Ultima actualizare: ieri, 19:16

Locale

Primar din județul Satu Mare: Avem nevoie de Programul Anghel Saligny! Viața nu e doar în marile orașe

Primarul comunei Santău, Sergiu Silaghi, a declarat, într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, că România are nevoie de Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”, întrucât acest program ,,reprezintă o soluție la probleme reale și concrete ale comunităților locale”. Edilul subliniază că 57% dintre localități nu au canalizare, 29% nu au apă curentă, 69% nu au rețele de gaze naturale, iar 20.000 de kilometri de drumuri județene sunt nemodernizate.

,,Avem nevoie de programul Anghel Saligny! Astăzi în România 57% dintre localități nu au canalizare, 29% dintre localități nu au apă curentă, 69% dintre localități nu au rețele de gaze naturale, 20.000 de km de drumuri județene și 27000 de km de drumuri comunale sunt nemodernizate.

În fapt vorbim de alocarea de resurse financiare pentru creșterea calității vieții în comunitățile locale. Viața noastră nu e doar în marile orașe. Un minim echilibru este necesar pentru a da o șansă comunităților locale să se dezvolte și să poate oferi un trai mai bun celor care au trudit o viață întreagă dar și noilor generații care vor rămâne acasă, în țară.

Programul reprezintă o soluție la probleme reale și concrete ale comunităților locale, iar noi cei care administrăm localitățile rurale avem nevoie ca de aer de un program național pentru dezvoltarea localităților mici. Ce viitor are satul românesc dacă tinerii nu au acces la servicii publice de bază? Cum vom putea menține generațiile de tineri în România dacă nu le vom oferi acces la o infrastructură bună și la un loc de muncă care să le permită o viață decentă?

Primăriile nu dispun de resurse de bani așa cum au orașele și nu putem să mai amânăm aceste proiecte încă 30 de ani.  Nu putem să lăsăm în subdezvoltare o mare parte a României. Nu putem negocia accesul cetățenilor la apă potabilă și la educație.

Cred că e nevoie de maturitate în decizie și sunt convins că Guvernul României va demara acest program de îndată. E timpul pentru o bună și corectă guvernare care să sprijine toți cetățenii țării!”, a scris, pe Facebook, primarul Sergiu Silaghi.

15 comentarii

  1. H&R Răspunde

    Si nu avem nevoie de pensii speciale.

  2. radical2 Răspunde

    Nu e vorba despre asta domnu primar. Stiti dumneavoastra de ce e nevoie de acest program. Problema e ca si noi stim. Si ne-am saturat ca primariile sa risipeasca banii pe delegatii si protocoale , si pe achizitii la costuri de 10 ori mai mari decat pretul pietei. Primariile nu sunt in stare sa se gestioneze eficient singure, si vreti bani pe care sa ii risipiti in continuare. Bani pentru care oamenii muncitori ii platesc la stat luna de luna si de care voi va bateti joc in ultimul hal. Sper ca oamenii sa nu pice in aceasta capcana. Catu si PNL au dezamagit si trebuie sa plateasca pentru lipsa de reforme. #PNL=PSD

    • LILI Răspunde

      Subscriu total cu completarea ca exista fonduri europene “gratuite” dar pe care nu le accesează mai nimeni. Oare de ce?

  3. Itzic Răspunde

    Suji ****, pacala.

  4. Sat Răspunde

    O să treacă multă vreme până o să dispară wc-ul din fundul curții. Multă m*** la toți guvernanții din 89 până în prezent. Spagari trădători de țară și gunoaie de oameni !!!

  5. Satmarean 1 Răspunde

    @H&R La tine pensiile speciale sunt problema? Fact de gaz si curent nu te preocupa?

    • H&R Răspunde

      Cine are pensie speciala pe ala nu-l intereseaza. Adica cei care decid peste capul nostru au pensie speciala. Deci pe ei nu cred ca ar interesa.

  6. cârcotaş Răspunde

    Într-o viziune foarte realistă multe sate vor dispărea pur şi simplu. Nu ştiu dacă programul ăsta ţine cont de acest lucru. Tinerii care se vor întoarce din diaspora vor la oraş. O parte din bani era bine a se folosi pt. relocarea spre centrele de comună a ,,perifericilor”.

  7. Lili Răspunde

    Dl. Catzu știe de fondurile europene sau acelea nu îl ajuta sa castige șefia partidului?
    Rușine PNL!

  8. Craciun Răspunde

    Pacaliciul lui Cozma a primit ordin să facă declarații presei

  9. Garuboz Răspunde

    @Lili -pentru ca banii obtinuti din fonduri europene nu s-e pot fura si nu stiu ce s-a faca cu ei.

    • soldatu svejk Răspunde

      se fura !! pentru ca lucrarile se fac cu cine trebuie , materialele se cumpara de unde trebuie si le transporta cine trebuie

  10. Chanel Răspunde

    Bună. O părere: se vorbește de canalizare la sat. Cine ii oprește pe oameni sa-si faca o fostă septică si sa foloseasca rahatul împreună cu bălegarul pt fertilizare grădinii? Se vorbește de introducerea de apa in case. Dar de ce nu isi introduc oamenii hidrofor in puț? Vorbim de gaze. Dar cati isi permit la sate introducerea de gaz astfel încât la companii să le merite investiția. Primarii împreună cu besericile să educe oamenii de la sat, să fie gospodari. Sa găsească soluții. Dar apropo: a exista sapardul cate era destinat doar pt rural. Ce au făcut primării in acea perioadă. Ori fi acum mai deștepți. Sau….

  11. Antal Răspunde

    PNL Satu Mare este o adunătură de pedelisti și pesedisti. Gen Virgil Dragoș, șoferul lui Valer Marian, Ciprian Bretan, lingaul lui Mircea Govor, ori mega omul de afaceri Beny Kira.

  12. Sergiu Răspunde

    Nu ai dreptate. Bretan a mai fost in PNL, in PSD a fost doar pentru un an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.