Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

COVID-19 | Prefectura anunță cinci decese la spitalele din Satu Mare, Carei și Negrești

Până astăzi, în județul Satu Mare s-au înregistrat 15.856 îmbolnăviri, 14138 vindecări și 455 decese cauzate de coronavirus. În ultimele 24 de ore s-au  înregistrat 95 cazuri noi de îmbolnăvire și s-au  înregistrat cinci decese, două paciente de 59 de ani respectiv 64 de ani la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, o pacientă de 84 de ani la Spitalul Municipal Carei și o pacientă de 89 de ani și un pacient de 81 de ani la Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș, persoane cu multiple comorbidități.

Până în prezent au fost efectuate 159.286 teste, din care 371 Rt Pcr și 466 teste rapide antigen realizate în cursul zilei precedente. La nivelul județului Satu Mare, în data de 28 septembrie  2021, se află 987 persoane izolate și 805 persoane în carantină la domiciliu sau la locația declarată.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 – situația la data de 28 septembrie 2021:

  • numărul total de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore: 311;
  • număr total centre în care s-a realizat vaccinarea: 5 (Ambulatoriul de specialitate Satu Mare, Școala ”Avram Iancu” Satu Mare, Grup Scolar Industrial ”Iuliu Maniu” Carei, Ambulatoriu Spital Negrești-Oaș, PCTF Petea;
  • cabinete de medicină de familie care au început vaccinarea: 65 din care 38 in mediul urban si 27 în mediul rural;
  • vaccinati in cadrul Maratonului Vaccinării: 4.525;
  • numărul total de persoane vaccinate: 94.832;
  • numărul de reacții adverse în ultimele 24 de ore: 0;
  • număr total de reacții adverse: 14 (reacții locale).

Echipele mobile ale MApN au vaccinat  2460 persoane, în 19 locații.

În perioada 27.09.2021, ora 07:15 – 28.09.2021, ora 07:15, prin punctele de frontieră pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 2025  persoane, dintre care 282 persoane au intrat în carantină la domiciliu iar 1743 persoane fac excepție de la măsura de carantinare dispusă de DSP.

27 comentarii

  1. Adevaratele Stiri Răspunde

    Total vaccinati cu schema completa care au murit de Covid in perioada 27 decembrie 2020 – 31 august 2021: 134.

    Total nevaccinati care au murit de Covid in perioada 27 decembrie 2020 – 31 august 2021: peste 16000.

    Concluzia: au murit de Covid de peste 119 (O SUTA NOUASPE) ori mai multi nevaccinati decat vaccinati.

    Sursa: https://www.cnscbt.ro/index.php/analiza-cazuri-confirmate-covid19/2685-situatie-persoane-confirmate-dupa-vaccinare-31-08-2021/file

    • Real Răspunde

      România, pe locul patru în lume la cel mai mare număr de infectări şi de decese COVID
      România a ajuns astăzi în topul mondial al ţărilor cu cel mai mare număr de infectări şi de decese.Pe primul loc este Rusia, cu 21.559 de infectări şi 852 de decese în ultimele 24 de ore. Pe locul doi este Filipine, cu 13.846 de infectări şi 91 de decese. E urmat de Iran, cu 11.701 de infectări şi 239 de decese. Pe locul patru este România, cu 11.049 de infectări şi 208 de decese în ultimele ore, fiind urmată de Thailanda, cu 9.489 de infectări şi 129 de decese.

      • Dr. Maus Răspunde

        @Real. Așa e când te joci cu cifrele și politicul decide ce și cum și nu epidemiologul. A se vedea și cazul recentului congres PNL. Să vezi tu cifre în București peste niște zile!!! Dar ai cui să spui asta???

    • glumetzu Răspunde

      Romania este o tara cu climat temperat continental, cu patru anotimpuri: carantina, carantina, vara, carantina.

  2. Adevaratele Stiri Răspunde

    Pentru desteptii care spun ca vaccinatii raspandesc virusul mai mult decat nevaccinatii: fals. Riscul ca vaccinatii complet sa raspandeasca virusul este mult mai mic. Pentru ca in primul rand trebuie sa ai boala pentru a o putea transmite. Iar riscul ca un vaccinat sa faca boala este mult mai mic fata de un nevaccinat. In al doilea rand pentru ca trebuie sa ai simptome pentru a putea transmite boala, iar un vaccinat are o probabilitatea mult mai mica de a dezvolta simptome fata de un nevaccinat.

    https://www.iflscience.com/health-and-medicine/fact-check-are-vaccinated-people-just-as-likely-to-spread-covid19-as-unvaccinated-people/

  3. Adevaratele Stiri Răspunde

    Iar pentru desteptii care tot fura nickuri si zic ca peste 95% din decese a fost la aia cu comorbiditati, tin sa il anunt ca peste jumatate din populatia Romaniei sufera de cel putin o comobiditate. Niste date statistice interesante mai jos.

