Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

Incidență peste 6 la mie: Mască obligatorie, școli deschise, acces la activități doar pentru vaccinați

Noi decizii pentru localitățile în care incidența cazurilor de COVID-19 depășește 6 la mie. CNSU a adoptat o hotărâre care prevede ca masca să devină obligatorie și în spații deschise, accesul la activități se face doar la 50% capacitate și doar pentru cei care sunt vaccinați sau au avut COVID, magazinele se închid la ora 22.00 în loc de 18.00, acolo unde se impune carantina de noapte. Școlile, în schimb, rămân deschise și după ce această incidență este depășită.

Programul activităților economice este permis până la ora 24:00, iar în weekend, până la ora 22:00, când incidența este între 6 și 7,5 la mie. Când incidența trece de 7,5 la mie, magazinele, restaurantele și alte activități se închid la ora 22.00.

Localitățile cu peste 6 la mie intră în carantină în weekend, când circulația între orele 20:00 și 05:00 se face doar cu declarație pe propria răspundere. Sunt exceptați de la această măsură cei care au schema completă de vaccinare și cei care au trecut prin boală. În localitățile cu rata de infectare peste 7,5 la mie, măsura este valabilă pentru toate zilele săptămânii.

Accesul la restaurante, spectacole, săli de fitness, piscine, locuri de joacă se face doar la 50% din capacitate. Pot intra doar cei care fac dovada vaccinării sau a trecerii prin boală în ultimele 6 luni. Testele COVID nu mai asigură accesul clienților.

Evenimentele private – nunți, botezuri, mese festive – pot fi organizate în intervalul orar 5,00-24,00, cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 200 de persoane. Toți participanții trebuie să fie ori vaccinați cu schemă completă, ori trecuți prin boală.

Sursa: Digi24

47 comentarii

  1. Lelutica Răspunde

    Daca incepe un razboi, doame fereste, pleaca pe front doar cei vaccinati ???

    • Sergent Răspunde

      Lelutica, ti-am mai spus, ramai la cratita, ca la altceva nu te pricepi, armata nu ai facut ca mine, vii cu exemple proaste.
      Nevaccinat este ca mersul la razboi fara arme.

    • Dr Răspunde

      Tu nu vezi ca e razboi de 2 ani , se moare, si multi nu vreau sa ia vaccinul pt ca sunt caposi si dezinformati?
      Ce crezi, de ce romanii si bulgarii conduc infectarile si decesele zilnic in UE, ca nu are legatura ca sunt cel mai putin vaccinati? Crezi ca cei din west, scandinavici sunt fraieri? Ai vazut cum suedezii au invatat lectia si acum sunt in mare proportie vaccinati?

      • K9 Răspunde

        Daca e razboi atunci se incalca conventia de la haga , partea cu interzicerea armelor chimice si daca stiu bine si armele biologice

    • Ahmed Hassan Răspunde

      Avem noiu dreptate ca lassam femeile numai la piata, si atunci insotite, eu le as luatu si smartfonu ca estem mai destept ca femeile!

  2. Glumetul Răspunde

    @Lelutica – tu poti merge la razboi cu o oala in cap, si cutitul de bucatarie, si astea sunt bune, la Rambo ajunge numa cutitu.

  3. Vlad Tepes Răspunde

    !!! … care va sa zica, asa le trebuie la nevaccinati .
    Ca cind Citu le-a zis: vaccinati-va ! ei, nu si nu , ca nu numai ca e multi dar e si prosti ( asa a zis Citu).
    Pentru prevenirea raspindirii covid-ului ar trebui luate in plus masuri de genul (vedeti ca nu poti spune “de sex-ul” ):
    – nevaccinatii ar trebui sa poarte o bulina rosie pe piept ca sa-i vezi de la distanta si sa-i ocolesti;
    – vaccinatii ar trebui sa circule numai pe partea dreapta a drumului iar nevaccinatii numai pe partea stinga a drumului;
    – la semafor vaccinatii ar trebui sa treaca pe verde iar nevaccinatii pe rosu;
    – nevaccinatii ar trebui sa aiba interzis la a juca golf.
    – toaletele publice ar trebui insemnate distinct pentru vaccinati, aici nevaccinatii sa nu aiba acces;
    Ca sa fiu in ton cu viziunea celor de la Bruxelles, LGBT -istii ar trebui exceptati de la orice restrictie, asta ca sa nu fim acuzati de discriminare !

    No, amu cele de mai sus sint o cujetare personala si trebuie tratate ca atare !

    PS. Istoria omenirii arata ca intotdeauna segregarea in societate pe indiferent ce criterii sau motivatii, nu duce la nimic bun, dimpotriva rezultatul a fost de cele mai multe ori genocidul sau crime impotriva umanitatii !!!

