Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

FOTO. Consilierii PNL: ,,Satu Mare are nevoie de un steag care unește, și nu dezbină!”

,,Satu Mare are nevoie de un steag care unește, și nu dezbină!”, spun consilierii PNL, care au votat împotriva noului steag al municipiului Satu Mare. Însă, cu toată opoziția liberalilor, noul steag a fost aprobat, astăzi, în cadrul ședinței Consiliului Local Satu Mare.

Consilierii au păstrat practic vechiul steag, care datează din 1998, pe care este acum inscripționat numele municipiului în limbile română, maghiară și germană, însă pe un fundal alb și nu albastru cum era până acum. Varianta aprobată joi a fost votată de consilierii UDMR, PSD și USR-Plus, în timp ce consilierii PNL au votat împotrivă. Aceștia din urmă au propus o altă variantă, una care ”să exprime cu adevărat simbolurile reale ale municipiului Satu Mare”.

Redăm, mai jos, poziția consilierilor PNL Satu Mare:

,,La ședința Consiliului Local Satu Mare de azi, consilierii PNL au avut o altă propunere pentru steagul municipiului Satu Mare, care pornește de la ideea că un steag al unei comunități trebuie să înglobeze acele elemente care îi definesc identitatea reală, o cerință neîndeplinită de steagul propus pe ordinea de zi.

Propunerea consilierilor PNL, un steag cu un fond alb, care simbolizează echilibrul, armonia, pacea, speranța, cu o bordura roșie – albastră, ca expresie a multiculturalității armonioase. În special, bordura putea să înlocuiască formele acelea triunghiulare, astringente.

Votul dat de consilierii Partidului Național Liberal împotriva adoptării variantei propuse se datorează particularităților și a conținutului propuse.

Așa cum a susținut domnul consilier Victor Ioan Cernea prin intervenția sa, ca și culoare de fundal ar trebui folosită culoarea albă, pentru a reliefa cât mai bine stema municipiului, iar pe de altă parte, franjurii de pe margini încarcă inutil întregul ansamblul vizual și ar trebui eliminați.

Chiar dacă propunerea PNL cu privire la folosirea unui fundal alb a fost adoptată, formele astringente, care duc mai degrabă spre ideea unui steag de luptă, pot să creeze confuzie și să lezeze unele sensibilități, pentru că utilizează elemente care aparțin unor alte identități și poate altor vremuri.

Consilierii PNL au militat pentru un altfel de steag. Suntem convinși că varianta propusă de Partidul Național Liberal ar reprezenta mult mai fidel spiritul orașului nostru și trebuia să fie acceptată de către toate partidele politice prezente în Consiliul Local, UDMR, PSD și USR-Plus, inclusiv de domnul primar Kereskenyi Gabor.

Satu Mare are nevoie de un steag care să exprime cu adevărat simbolurile sale reale! Un steag care unește, și nu dezbină!”

Steagul propus de consilierii PNL

Steagul aprobat de Consiliul Local Satu Mare

 

 

 

 

23 comentarii

  1. H&R Răspunde

    nu-i cacat, ci rahat. mare diferenta nu cred ca ar fi, doar ca PNL vrea sa fie cel mai tare din parcare, mare scula pe bascula, dar nu au reusit de data asta.

    • Pictor Răspunde

      Cel propus de PNL oboseste ochii ! marginea sofisticata ia ochii ,nu vezi partea cea mai importanta ,stema din mijloc .
      Cel de jos e mult mai in regula.
      Daca PNL vrea sa sublinieze multiculturalismul , trebuia si o dunga ingusta verde , roata .

  2. c-block Răspunde

    Dacă erau simboluri oșenești (clopul, țuica etc.) care nu au treabă cu istoria orașului atunci erați mulțumiți? Atuncinera bine și nu încărca inutil imaginea? Care-i treaba în capul unora? Vă treziți să vorbiți când nu e subiect pe piață? Hai să facem o problemă dacă nu este? Stema aia a orașului e aprobat deja de mult de comisia de heraldică din București și e folosit! Și ce competențe în steaguri, însemne, simboluri ori în heraldică poate prezenta dl. Cernea??? După părerea mea comportamentul dumnealui seamănă izbitor cu ce făcea dl. Cozma până nu demult.

