Ultima actualizare: azi, 20:25

Locale

Cu salarii mărite în România, oamenii preferă străinătatea. Vasile Lucuț: „Nu mai avem cui da bani”

Cu salarii mărite în România, oamenii preferă străinătatea. Vasile Lucuț: „Nu mai avem cui da bani”. Companiile din industria alimentară și a băuturilor din România, printre care și firma Unicarm a sătmăreanului Vasile Lucuț, nu mai găsesc forță de muncă nici dacă cresc salariile, oamenii preferând chiar și așa să plece în străinătate.

Chiar dacă a crescut salariile, Vasile Lucuț spune că oamenii preferă să plece în străinătate.

„Nu mai avem cui da bani, chiar dacă creștem salariile. Eu am găsit mereu mai greu forță de muncă și am fost nevoit să dau salarii mai mari, dar în continuare pleacă în străinătate foarte mulți din zonă. Cu salarii bune, nu găsesc forță de muncă, nu mai spun de forță de muncă calificată”, a declarat patronul Unicarm pentru Mediafax.

Rețeaua de magazine Unicarm este una dintre cele mai extinse rețele de acest fel din țară, iar Vasile Lucuț a bugetat o creștere de 10% a salariului mediu net din companie pentru acest an, potrivit aceleași surse.

 

17 comentarii

  1. 🤣🤣🤣 Răspunde

    Domnu Vasile care salarii bune?? Cele de 2000-2500 de lei??? Afara rămâne cu 1000-1300 de euro curat după ce plătește mancare, cazare, etc. Ia fa un calcul cât e diferența de la noi și dincolo de granițe. Normal ca omu de rand merge sa lucre pentru a putea realiza ceva pentru copii lor nu sa îmbogățească nesăbuit tarii cum ești și matale. Ia oferă un salar de 4000-5000 net în mana la un angajat de rand sa vezi cum vei avea oameni. Pentru 5000 net și eu merg sa lucrez la matale

  2. Scrisoare de la faraonul Kheops Răspunde

    Să transmită careva la așa-numitul patron că inclusiv eu însumi am grijă mai mare și îi prețuisec mai bine pe sclavii mei decât dumnealui pe angajații lui.

  3. nu stiu Răspunde

    mai greu imi vine sa cred ca din 1000-1300 de euro pe luna au construit “casutele” din tara oasului

    in orice caz cand trag linie la sfarsitul lunii nici nu-mi dau seama cum s-au dus 2500 de lei, ce inseamna la “patronii” astia salar bun? cat sa nu moara sclavul de foame

  4. Satmarean Răspunde

    Care salariu bun?. Că in Satu Mare lucrezi pentru a-ți plăti facturile, atât un trai de mizerie, rata mortalității e cea mai mare din tară !!!

    • Osan Răspunde

      Lucuț mai bine repara jafurile de mașini, cu încărcătură peste tonaj, fără frâne, fără direcție, varza unicarm, pluc căcațiii care sug osu sa fie șefi și pupături în cur

  5. Satmareanca Răspunde

    Asa este un jufet fe mizerie cu stres mare, boli de inimă, infarct, etc. Jalnic !

  6. radical2 Răspunde

    pENTRU UN 5000 NET NU AS PLECA. dAR CINE DA ATATA?

  7. K9 Răspunde

    Chiar si cei ce au cat de cat salarii la tov lucut muncesc pana la epuizare. Nu au liberele legale nu au program de fiinte umane. Cat obraz sa ai ca un conducător de sclavi ce esti sa te plangi in presa ca nu ai oameni. Noroc cu politicul din spate altfel cred ca daca verifici la litera legii nu cred ca e pre in regula marele patron. Cel putin la timpii de munca

    • TN Răspunde

      Despre ce salarii mari vorbeste stimabilul? O casierita la Unicarm are 1400 de lei salar plus tichete de masa in valoare de 400 de lei!!! Pai banii astia sa-i dea neamurilor lui! Alo!!! Domnilor patroni de Satu Mare 1400 de lei salar este o batjocura! La fel cum este o batjocura salar de 1300 de lei dara tichete de masa pentru un calcator final cu 20 de ani experienta, si doar 4h trecute in cartea de munca, la o “reputabila” firma de confectii satmareana! Nu mai blamati angajații si mai faceti dracului rabat de la profituri! Ati ramas fara forta de munca si vi-o meritati din plin! Nu aveti pic de jena si nici respect fata de angajați. Si nu! Nu le dati voi lor de lucru, ci voi nu faceti niciun ban fara ei!

  8. xpert86 Răspunde

    Lucut face discursuri pentru fraieri, salariile sunt de fapt execrabile si angajații lucreaza ca sclavii!!! Normal ca la nivelul asta de salarizare pot lucra vietnamezii si pakistanezii!! Un zilier castiga pe luna mai bine decat un angajat la Unicarm!!!!

  9. Gheorghe Răspunde

    Mai căcat cu ochi,mai vierme,limbric,tu vorbești de salarii,de corectitudine….îți tratezi angajatii ca pe niște sclavi.Te mai rabdă pământul la cum îți bați joc de oameni?…te vor ajunge blestemele oamenilor mai creator de boli și cancer cu produsele tale.Fugi și te ascunde mai nerusinatule…auzi la el,,nu mai avem cui da bani”,rușine sa-ti fie și sa ajungi sa trăiești tu și toți ai tăi din salarl baban care-l câștigă ultimul angajat!!Marș cotarlă!!

  10. Crina Răspunde

    Sper ca este o gluma aceasta știre. Dacă ați oferii angajaților ceea ce ați declarat în aceasta știre probabil ca a-ți avea muncitori, dar dat fiind faptul ca la Sighet salaru este de 1260 net luați în mana de un angajat fie el calificat sau necalificat. Sa fim serioși ieri mi-am luat salariul de 1260 și menționez ca lucrez pe mai multe raioane și ca pot sa ma numesc muncitor calificat și sa va spun ca ai nu mai am acest salar uriaș pe care spuneți ca ni-l oferiți. Sa va întreb asa oare dvs sau copii dvs s-ar trezi dimineața pt un astfel de salar sau ar lucra prin tot supermarketul din lipsa personalului. Scurt și la subiect nu știți sa apreciați angajații buni, voi nu aveți nevoie de angajați fiindcă nu știți sa va comportați ca și cum ați avea nevoie, de fiecare data când veniți în vizita nu știți decât sa va plângeți de cum este magazinul deși fata de celelalte supermarketuri din localitate arata foarte bine ci de și nu luați în calcul lipsa de personal sau ca un angajat lucrează pe fuga pe 2, 3 raioane ca să poată sa aranjeze acele raioane sa fie ok pt client, voi vreți mereu mai mult de la angajați dar nu le oferiți nimic. Rușine ca nu ne putem numi angajați dvs ci sclavii. Aveți mulți muncitori buni pe care nu știți sai apreciați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.