

    Ei un fel de soi de sobolan de sector 1 … fac ce vor si iti intra in casa, te musca … apoi mereti cu totii in sector 1 … sobolaniilor cu sefa sobolan Clotilde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.