Ultima actualizare: azi, 21:29

Locale

Secretele din spatele jocurilor de tip păcănele

Se  împlinesc 130 de ani de când compania Sittmanși Pitt din New York a creat primul slot, o mașinărie acționată mecanic prin intermediul unei manete. Jocul a fost inspirat de poker. Existau cinci tamburi și pe fiecare erau afișate câte 10cărțide joc. În urma acționării tamburilor, erau afișate cinci cărți. Conform jocului de poker, căștigurile erau oferite în funcție de combinațiile rezultate. Denumirea de slot vine de la fanta existentă în care se introduceau monede. Primul joc mecanic de tip slot nu plătea automat, câștigurile fiind oferite în produse: trabucuri, băuturi etc.

În 1895, Charles Fey, California, a creat un slotmachine îmbunătățit, care știa să facă și plăți automate. Acesta avea trei role și cinci simboluri: inimă roșie, diamante, inimă neagră (pică); potcoave și clopoțel.

Cu toate că au urmat vremurile grele pentru acest tip de joc, cu iinterziceri în diferite regimuri, oamenii au continuat să-l practice și să-l dezvolte.

În 1976, o companie din Las Vegas a fabricat primul slotmachine video, care avea în componența sa un ecran SONY  de 19 inch.

Cu timpul, jocurile de tip păcănele (așa cum sunt recunoscute în România) au ajuns să fie extrem de populare. Le regăsim în toate cazinourile clasice și online.Sloturile au câștigat în popularitate datorită modului simplist de practicare. Jucătorii nu trebuie să-și facă strategii, nu trebuie să rețină reguli, nu ne cesită memorarea cărților etc. Astfel, sloturile au ajuns să fie foarte atractive pentru majoritatea practicanților, în special a amatorilor de jocuri de noroc.

Oricine poate apăsa un buton sau poate trage de o manetă pentru a pune în mișcare mecanismul. Rezultatul este afișat instant pe ecran, totul fiind lăsat în voia hazardului.

Însă mai există ceva secrete în spatele acestor jocuri. La popularitatea acestora au contribuit foarte mult și modul în care sunt concepute, tematică, muzica, designeul, tot ecosistemul dezvoltat. În decursul anilor s-au făcut foarte multe studii cu privire la elementele considerate atractive de oameni, cum pot fi atrași, cum pot fi influențați jucătorii pentru a le practica. Treptat s-a trecut de la jocurile mecanice, la cele electronice, la cele video și apoi la pacanele online.

Tehnologia a evoluat, internetul s-a dezvoltat, iar odată cu acestea a fost spartă și bariera fizică. Marii producători de jocuri de tip slot au avut mână liberă în inovare și dezvoltare acestora, contribuind foarte mult la reforma industriei în online. În lume sunt peste 100 de producători de sloturi, care au putut genera peste 2000 de variante și teme pentru jocurile de tip păcănele. Sunt jocuri de divertisment, dar care generează venituri foarte importante pentru cazinouri. Nici practicanții nu se pot plânge, pentru ei existând bonusuri și jackpoturi substanțiale.

Procesul de realizare a unui joc de tip slot cuprinde șase etape: cercetarea pieței, conceptualizarea, dezvoltarea, testarea, promovarea și lansarea jocului.

Cercetarea pieței reprezintă prima etapă în realizarea unui slot. Este etapa în care se organizează și principala adunare a tuturor angajaților din toate departamentele. În această etapă se stabilesc tipul jocului, conceptul temei și mecanismele de joc în raport cu publicul țintă.

Participă oamenidin diferite departamente, de la designeri de jocuri, programatori, dezvoltatori de servere, dar și echipa de marketing și managementul produselor. Conceptele de bază, cum ar fi tipul de joc – slotcu fructe, slot clasic, slot în stil Vegas –  vor determina apoi întreaga cronologie a producției reale a jocului. De la idee și până la lansarea jocului pe piață poate trece și un an.

Următoarea etapă constă în preluarea ideilor și dezvoltarea lor, transpunerea tehnică. Se fac primele schițe cu privire la design, se trasează primele linii de cod. Se obțin toate aprobăriile necesare în funcție de tematica folosită

A treia etapă se referă la dezvoltarea jocului. Elementele conceptuale vor fianalizate pas cu pas, astfel încât jocul să poată fi realizat din punct de vedere mecanic. În aceasta etapă, jocul începe să prindă contur. Grafica trebuie, de asemenea, să fie sincronizată cu muzica. Se fac randările 3D, se aleg sunetele, culorile și se stabilește tema finală.

Odată ce jocul a fost realizat, începe o altă etapă esențială și anume – testarea. Un departament dedicat va efectua testele interne pentru a se asigura că toate elementele jocului funcționează conform planului. Se testează generatorul de numere aleatorii (RNG).

RNG este un sistem complet digitalizat care asigură că toate jocurile de cazino – și nu numai sloturile–afișează rezultate cât se poate de aleatorii.Autoritățile de conformitate și organismele de reglementare vor efectua apoi o ultimă evaluare pentru a valida sistemul și pentru a acorda licența de funcționare a jocului.

După realizarea jocului, urmează promovarea. Această etapă este foarte importantă pentru că de ea depinde succesul jocului în rândul cazinourilor și al jucătorilor.

Se implementează strategii de bonusuri și jackpoturi împreună cu operatorii etc.În această etapă se stabilesc toate elementele ce au legătură direct și cu jucătorul. la final, studiourile de producție mai au un singur lucru de făcut, acela de a elibera jocul în online și să-l lase să-și găsească proprii adepți.

La prima vedere poate părea simplu de realizat un astfel de joc, dar în realitate nu e chiar așa. Sunt implicați foarte mulți oameni, sunt multe ore de cercetare, studii și de lucru efectiv în spatele unui slotmachine.

3 comentarii

  1. om Răspunde

    Nu conosc oameni care s-au imbogatit din gunoaiele astea de pacanele, insa am cunoscut pe cativa care s-au spanzurat, altii si-au ruinat viata, distrus casnicii, familii, etc. E o regula elementara la jocurile de noroc: Chiar daca astazi vei castiga cateva mii de Lei, in decurs
    de un an, ca jucator, vei pierde cel putin triplul sumei castigate anterior. Si asta pentru ca aceste aparate sunt facute, calculate, sa castige doar casa, si din cand in cand sa mai dea ceva si jucatorilor, insa niciodata mai mult decat o treime din cat se joaca.

    • Tech Răspunde

      Masinile sunt asa facute incat sa asigure castig constant al aparatului .Din cand in cand mai da cate un castig mai mare , dar si atunci aparatul este in castig ,jucatorul in pierdere.Toti parametrii se pot regla ,inclusiv procentul de castig pt jucator .In R0 astea sunt la cel mai mic procent .Dar omul se bucura cand castiga 100 euro , cu toate ca pentru asta a jucat de 400 !

  2. Y-man Răspunde

    Retelele de socializare cu mania postarilor este pe acelasi calapod al afectarilor psihice dar mai putin costisitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.