    Hipertensiune arteriala: 45.1% din populatia adulta din Romania are hipertensiune (circa 7.4 MILIOANE de romani) – studiu din 2016:

    Diabet zaharat: 12.4% dintre romanii cu varste intre 20 si 79 de ani au diabet, adica aproape 1.8 MILIOANE – studiu din 2018

    Cazuri de cancer: aproape 500 SUTE de MII de romani au cancer – studiu din 2019

    Obezitate: 22.5% dintre adultii din Romania sufera de obezitate, iar 57.7% dintre romanii de peste 18 ani sunt SUPRAPONDERALI – studiu din 2016

    Varstnici: 37% din populatia Romaniei are peste 50 de ani – date din 2016

    Sursa studii: INSP – Centrul National de Evaluare si Promovare a Starii de Sanatate – https://insp.gov.ro/sites/cnepss/

    • ... Răspunde

      Eu atât îți spun că cca. 4,5 – 5 milioane de români au diabet sau prediabet în țară. Asta se mulțumește onor guvernului și MS că nu face periodic screenig. Mulți au decedat în pandemie și nu știau că au diabet. Cu diabet decompensat nu au avut nici o șansă. Felicitări!🤔😱😤🤯🤮😪😭
      Situația este valabilă și la celelalte boli cronice. De fapt habar nu aveți câți aveți bolnavi la fiecare categorie, toate sunt estimări. Ca și la urșii din țară. Spunem din burtă vă avem 5000 când tot omul vede că sunt pe puțin 10000!

      • Danger Răspunde

        CNCAV trage un nou semnal de alarmă: „Când vom înțelege că situația este cât se poate de gravă? Suntem pe locul 2 în Europa la decese”
        Autorităţile sanitare trag un semnal de alarmă privind situaţia pandemică din ţara noastră. România se află în momentul de faţă pe locul doi în Europa la numărul de decese provocate de COVID.

        • Dr. Maus Răspunde

          Asta e când te joci cu cifrele și bagi orice zboară la covid și asta e dacă dai liber la nevaccinați la acces fără testare la evenimente sau în zone aglomerate când se știe că pot fi purtători de virus asimptomatici în continuare. Nu e spun asta ci medicii. Politicul ar trebui să-și vadă de treaba lui și cei care se pricep la epidemiologie (deci nu Jurma!!!) sp decidă ce și cum. În țările unde se stă mai bine politicul nu s-a băgart peste epidemiologi. Alo, se aude asta la Palatul Victoriei???

        • Dacus Răspunde

          In timp ce lumea din Ro este speriata de vaccin , infectarile bat recorduri , mortalitatea la fel , vecinuu din Hu au: 286 infectari ,8 decese .
          Candva aveau jumate din numerele de la noi ,conform proportiei populatiei, iar numarul obezilor este mare .Dar si-au educat poporul ,cheltuind cea mai mare cota din PIB pt asta in ultimii 11 ani ,si s-au vaccinat.

    • Pisti Răspunde

      S8g1 p8l@ h@nd1capat pr0v@cc1nist

    • Adevaratele Stiri Răspunde

      Si da! E adevarat! Peste 95% din cazuri au avut cel putin o comorbiditate asociata. Asta nu inseamna ca cine are comorbitidati primeste covid si moare. Dar eu incerc sa speriu lumea cu statisticile si nu imi iese nici cum

  4. Romanistan citizen Răspunde

    очень мало товарищей!!!

  5. Valeria N. Răspunde

    Lumea nu invata ,nu se vaccineaza , ar putea lua exemplu de la cei din vest.La ei scad infectarile , dar cel mai important numarul celor ce ajung la terapie intensiva.
    In schimb la noi :
    Cel mai mare număr de cazuri noi de la începutul pandemiei: 11.049. Au murit 208 persoane infectate . Dintre cele 208 decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 de ani,o pacientă de 28 de ani, din județul Timiș, nevaccinata .

  6. MaciLaci Răspunde

    Sunt vaccinat din 15 mai (doza a doua) cu Pfizer-BioNTech. Bine sanatos.

  7. .... Răspunde

    Epidemiolog celebru, avertisment înfiorător pentru România în următoarea perioadă: „Urmează să repetăm dezastrul din valul 1 în Italia. Cei vulnerabili vor plăti cu viața”

    Ce zici @Altu : Jurma zicea ca Romania va depasi 12 000 infectati , si astazi s-a intamplat ! ?!?

    • ... Răspunde

      Cu ce te-am supărat că încerci aproape să mă imiți? Bine, ai pus un punct în plus. Încerci să duci oamenii în eroare? Mare panaramă mai ești!

      • ... Răspunde

        dupa doua doze de insulina, imi place sa-mi violez mama

        • ... Răspunde

          Ești bou și nesimțit. Mama mea a decedat. Poți să te duci după ea. Dar repede.

        • ... Răspunde

          După două doze de insulină ai toate șansele să mori. Depinde de ce glicemie aveai înainte. Tu însă poți încerca. Pentru binele comun cât mai repede că poate scăpăm de tine.

