Ultima actualizare: ieri, 22:20

Locale

Tânăra din Satu Mare, care s-a stins la 29 de ani, a salvat viața unui bărbat grav bolnav din Italia

După ce a călătorit mai bine de o mie de kilometri, o inimă din Cluj a salvat viața unui bărbat grav bolnav din Italia, informează Știrile ProTV. Omul fusese pus pe lista de așteptare pentru transplant cu doar două ore înainte ca familia lui să primească vestea nesperată din România. Persoana care l-a salvat era o tânără pasionată de modă care s-a stins la doar 29 de ani.

Brigitte Dachmann s-a născut în Satu Mare. De mai mulți ani locuia în Cluj Napoca, unde își făcuse o carieră ca designer de pălării. Sfârșitul ei a fost brusc. S-a simțit rău după Electric Castle și pe 17 august a fost dusă de urgență la spital. Avea o afecțiune cerebrală gravă. După doar două zile, familia a primit vestea teribilă.

Flavia Țopan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Cluj-Napoca: ”În data de 19 august s-a finalizat procedura de declarare a morții cerebrale. În urma discuțiilor cu echipa de transplant, părinții pacientei și-au exprimat acordul pentru prelevarea de organe (cord, plămân, ficat, rinichi, os, tendon).”

Pentru inimă și plămâni nu a fost găsit niciun bolnav compatibil în țară, dar în Italia, un bărbat de 41 de ani tocmai ajunsese la spital în stare extrem de gravă.

Bolnavul era internat la Spitalul Molinette din Torino. Suferea de miocardită, cauzată de o infecție virală și era ținut în viață printr-un dispozitiv de respirație extracorporală. Mobilizarea a fost exemplară. A fost pentru prima dată când un organ a ajuns atât de repede de la o distanță atât de mare.

Organele tinerei au mai salvat încă trei persoane de la noi din țară.

7 comentarii

  1. unu Răspunde

    cel mai frumos lucru ce poate face un om dupa moarta , sunt perfect de acord cu aceste donari de organe.

  2. Golf Răspunde

    Eu nu sunt de acord cu donarea. Pe bani da, nu ai avut grijă de sănătatea ta, ți-ai distrus organele cu stilul de viață degenerat, vaxxuri și vrei un organ, plătești. Dar pe milioane de euro organul.

  3. Cioaca Răspunde

    Golf, esti retardat mintal…defapt retardatii nu au nici o vina ca is cum is. dar tu esti o specie mizera de idiot. cum naiba sa dai milioane pe organ? te-as vedea eu ce ai zice daca ai fi in situatia aia, ti-ai da si cei doi rinichi de la nevasta si copil numa sa fi bine. macar taci si nu vorbi prosti. vax esti tu, nu ala care se vaccineaza.

  4. Bika sugaciu de pwli Răspunde

    Golf te rog sa iti faci transplant de creier ca esti prea prost, si te rog sa platesti milioane de euro..

    • Bika sugaciu de pwli Răspunde

      Lupt pana la ultima suflare, ultima idee transmisa de sus care este singura adevarata sau ultimul leu de pe card! Victoria finala este aproape! Si nu o sa recunosc veci ca gresesc undeva! Eu sunt perfect! Ca daca nu, atunci nu!

  5. Un Om Răspunde

    Sa va fie rusine tuturor celor care comentati aiurea!
    Aceasta fiinta a salvat mai multe vieti omenesti, voi nu sunteti in masura sa o judecati!
    Sa va fereasca Dumnezeu de a afla ce se afla in sufletul unei persoane care asteapta moartea alteia pentru a putea trai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.