Ultima actualizare: ieri, 21:10
Locale

VIDEO. Casele din Țara Oașului, prea scumpe pentru a fi vândute, dar magnet pentru turiști

Casele impunătoare din Țara Oașului, zonă vestită și pentru imobilele construite de românii plecați peste hotare, sunt scoase rând pe rând la vânzare, doar că prețurile de ordinul sutelor de mii de euro îi țin la distanță pe cumpărători, titrează Știrile ProTv.

Locuințele uriașe sunt greu de întreținut, mai ales când proprietarii locuiesc, de fapt, în străinătate și ajung rar acasă. Cum nici bătrâni să aibă grijă de ele nu mai sunt, proprietarii au încercat să le vândă. Doar că piața cere altceva. Casele care au și nouă camere sunt prea mari și prea scumpe. Prețurile variază între 100 și 300 de mii de euro. Cele mai scumpe au inclusiv piscină.

Casele ferecate ale oșenilor au devenit în schimb curiozități turistice. Împodobite cu statui și coloane îi lasă pe străini muți de uimire.

,,Asta seamănă cu Sagrada Familia. Nu este exploatat potențialul turistic. Lipsește creativitatea”, spune un turist din Barcelona. Un alt turist, din Arad, spune că “nu mai există în România. Nu găsești două case la fel. E trist că nu sunt locuite.”

În ultima vreme localnicii au fost ceva mai precauți și n-au mai contruit intens. Potrivit autorităților locale, oamenii n-au mai cumpărat terenuri așa că au fost eliberate mai puține autorizațîi de construcție, atât în Certeze, cât și în localitățile învecinate.


Sursa: Știrile ProTv

18 comentarii

  1. Nae Răspunde

    Cui naibii ii trebuie panaramele alea de constructii haotice lipsite de …de orice, grandomanie de inculti.

    • radical2 Răspunde

      Pe langa asta sunt si departe de oras. Nu ai un spital aproape, pana vine ambulanta poti crapa, nu ai un supermarket aproape. CU agricultura nu prea se mai ocupa lumea si nici alte locuri de munca nu gasesti in zona. Practic stai ca la sat. De ce ar investii cineva multi bani in asa ceva cand nu iti ofera nicio utilitate?Chiar nu inteleg decizia alora ce au construit. Mi se pare lipsit de rationament. Dar in fine …unde nu-i nici Dumnezeu nu cere:))

    • Fasz Răspunde

      Cine s-ar muta acolo? Singurii care ar cumpăra ar fi chinezii, acolo trebuie dat anunț

    • alice Răspunde

      3.Fete pentru sex în orașul tău – only4you.site

  2. Herbert Răspunde

    Megalomania ceaușistă mai e în vigoare la opincari…….

  3. Târnăcop Răspunde

    Mai faceți cate un etaj și se vor vinde pe loc!!!

  4. dia Răspunde

    Unele arata ok ..doar ca sunt imense, nu s-au gandit ca astea trebuie intretinute si incalzite? E pustiu locul, n-as locui acolo.Au investit bani aiurea.

  5. Astor Răspunde

    Cel mai bogat sat din Europa. :)) Sloganul anilor 90.
    Case fara autorizatii. Fara utilitati. Nereglementate.
    Plansee de beton 20 mp, pe 2-3 nivele, fara grinzi si centuri.
    Auzi la ei 300 mii euro. Daca-l cumperi cu 70 mii, deja esti in pierdere.
    Apropo , e adevarat ca locuiesc in spate in cocină , sau sunt doar legende urbane?

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      Cine are bani sa incalzeasca ditamai cladirea? Si da, cam acolo stau dar asta numai cand sunt acasa. Ca in rest casa cam sta goala.
      In paranteza in Moiseni este o casa de 1500 mp! Chiar nu stiu la ce le trebuie. Colac peste pupaza totul este placat cu marmura ca sa fie sigur ca nu se incalzeste nici vara.
      Acum 10 ani asistam la o disutie intre doua dace libere. Zice una :”Ma ce nunta mare o fo’! Fata are tri casi iar fecioru’ patru!”. Probabil se muta zilnic, de aia le trebuiau 7 case.😱🤔🥴
      Is bani aruncati degeaba, degeaba au bani daca nu sunt dramuiti cum trebuie.