    • ... Răspunde

      Legat de ultima ta opropoziiție. Mai ales că se știe că și vaccinații pot transmite la adică virusul. Știu-știu nu așa de mult ca cei nevaccinați dar există posibilitatea. Oricum nu ni s-a prezentat nici un studiu în acest sens, eu cel puțin nu am aflat, nu am găsit. Așa că eu tratez acesta ca un fel de axiomă. Ajunge una bucată cu hârtia verde valabilă și bolnav și gata baiul iar. Ar trebui și ei testați dacă vrem să terminăm odată treaba. Dar probabil nu asta se vrea, încă.

      • Dr Răspunde

        Mai documenteaza-te, vaccinatii se infecteaza mai greu, mai putini si transmit mult mai putin virusul, daca ai ochi sa vezi dece in tarile cu vaccinare in jur de 80% situatia este buna si la noi batem recorduri in fiecare zi?

        • Dacus Răspunde

          Eu stau si ma uit cum naiba fac vecinii unguri, nu poarta masca niciunde de la inceputul verii, au evenimente culturale cu milioane da oameni la sfarsitul saptamanii, si acum este expo mondial de vanatoare, si au putin peste 600 infectari, 5-8 decedati pe zi, mii de locuri libere la ATI !?!

          • Cetateanul

            Simplu di tăt, s-au vaccinat în masă! La fel ca 80% din lumea civilizată!
            Doar rommanica și bulgaristan suntem mai cu moț! Poponauții predică împotriva vaccinării și împotriva portului măștii, iar oile și (mai ales) berbecii urmează fără să gândească!

        • ... Răspunde

          Măi, tu faci ce vrei. Eu m-am vaccinat dar marea majoritate nu vrea nici în ruptul capului. Asta e și din cauză că guvernul supărat BOR, ceea ce e o mare greșeală la noi în țară, deci ei nu se vor implica asta este sigur. nu știu ăștia să comunice civilizat cu oamenii. Nu va fi de bine dar de aceea zic că trebuie oamenii toți testați. Alfel ….. Și ți-am zis frumos să nu mai postezi cu nickul @Dr pentru că mi-ai dovedit că nu ești doctor. Prin numele ales încerci să induci în eroare oamenii. Ca și Jurma care e de fapt biolog.

        • Sergent seal Răspunde

          Bai dottore lu peste prajit, ti-am mai zis sa nu mai ragai pe aici baliverne dupa ce ti-ai mancat micii primiti ka kadou pt ca te-ai intepat, si mai rau acum cu tombola vaccinatilor speri sa castigi ai?
          Auzi pe urma cei care se vaccineaza primesc subventie 100% de la guwerner cand merg la curve, la f8t8t, dottore fiind trebuie sa stii, tristul vietii…..

      • Anita Răspunde

        In Bucuresti in sectorul 1 s-au vaccinat peste 50% si rezultatul e incidenta cea mai ridicata. Sectoarele cu putini vaccinati au mai putine cazuri. Nu inteleg de ce? Poate vaccinatii sunt cei care transmit nevaccinatilor virusul! Cum va explicati ca in spitale majoritatea sunt nevaccinati in sectorul 1? sau cel putin asa se zice

        • Alina Răspunde

          Nu intelegi ca esti proasta, 50% nu face nimic, virusul gaseste destui pe care sa infecteze, Serbia are 50% vaccinati si totusi virusul duduie.
          Ca sa se simta trebuie min 80%, asta zic specialistii de 2 ani de zile.

  4. .... Răspunde

    Cica asta 3 puncte nu e antivaccinist, da baga strambe tot timpul, e lupul deghizat in oaie, pacat ca gandirea e de magar.

    • ... Răspunde

      Măi hoțule! Dacă vezi că nu merge treaba trebuie ceva scuturat până nu e târziu! Nu eu am permis să intre cu șmecherii oamenii în țară vara asta ci eroii tăi de la Petea! Vezi unde a dus? Este tras cineva la răspundere? Când este pandemie și sunt date că ăștia fac tâmpenii contra șpagă la graniță tu stai 3 luni și cică strângi date????

  5. Atention! Răspunde

    Vedeti ca nu mai sunt locuri la ATI in toatactara si la recordul de infectari 12000 pe zi, si in crestere, va muri lumea pe holuri, doctorii vor trebui sa aleaga pe cine pun la o gura de oxigen. Sa nu mai zic, vedeti cum conducezi, in caz de accident nu mai sunt locuri la ATI fiind ocupati de cei cu covid.

    • Dute ma Răspunde

      Buhahahahahha! nu mai sunt locuri la ATI! buhahahahhahahah! Nu erau nici acum 3 ani pe vremea asta. Buhahahahhhaha. Macac pe mine de frica .buhahahhahhahhahaha

  6. Pop Ioan Răspunde

    Ungaria este condusa cu cap , nu cu organe sexuale.

