Ultima actualizare: azi, 13:33

Locale

Ministrul Sănătății: Peste 70 de copii, internați la ATI din cauza Covid-19

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat, miercuri, că, marți, la Terapie Intensivă erau internați peste 70 de copii din cauza COVID-19, potrivit Digi24.

“Marți, numărul de copii raportat în secțiile de Terapie Intensivă depășea 70”, a precizat Ioana Mihăilă, întrebată în cadrul unei conferințe de presă despre numărul de copii internați la ATI din cauza Covid-19.

Marți, la ATI erau internați 291 de pacienți cu COVID-19.

Deși numărul copiilor care au COVID și sunt internați în spitale nu depășește în prezent 10 procente, medicii atenționează că odată cu începerea școlii nivelul infectărilor poate crește alarmant, mai precizează aceași sursă citată.

Părinții ar trebui să ceară școlilor situația profesorilor vaccinați și nevaccinați, a spus luni seara, la Digi24, ministrul sănătății, Ioana Mihăilă, întrebată dacă părinții ar avea dreptul să se împotrivească intrării la ore a acelor cadre didactice care nu sunt vaccinate. Pe de altă parte, în cazul copiilor cu vulnerabilități la COVID, va fi păstrată posibilitatea de a face școală online, a menționat ministrul sănătății.

Aproape 35.000 de copii cu vârste între 12 și 15 ani s-au vaccinat. Numărul a crescut cu 5.000 față de raportarea precedentă, spunea, duminică, la Digi24, ministrul educației, Sorin Cîmpeanu. Totodată, a crescut cu 3.000 și numărul vaccinaților din categoria de vârstă 16-19 ani.

Mai exact, avem 34.706 copii cu vârsta 12 și 15 ani vaccinați până în prezent, iar la categoria 16-19 ani este o creștere de la 150.000 la 153.000, a precizat ministrul educației.

Medicul Valeriu Gheorghiță a declarat că este foarte probabil ca numărul infectărilor cu coronavirus să ajungă în a doua parte a lunii septembrie la 1.600.

16 comentarii

  1. Altu Răspunde

    O tură mincinoasă ca toți miniștrii. Ea și Țurcan monumente de prostie. Sunt 5 copii la ATI nu 70.”Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au precizat că 77 de copii erau internaţi în spital, iar cinci erau în secţiile ATI.” Și să lase vrăjeala că numai nevaccinații sunt internați,cine poate verifica. Doctorii joacă după melodia care li se pune.

    • AziNu Răspunde

      Vezi ca e speriatul ala de la Adevaratele Stiri care incearca sa imprastie frica si la altii tot vine cu rapoartele alea masluite de Arahat. Culmea e ca da copy-paste doar la ce-i convine. Aia nu zice ca vreo 90% din cei spitalizati au CEL PUTIN o comorbiditate sau ca sunt de varsta a 3-a. Scrie acolo ca peste 60 de ani au, deci 79, 86,97,93 …. si poate unu de 61 da si ala cu 3 boli incurabile pe spate. Dar hai sa lasam kacanarii speriati ca Adevaratele Stiri sa imprastie cu teama,. Crede ca daca el e speriat, toti o sa faca kaka ca ei . Oamenii astia merita cate 2 doze de Pfizer pe zi, cel putin

    • Delia Răspunde

      Rusine pt @altu, pentru parintii copiilor de la ATI este irelevant numarul, dar pe tine cap patrat de zahar cubic nu te intereseaza, nesimtitule!
      Doar latrii impotriva masurilor si vaccinului.
      Gunoi ordinar, la cei ca tine ar trebui interzis accesul pe net!

      • altu Răspunde

        @delia,ca să te calmezi ai o felație gratis

      • Golf Răspunde

        @delia, propaganda mass mediei corporatiste ți-a spălat creierul complet.

        Pricepe și tu că nu toate informațiile pe care le iei pe nemestecate de la mass media sunt adevărate. Dezvoltă-ți puțin și gândirea critică, nu lasa alții să-ți creeze opiniile.

    • nina Răspunde

      .11,Fete pentru sex în orașul tău – only4you.site

    • Pop Flaviu Răspunde

      Sunt medic și confirm treaba cu “melodia”
      cine nu joaca…

  2. ….w….. Răspunde

    Cei mai bolnavi de cv sunt puturosi la munca.

  3. ... Răspunde

    Pfizer este în fază terminală de testare a medicamentului cu o doză minimă de Ritonavir pentru combaterea coronavirusului. Medicamentul se va administra oral. Se estimează că va solicita autorizarea de urgență în trimestrul IV. Așa că se termină cu tâmpenia asta de #vaccinați-vă! De ce? Pentru că prin acel medicament fiecare bolnav va fi stimulat și își va dezvolta anticorpii la virus fără a mai face pași de balet între virușii alfa, beta, gamma, delta și tot alfabetul grecesc. Paralel cu asta aștept și testarea finală a unui spray nazal pentru că s-a demonstrat că virgulă calea de acces a virusului este mucoasa nazală. Na, ce ziceți vacciniștilor că o pănă la urmă tot se demonstreaxă că tot am avut dreptate!

    • Altu Răspunde

      Totusi stimularea exterioara nu e recomandata. Mai curat e sa iei virusul si sa faci anticorpi.

      • Dr Răspunde

        Prin asta demonstrezi ca esti zero .
        Cine trece prin covid are sanse mult mai mari sa moara mai repede.
        April 23, 2021 — Long-haul COVID-19 patients face many health threats — including a higher chance of dying — up to 6 months after they catch the virus, according to a massive study published in the journal Nature.
        A second study, released by the CDC on Friday, also found lingering symptoms months later among COVID-19 patients who originally had mild symptoms.
        For the Nature study, researchers examined more than 87,000 COVID-19 patients and nearly 5 million control patients in a federal database. They found COVID-19 patients had a 59% higher risk of death up to 6 months after infection, compared to non-infected people.

        Apoi se pot reinfecta ,variantele mutante sunt periculoase si pt ei .
        Dutch woman dies after catching Covid-19 twice, the first reported reinfection death

        Vaccinarea multiplica anticorpii si la cei trecuti prin Covid.
        Even people who have recovered from COVID-19 are urged to get vaccinated, especially as the extra-contagious delta variant surges — and a new study shows survivors who ignored that advice were more than twice as likely to get reinfected.

        Friday’s report from the Centers for Disease Control and Prevention adds to growing laboratory evidence that people who had one bout of COVID-19 get a dramatic boost in virus-fighting immune cells — and a bonus of broader protection against new mutants — when they’re vaccinated.

        “If you have had COVID-19 before, please still get vaccinated,” said CDC Director Dr. Rochelle Walensky. “Getting the vaccine is the best way to protect yourself and others around you, especially as the more contagious delta variant spreads around the country.”

        Daca ai avut noroc sa scapi prin covid , nu toata lumea are .Si nu confunda varianta veche cu cea actuala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.