Ultima actualizare: azi, 11:27
Locale

Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic. Marea Britanie, în zona roșie

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic, pe coduri de culori (roșu, galben și verde), în funcție de incidența cazurilor de COVID-19. Bulgaria, care s-a aflat în zona roșie, a trecut în zona galbenă, iar Spania în zona verde. În schimb, Marea Britanie se află acum în zona roșie, în vreme ce Franța, Belgia, Germania și Portugalia sunt în zona galbenă.

Persoanele care vin din zona galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinate împotriva COVID-19, au trecut prin boală sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

Dacă o persoană vine din zona roşie, fie este vaccinată sau trecută prin boală, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină şi rezultatul e negativ poate ieşi din carantină în a zecea zi.

Lista țărilor cu risc epidemiologic poate fi consultată AICI.

 

5 comentarii

 1. Altu Răspunde

  Israel locul 2 în lume, mincinoșilor. Acolo toți sunt vaccinați,sau nu funcționează vaccinul. E imposibil.

 2. AziNu Răspunde

  “Singapore, una dintre cele mai vaccinate țări din lume, încearcă să țină Delta sub control
  Guvernul orașului-stat Singapore a anunțat în luna iunie că intenționează să adopte o strategie de „a trăi cu Covid”, ceea ce ar însemna renunțarea la restricții și folosirea vaccinurilor și monitorizarea și controlul focarelor pentru a ține epidemia sub control.” Digi

 3. dia Răspunde

  “Orice vaccin aprobat oficial PROTEJEAZĂ DOAR persoana căreia i s-a inoculat serul, nefiind relevant dacă cei din jurul ei sunt sau nu vaccinați! Acesta este SCOPUL principal al vaccinului: imunizarea vaccinatului! Un turist, dacă merge în vacanță într-o țară exotică, de regulă, se vaccinează. Asta NU obligă personalul hotelului unde se cazează și nici pe ceilalți cu care intră în contact să se vaccineze pentru a-l proteja! Turistul s-a protejat pe SINE! Este absurd să se afirme că nevaccinații sunt un pericol pentru societate și din acest motiv trebuie sancționați, excluși social, șantajați, obligați să se supună unei proceduri de … laborator al cărei efect este dezastruos în întreaga lume! Statul NU ne poate obliga LEGAL să ne sinucidem în masă cu seruri experimentale iar dacă o va face prin legi neconstituționale, fără ca vreo instituție abilitată să stopeze genocidul executat prin abuz de putere, atunci nu ne rămâne decât să luptăm individual pentru viața noastră.CERTIFICATUL COVID ESTE O CHESTIUNE POLITICĂ, NU SANITARĂ.”

  ZIARUL ADEVARUL

  • IT Răspunde

   Pe vaxxeri nu le intereseaza. Vaxxin sa fie.
   Daca moare capra mea, sa moara si a vecinului.
   Asta este ideologia vaxxerilor.

   • Om Răspunde

    @dia..,,,,genocidul executat prin abuz” ???…Aberezi femeie. Nu-i nici un genocid. Doar in capul tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.