    • zz Răspunde

      Stii tu ma ioane ?? Ai fost tu acolo sa verifici ?

      • Satmarean 1 Răspunde

        Ungurii au fost si sunt mai inteligenti nu ca noi care dam din gura sa parem inteligenti.

        • zz Răspunde

          Pe ce studiu se bazeaza afirmatia ta ?
          Tot asa pot sa zic si eu ca francezii sunt mai grasi decat americanii degeaba bati din gura.
          Sincer amigo, oamenii sunt oameni crezi tu ca ungurii or fi mai “intelijenti” decat alta natie ?
          Automat inseamna ca tu esti mai prost ca un ungur ? sau o fi vre-o exceptie in cazul tau ?

          • România

            Așa cum sunt făcute și acele afirmații legate de covid. Așa simplu prinși din aer.
            Ungurii nu sunt mai inteligenți dar se organizează infinit mai bine. Noi tot timpul urmărim ce face vecinul și de ce face ceea ce face. Dar chiar nu-i văd rostul! Consumăm timp și energie pe tâmpenii. La unguri se simțe ceva din educația nemțească. Când e ceva de făcut ei se apucă și fac. Așa au făcut în 20 de ani autostrada din aproape de Tokaj până la Csenger vreo 180 km iar noi în acest răstimp numai vorbim vorbe și nu facem nimic (a se vedea drumul expres Satu Mare – Baia Mare. În acest răstimp cât ei au făcut noi în continuare la faza de proiect am rămas). Ei gestionează mai cu cap puținul pe care îl au. Noi avem mai multe dar suntem putori ordinari.

          • Profesorul

            Vedeti rezultate teste Pisa , vedeti evolutia economica in cele 2 tari , cat cheltuie pe invatamant ( Ungaria cel mai mare procent din PIB din UE ) cat da pe cercetare , cat de curate sunt WC urile din garile din cele 2 tari , cum ei dau inapoi imtrumut ,noi luam , cum la ei e cel mai ieftin curentul si gazul din UE , deci cine e destept si cine prost ?
            Ieri au avut 633 infectari ,5 decese .Si asta fara nici o restrictie ,nici macar masca la scoala,magazine ,niciunde.

          • Béci

            Recent au terminat un pod cu lungime de 585 metrii peste o vale ,si unul de 60 m peste Tisa , nici 3 ani de lucru.Statul vrea sa asigure ca fiecare masina sa poata urca in jumate de ora de mers pe autostrada sau drum rapid.Asa scade timpul pierdut si poluarea .
            https://www.origo.hu/gazdasag/20210701-vasszentmihaly-uj-volgyhid.html

          • The Economist

            Saptamana trecuta ,delegatii unguri s-au dus la rusi si au incheiat un contract de cumparat gaze pe 15 ani ,la pret mai mic decat au luat in ultimii 12 ani , si asta cand toate tarile iau mai scump ! Asa merge treaba cand ai politicieni care se pricep si stiu sa puna interesul general in fata .
            Investitorii prefera tarile unde energia este mai ieftina ,este mai rentabil din toate punctele de vedere.Sa nu mai zic de stabilitatea politica , la noi inexistenta de 32 de ani.

          • Dacus

            Din pacate in Romania s-a ramas la “mege si asa “vezi ex caile ferate , la unguri : daca faci o treaba ,fa ca lumea , e mai rentabil si mai ieftin.
            Apropo , la ei viteza min la tren oriunde este 80km/h ( Ro=15 ) dar au 2 linii principale cu 160km/h si lucreaza la una de peste 200.
            Romania a primit avertisment de la UE pt situatia aceasta ,sa nu mai zic ,ca si la transpunerea documentatiei ,”specialistii “romani au facut 50 greseli majore .

        • sportmaster Răspunde

          Rerzultate Olimpiada Tokyo:
          Romania locul 46 ,Hungaria 15
          Paralimpic:
          Romania locul 71 , Hungaria 18 .

      • Cultura generala Răspunde

        Ia vedeti cate premii Nobel Oscar si Gramy au cele 2 tari !

  7. Pop Ioan Răspunde

    Pt@zz. Asta s vede clar.Acu citiva ani au redus semnificativ pretul curentului, apei , si gazului. Platesc cel mai mic pret din UE la utilitati.Au supraimpozitat profitul, nesimtit al multinationaleler si a bancilor ca nu le mai renteaza profitul urias ca trebuie sa dea statului marea parte.Partidele de stinga urlau ca foarte multi investitori vor pleca.Spuneti-mi unul care a plecat. Acum experimenteaza un medicament anti COVID administrabil pe cale orala.Etc,etc….Nu degeaba se spune (gasca Soros) ca pe lume exista doi Orban-unul rau si altul bun.

