Ultima actualizare: azi, 19:43

Naţionale

Ultimatum pentru Florin Cîțu. USR PLUS e pregătit să voteze o moțiune de cenzură

USR PLUS anunţă că îşi retrage sprijinul politic pentru premierul Florin Cîţu, căruia îi reproşează că „a aruncat ţara în criză” politică după ce l-a demis pe ministrul Justiției, Stelian Ion.

,Am luat o decizie necesară. Acum câteva minute am trimis preşedintelui României cererea de revocare din funcţie a ministrului Justiţiei, domnul Stelian Ion”, a declarat Florin Cîţu miercuri seară, la scurt timp după ședința de guvern amânată.

Florin Cîțu i-a reproșat lui Stelian Ion că “șantajează poporul român” prin blocarea unor proiecte de dezvoltare și, de asemenea, că nu a reușit desființarea Secției pentru investigarea magistraților.

,,Nu voi accepta în Guvernul Romîniei miniștri care să se opună modernizării României. Stelian Ion este un ministru care (…) nu a reușit să se impună în coaliție, nu a reușit să-și ducă la bun sfârșit proiectele. Un exemplu este desființarea Secției speciale, care nici după opt luni de mandat nu a fost desființată, a spus premierul.

Ultimatum pentru Florin Cîțu din partea USR PLUS

Politicienii solicită coaliției de guvernare să înceapă de urgență negocierile pentru desemnarea unui nou premier la conducerea Guvernului. O altă opțiune a partidului pentru a-l forța pe Florin Cîțu să-și părăsească funcția era ca reprezentanții USR-PLUS să își dea demisia în bloc de la conducerea ministerelor.

Florin Cîțu trebuie să plece, a spus copreședintele USR PLUS Dan Barna, după ce premierul a anunțat revocarea lui Stelian Ion de la Ministerul Justitiției.

„USR PLUS nu a girat şi nu va gira niciodată jaful din bani publici, în nicio formulă de guvernare. Cerem Coaliţiei să ia act de lipsa unei majorităţi care să susţină Cabinetul Cîţu şi solicităm declanşarea de urgenţă a negocierilor în Coaliţie pentru desemnarea unui nou premier care să formeze un nou guvern. În situaţia în care discuţiile din Coaliţie vor eşua în propunerea unui nou premier, USR PLUS va susţine o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu”, se arată într-un comunicat al USR PLUS.

 

7 comentarii

  1. radical2 Răspunde

    Foarte bine . In sfarsit . Bravo USR. Scapam tara de hoti.

    • Sîca Răspunde

      Cine este Stelian Ion …? aaaaaaa ….cel cu tobele din parlament, tovarășul adormitului, nici nu-i pomenesc numele. Coaliția incompetenților…..

  2. H&R Răspunde

    “Boborul” vrea circ si paine. Acum primeste.

    • Mircea Răspunde

      Nu pleacă nicăieri ,la mana dracului o sa plece,le place sa i-a sule in cur,sunt bani multi la mijloc,o suporta in dos sunt sadomasochiști!:😁

  3. Streinu Inel Răspunde

    Măcar de am avea alternative !!!ce sa facem!??inlocuim o balegă cu un rahat!!
    Asta i soarta noastră !!!sa fim conduși și reprezentați de …gunoaie și golani!!!despre care din păcate nu pot zice că-s. proști!!!!!

  4. dada Răspunde

    si ministrul de interne ce a facut? unde-s criminalii din 10 august 2018? bine mersi pe functii sau cu pensii speciale!

  5. H&R Răspunde

    Zici ca-i razboi intre triburi din Afganistan sau undeva in Africa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.