    • Barracuda Răspunde

      Cam ai dreptate! Sunt doi de-un leu. Si Cozma si Cernea sunt romanasi de la mama unguroaica. Acesti corcituri sunt cei mai josnici! ☝️

    • 🙃 Răspunde

      Mai Socrate,(c_block)
      Stai prost cu acordurile gramaticale, ar fi de dorit sa îți rezolvi carentele proprii nu sa te preocupe ce spun alții. Părerea ta o păstrezi pentru tine pana cand ți-o cere cineva…

      • c-block Răspunde

        Măi figură de @🙃! Se pare că totuși ai reușit să pricepi ce am scris. Mă bucur. Dealtfel nu știam că la ora asta deja este ora de limba română! În rest știu că mulți sunt în asentimentul meu. Faptul că voi sunteți gălăgioși nu înseamnă că aveți dreptate. Așa este oșene și de fapt asta te-a deranjat în comentariul meu anterior??? Sper că și aici vei găsi suficiente dezacorduri Sofocle! 🤔🥱🥱🥱🤫 Bagă repede pixul roșu, la corectare înainte marș!

      • Romanistan citizen Răspunde

        Mulțumim pentru harul regal exercitat de tine că ai pogorât printre noi. Du-te măi retardule! Să nu uiți să legi pe dânsa diseară și să o mulgi! Vezi să nu o confunzi cu taurul că e cam neplăcut. Te-ai trezit și tu orășean după două pahare, ai prins repede curaj și dai lecții la ceilalți??? Să treci și pe la pretinul tău Becali! De politicieni nu zic că mulți sunt irecuperabili.

    • gil Răspunde

      Asa e ca te gadila triunghiurile alea ? Doar esti ungur , nu? Ce ai tu cu insemnele osenesti?

  3. H&R Răspunde

    Consilierii PNL: ,,Satu Mare are nevoie de un steag care unește, și nu dezbină!”
    Si atunci de ce tot instigati la ura? Astia aud ce zic, sau vorbesc doar asa singuri ca radioul?

  4. Sugi Răspunde

    Ai înțeles gabor ești unhungur sovin încerci să-ți Bati joc de istorie și de romani în ultimul hal futuren gura

  5. Breiching Nius Răspunde

    Sunt atatea lucruri nefacute in municipiul Satu Mare iar ei se cearta pe o PROSTIE ??!! Toate orasele transilvane si-au remodelat si reabilitat centrele civice vechi ,numai Satu Mare e ca dupa al doilea razboi mondial !!Ne tot scoate ochii actualul primar cu podul pe care altii dinaintea lui l-au gandit , finantat si aprobat !!Cu mari eforturi a reusit sa paveze zona de langa turnul acela oribil,si acea “casa de cultura” nereabilitata care arata ca o cazemata veche de pe granita de vest.Cu bani europeni,orase precum Oradea sau Sibiu au devenit bijuterii arhitecturale.De ce nu se gasesc si in Primaria Satu Mare oameni capabili care sa faca ce fac altii ???!!Mii de angajati care seaca bugetul orasului cu salarii de doctori ,dar care freaca menta, iar ei se cearta pe…steagul orasului ??!!!Faceti bai ceva serios acolo,ca beliti prazu’ degeaba!!!

    • Happy news Răspunde

      Stai calm domnule, urmeaza si asta. Oricum, niciun primar nu a facut atata cat Gaborel. Asta ne doare – nu ne doare: este un lucru CERT

      • Coco Jambo Răspunde

        De acord, nu a facut nimeni cat el, si asta inseamna ca gata, si-a incheiat mandatul. De aici inainte someaza. Comparatia nu trebuie facuta cu cei de dinaintea lui, ci cu aceia de pe langa noi. Asta daca vrem sa progresam.

      • gil Răspunde

        A furat dar a si dat. Si la portal a dat.

  6. Garuboz Răspunde

    @Breiching Nius -bine punctat !

    • @Garuboz Răspunde

      @Breiching Nius puncteaza bine indiferent de nick-ul cu care posteaza:@c-block, @Romanistan citizen, @hakhate, Romania, @ 😉😉😉 si multe altele dar mai ales @…
      Cei de la portalsm ar trebui sa-i acorde o indemnizatie ca tare bine le zice.

  7. Beny Kira Răspunde

    Vaccinați-vă!

  8. gil Răspunde

    Szuper. Jo napot peszede es uszere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.