  8. Pop Ioan Răspunde

    Am uitat sa mai scriu , ca acum in plina pandemie au “tupeul” sa innapoieze familiilor cu copii o parte din impozitul pe venit platit in acest an.Sa nu uitam nici pensionarii: pensia a 13-lea. Toate acestea cind se vor intimpla la noi in tara?? Cind se vor schimba cei doi Orban ; Cel bun cu cel rau.

    • Taranul Răspunde

      Ungurii reusesc sa produca 146% din mancare, ,dau si la export alimente cu grad inalt de prelucrare ,care aduce castig mai mare ,noi importam 70% , banii luati imprumut se duc inafara .Avem 2 fabrici de masini : Dacia -Renault ,si Ford , ei au : Suzuki ,Opel ,BMW ,Mercedes , Audi , motoare Bentley .

  9. 😐 Răspunde

    Toti astia experti , ce ridicati in slavi Hu …daca stati in Hu bravo voua, dar daca stai in RO sunteti niste fraieri…va place sa mancati cacat.

  10. uuuiiiu Răspunde

    Ce tot vorbiti aici ca vaccinatii sau nevaccinatii sunt de vina. Sau ca romanii sunt de vina ca sunt prosti??????? TARILE DIN VEST NU SUNT CORUPTE! SI ACUMA GUVERNUL ARUNCA VINA PE POPULATIE!

  11. Ahmed Hassan Răspunde

    Vazutu io pe tine cum citestiu macar una litera araba .

  12. Dr. Dr. Răspunde

    @Dr. Mai documentează-te tu, ma-s mira sa fi tu doctor. Tot așa se infectează și vaccinatii ca și nevaccinatii, am în familie caz concret de soț și soție, ambii vaccinați și acum sunt în spital cu covid pe oxigen. HALAL VACCIN, ce să-ți povestesc.

    • Cineva Răspunde

      Eu te cred pe cuvant! S-a pornit o campanie anti-antivaccinisti si din cauza asta nu se afla adevarul! Sa lase reporteri in spitale! Sa vorbeasca cu oamenii de acolo! Sa filmeze! Dar nu asa ca vine Arafat si il pune pe unu sa spuna ce “trebuie”!!!!!!!!

    • IT Răspunde

      Tu esti cel cu cele mai multe nick uri antivacciniste si esti in stare si sa mintesti pt a arata ca vaccinul nu e bun, sau esti orb sau prost de duduie, vezi tarile cu vaccinare in jur de 80%, se vede ca Functioneaza!

      • IT Răspunde

        Eu le-am pierdut sirul ca sa le mai socotesc.

      • ... Răspunde

        @IT. Așa ca și curiozitate. Ți-a trecut prin minte faptul că cei care au certificat verde nu se mai testează? Așa fiind mulți umblă ca Vodă slobodă. Chiar dacă se reinfectează majoritatea sunt asimptomatici și poate nici nu află? Așa că acea parte de 60, 70 sau cât o fi din populație care este vaccinată nu se testează periodic ca la noi? Dar asta nu înseamnă că nu se repozitivează? Greu e cu gândirea logică la unii!
        Pandemia va dispărea când nu ne vom ocupa cu asta practic exclusiv. Și atunci ne vom trezi că aoleu ce am făcut. Te las să descoperi. Nu acum. Acum încă ești ocupat cu sfânta luptă. Omenirea niciodată nu a avansat când s-a concentrat pe o singură treabă.Tot timpul trebuie să stai pe mai multe picioare. Asta se cheamă viață reală.

  13. DIA Răspunde

    In Ungaria nu-s vaccinati 80%..de unde scoateti asta , doar ca se testeza lumea..si vaccinati si nevaccinati .Am fost saptamana trecuta acolo, oamenii nu poarta masti, se simt liberi, dar nici nu sunt impartiti in tabere, fiecare decide pentru el.Atata vreme cat transmiti boala-vaccinat sau nevaccinat-vaccinul e doar o optiune. Si ei au in spitale vaccinati si nevaccinati..conteaza imunitatea si se pare ca cei care au facut boala sunt imuni. Cei care participa la studiu n-au decat sa-si faca vaccinul, lucrul asta dupa mine e genocid.Faza de testare a vaccinului se face pe 1000-3000 de subiecti care trebuie supravegheati si platiti.Din pacate testarea se face la nivel mondial iar producatorul nu isi asuma reactiile adverse pe termen lung. Israelul de cand cu doza 3 are si mai multi infectati,si-au dat peste cap sistemul imunitar.Vaccinati-va ca asa va spun conducatorii vostri corupti.Nu peste mult timp nu vom mai putea trai din cauza scumpirilor.Ne ingradesc libertatea cu tot ce pot..mai ales cu un vaccin dubios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.