  8. H&R Răspunde

    Sa nu-mi spuneti/scrieti ca in aceste 7 localitati pe timpul carantinarii/izolarii au respectat carantina/izolarea si nimeni nu a iesit niciunde, nu au iesit pana in Negresti-Oas , Satu Mare sau in alte localitati, ca imi tau pwla! Si tot au iesit bine. Mai intelege cineva virusul asta?

    Apropo Camarzana:
    https://portalsm.ro/2021/06/localitatea-din-judet-in-care-nu-se-vaccineaza-nimeni-primarul-si-medicul-refuza-sa-se-implice/

    “Cămărzana de la 8,22 la 1,23” !

    Magyarul is jo ha megmagyarázzák, mert románul, hogy nem magyarázzák meg az már 100% biztos!
    Puteti sa-mi explicati si pe limba maghiara, ca pe limba romana nu o sa puteti explica, mnoah ala e 100%!

  9. Adrian Răspunde

    Cum se face ca unele tari bananiere ca și Germania, Danemarca, Spania, Franța, UK, USA, Australia, etc, sa aibe o rata de vaccinare dubla decât Romania și noi sa ne dorim sa fim la nivel de Somalia, Tanzania, Ciad, etc; Sigur prima parte a țărilor enumerate își doresc populația decimată și Tanzania, Ciad, Somalia ii doresc sănătoși …oameni buni, chiar am înnebunit cu toții? Citesc niște comentarii demne de gradinita, haide-ți sa ne luminam…ca altfel nu se poate…degeaba visam frumos dacă trăim in intuneric!

    • ... Răspunde

      @Adrian. Pentru că acele țări bananiere au guverne cât de cât responsabile și urmăresc interesul lor național. Noi nu avem nic măcar un guvern de-al nostru ci numai niște indivizi care acționează la dictare. Și cum informațiile ajung mai greu la ei din această cauză tot timpul sunt defazați, întârziați. Iar virusul ori criza care urmează nu ține cont că unii din guvern sunt analfabeți funcționali sau au o agendă paralelă. Acum înțelegi? Din păcate polițele le plătim noi, oamenii simplu. Ți-aș mai zice și altele legat de mentalitate în general sau cultură ori educație dar nu vreau să îți stric ziua. Țările care au cetățeni mai educați și pe care istoria i-a învățat că în astfel de situații trebuie să te organizezi și să pui mai presus de toate interesul general ăia au reușit. Plus la noi e o pronlemă serioasă cu alegerea oamenilor în funcții cheie care chiar știu și pot face ceea ce trebuie. Noi nici acum nu am găsit un expert în comunicare care să vorbească pe limba omului simplu. De aia. Că ce face Grupul și cum îndeamnă oamenii la vaccinare este execrabil. Nici eu nu mă vaccinam în veci numai din cauza acelei așa-zise campanii. Și aici peintre comentaci sunt unii plătiși ori angajați care ne toarnă în cap informații apocaliptice. Cred că majoritatea nici nu le mai citește.
      PS. Pentru “iesperți” . Mintea românului funcționează după păpică, eventual ceva distracție din ăsta simplă. Sau ceva promoții la tigăi, eventual ceva tichete pentru reduceri la supermaketuri. Nici cu loteria vaccinării nu o să aveți succes. Vă zic de pe acum. Nu vreau să jignesc pe nimeni dar ar fi cazul să ne uităm cinstit în oglindă și să vedem lucrurile așa cum sunt.

  10. dia Răspunde

    Vaccinati-va si lasati in pace lumea care s-a vindecat fara vaccin..din presa externa .”.Potrivit Biroului Național de Statistică (ONS), din 2 iulie, în Anglia și Țara Galilor s-au înregistrat 9.619 decese în exces, dintre care 48% (4.635) nu au fost cauzate de Covid-19.Potrivit datelor furnizate de Public Health England (PHE), în această perioadă au fost înregistrate 2.103 decese suplimentare provocate de boli cardiace ischemice, 1.552, de insuficiență cardiacă, precum și 760 de decese suplimentare provocate de boli cerebrovasculare, cum ar fi accidentele vasculare cerebrale (AVC) și anevrismul, și 3.915 decese suplimentare provocate de alte boli ale sistemului circulator.”si astia erau vaccinati. Deci cifrele sunt cam umfllate si la noi. Pentru cei care jignesc ii informez ca m-am vaccinat .. dar am efecte adverse nasoale, iar prrin boala am trecut usor inainte de vaccin..imi pare rau ca am facut vaccinul ,acuma am o tahicardie de care nu mai scap..Imi plateste cineva consultatiile la cardiolog?Analizele? Nu..ca am semnat ca mi-l asum..si mi-am asumat o boala! Daca e campanie de mancat rahat..mancam rahat?

    • ... Răspunde

      @dia. Foarte corect. Trist e că nimeni dintre eroii ăștia nu te poate ajuta pentru că habar nu au de fapt ce e de făcut. Dar așa am ajuns și eu diabetic prin malpraxis dovedit. Câteodată am impresia că știu mai multe și mai bine decât ei pe segmentul meu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.