Ultima actualizare: ieri, 20:15
Locale

La mulți ani, eroilor! 13 septembrie – Ziua Pompierilor din România

În fiecare an, pe 13 septembrie, sărbătorim Ziua Pompierilor din România. Chiar dacă nici în acest an, din cauza pandemiei, nu vor fi organizate defilări și demonstrații, așa cum ne-am obișnuit, ziua în care România își sărbătorește salvatorii nu trebuie să treacă neobservată.

,,În urmă cu 173 de ani, predecesorii noștri au scris cu litere de foc istoria țării. Apogeul actului de eroism al pompierilor l-a constituit bătălia din Dealul Spirii, de la 13 septembrie 1848, dată la care românii au pierdut 80 de soldați și 2 ofițeri din Compania de Pompieri, condusă de bravul căpitan Pavel Zăgănescu.

De atunci și până în prezent, pompierii au dat dovadă întotdeauna de curaj și devotament. Fie că au avut de înfruntat inundații, zăpezi, incendii sau alte calamități, salvatorii au fost mereu alături de cei aflați la nevoie. Cu fiecare viață salvată, dovediți că sunteți demni de trecutul glorios al înaintașilor voștri. La mulți ani vouă, apărători ai vieții!”, este mesajul transmis de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

LA MULȚI ANI, pompierilor militari români!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.