  6. Satmareanca Răspunde

    Absolut inutile !!!. Bani investiți aiurea !!!. Nici un rost !!!

    • Gheorghe Răspunde

      Pă una din aia cumpărai 3 apartamente în Cluj acum 7-10 ani iar amu stăteai ca boieru și numărat valuta lunar fără sa miști un deget.Da fala,fudulia și prostia merg mana în mana..Dacă le spui ca nui bine sa faci o astfel de megalomanie spun,,no da ce țâ ciuda ca n-ai tu?”Lasa-i ma sa se spetească lucrând ca nu pe mine ma doare.Lauda-i și lasa-i în plata Domnului.Oricum dacă s-ar dărâmă fiecare cărămida,beton ș.ă făcute din furat cam multe s-ar nărui sau ar sta înclinate.
      Asta-i plăcerea lui,lasa-l sa creadă ca nimè nu-i ca el.

  7. zz Răspunde

    E unul dintre cele mai absurde locuri din tara.

  8. Ionel Marin Răspunde

    În prima parte a acestui articol agenția imobiliară RTZ din Cluj a prezentat deosebirile dintre pompele de căldură și microcentralele pe gaz, locuințele care sunt potrivite pentru acestea și randamentele de care sunt capabile fiecare în parte. De asemenea RTZ imobiliare Cluj a pus accentul și pe impactul pe care îl au sistemele de încălzire eficiente asupra prețului atunci când vine vorba de vânzările de case și apartamente. În articolul de mai jos vom calcula care sistem de încălzire este mai ieftin din punctul de vedere al consumului de curent electric respectiv gaz natural, din punctul de vedere al instalării sistemului și cât spațiu fizic ocupă în locuință fiecare sistem.

    https://www.rtzimobiliare.ro/b-microcentrala-pe-gaz-sau-pompa-de-caldura-pe-curent-electric-partea-2

  9. Ionel Marin Răspunde

    Cele mai eficiente construcții case, locuințe, clădiri din punctul de vedere al consumului de energie sunt cele sub formă de dom și cub.

    Domurile sunt de departe cele mai eficiente construcții dar și cele mai robuste. Acestea rezistă la uragane și tornade fără probleme mai ales dacă sunt construite folosind principiile geodezice. Într-o locuință de forma domului nu este nevoie de aparate de aer condiționat pentru că aerul circulă ușor prin interior iar astfel aerul cald este eliminat rapid prin cupola instalată deasupra domului.

    În articolul de mai jos, agenția imobiliară RTZ din Cluj vă explică motivele pentru care casele sub formă de dom sunt mai economice energetic precum și alte beneficii pe care acestea le oferă – preț mai bun la vânzări case, vânzări apartamente sau închirieri case și apartamente în Cluj:

    https://www.rtzimobiliare.ro/b-cele-mai-eficiente-energetic-forme-geometrice-pentru-o-constructie

  10. Ionel Marin Răspunde

    Lumea este în continuă schimbare iar industria construcțiilor nu face excepție, fie că vorbim de noi materiale de construcții sau renașterea unora uitate de vreme un lucru este sigur, noile clădiri sunt mai ecologice, mai sustenabile și mai atractive.

    Conform informațiilor culese din surse multiple RTZ Agenție Imobiliara din Cluj se așteaptă ca acest trend să crească semnificativ în următorii ani astfel companiile de construcții vor avea peste 50% din proiecte certificate Eco rezultând că vânzările de case sau apartamente ecologice și închirierile de case sau apartamente verzi în jurul Clujului vor crește semnificativ. De asemenea vânzările de terenuri în Cluj vor cunoaște o creștere semnificativă pentru a construcția locuințelor sustenabile. Mai multe informații vă oferim în articolul de mai jos:

    https://www.rtzimobiliare.ro/b-materiale-ecologice-care-revolutioneaza-costructia-de-locuinte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.