Ultima actualizare: azi, 13:55

Locale

Coronavirus Satu Mare: 109 cazuri noi în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 15 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.430.475 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 5.232 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.220.953 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 15.828 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 295 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 41.130 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 14.10.2021 (10:00) – 15.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 365 decese (182 bărbați și 183 femei), dintre care 2 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

351 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 9 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 5 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Din totalul de 365 de pacienți decedați, 325 erau nevaccinați și 40 vaccinați. Cei 40 de pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între 40 și 80 de ani. 39 dintre pacienții decedați vaccinați prezentau comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 18.000. Dintre acestea, 1.729 sunt internate la ATI.

30 comentarii

  1. Press Răspunde

    Bastinasii insulari ,au luat-o inainte :
    Micul stat insular Palau din Pacific are cel mai mare procent din lume (99%) de persoane vaccinate împotriva COVID-19, a anunţat joi Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR), îndemnând statele învecinate să-i urmeze exemplul şi să-şi intensifice campania de vaccinare, relatează Reuters.Palau nu este singura ţară din Pacific care se află pe primele locuri în ceea ce priveşte ratele de vaccinare, pe cap de locuitor. În Insulele Cook (17.000 de locuitori) 96% din populaţie este complet vaccinată, în timp ce în Fiji (896.000 de locuitori) 96% din populaţie este vaccinată cu o singură doză, potrivit CICR.

  2. glumetzu Răspunde

    Romanii sunt mai tari , vor sa treca prin boala.

    • Statistic Răspunde

      România a urcat pe locul doi în lume la decesele zilnice COVID raportate la populație. Celelalte state UE sunt mult în urmă
      România se află în prezent pe locul doi în lume și pe primul loc în Europa la decesele zilnice asociate COVID, raportate la populație. Cifrele sunt calculate ca medie zilnică pentru săptămâna care s-a încheiat joi, 14 octombrie, și publicate de platforma Our World in Data, realizată de cercetători Oxford.

  3. Adina Răspunde

    In mai puțin de o lună, una dintre cele mai vaccinate țări din lume-Irlanda ajunge printre țările cu cele mai ridicate rate de infectare din Europa, cu circa 400 de cazuri la 100.000 de oameni, în ultimele 14 zile.Succes la vaccin!

    • @adina Răspunde

      adina imparte pina, de unde iei prostiile alea?
      Marele alb ti le-a bagat in cap?
      Un link credibil ai, sau doar scoti ceea ce papi, adica kkt?

    • covid 19 Răspunde

      Ce are vaccinarea cu infectarea? Si vaccinatii se infecteaza dar nu fac forme grave de boala.

      • Altu Răspunde

        @covid19,de aceea au murit azi 40 de vaccinați, că fac forme ușoare. Vârste de la 40-la 80,unul fără comorbiditati. De parcă nevaccinați morți toți sunt sănătoși și morți de covid.

        • covid 19 Răspunde

          Mda, cam mulţi vaccinaţi dar nu avem detalii despre comorbidităţi. S-ar putea ca acelea să fi fost decisive. Comunicatele acestea au devenit ceva mai explicite dar nu suficient pentru a trage concluzii ferme. Idea este ca vaccinul îţi asigură anticorpi, mai mulţi sau mai puţini. În rest discuţia depăşeşte cadrul de discuţie de pe aici. (eu am spus că nu am competenţe)

        • Statistics Răspunde

          Ce nu vorbesti de restul de 340 decedati nevaccinati?

    • Statistic Răspunde

      Si de gripa ne infectam si de altele , dar suntem No 1 la decese !

    • Lelutica Răspunde

      Date ALARMANTE: România a ajuns pe primul loc în lume la numărul de decese zilnice cauzate de COVID-19, raportate la populație, potrivit cifrelor centralizate de Universitatea Oxford.

    • Englezu Răspunde

      @Adina ;ce te *ute grija de Irlanda , ei sunt bine mersi .
      De altfel nu stiu de unde iei datele astea , pe ultimele 7 zile media de infectari este de 1688 .

    • Gioni Răspunde

      Un tânăr de 29 de ani, printre decesele raportate astăzi de COVID-19. Era nevaccinat

      • Romanistan citizen Răspunde

        Aia ai uitat să zici că era un țigan care a mai trecut prin ATI și familia a refuzat internarea. Cine știe în ce jeg trăia și cine știe cuma căpătat covidul? Poate nici urmă de mască nu era în cocioaba lor!

  4. ... Răspunde

    Azi a fost scandal mare la centrul de vaccinare de la policlinica veche. Doctorița nervoasă a făcut scandal pe fel de fel de motive puerile și nelalocul lor și mulți clienți și însoțitori la bătrâni care au și plecat fără să se mai vaccineze. Mă gândesc că după unii antivaxerii sunt de vină și pentru că duamna are probleme cu nervii. De ce s-a făcut doctor dacă duce lipsă de empatie? De profesionalism nu mă leg că azi și acum tot ce mișcă în halate albe este erou. Până la proba contrarie. Cine este curios este un articol pe presasm.ro.

  5. AziNu Răspunde

    Imi place cum va hraniti cu frica. Cum auziti de un boschetar ca moare cum agitati apele. Am vazut un documentar “dramatic” scurt, facut in Romaniacu sectiile de la ati pline. Ei bine ,treaba nu sta ca si cum se scrie in ziare . Sectile sunt pline de oameni vai si amar de ei! Prin documentar au vrut sa traga un semnal de alarma si nu au reusit! E jale ce oameni au filmat. Zici ca era bunica-mea cand o avut gripa comuna. Unu mai rablbagit ca celalat. ii cauta moartea acasa! da ei vor sa arate in documentar ce dramatica e treaba. si fetzele alea ale medicilor care par preocupati si agitati. fake ca noaptea.Era unu “tanar” la vreo 50 de ani ultra obez, nespalat si era vai. Au filmat o targa cu un cadavru “apartent” dar lasa de dorit, se vedea regia de la o posta, ce fals se miscau aia cu targa si cum prindea cameramanu cadru. jenant! atata o putut sa dea exemplu??? o dat tot din ei sa dramatizeze si o iesit un rahat

  6. Eu Răspunde

    CAD MEDICI PE ALTARUL VACCINĂRII

    .
    Medicul neurolog Raluca G, 39 de ani, de la Spit. ,Elias’ a făcut un AVC masiv în timpul nopții, imediat după ce s-a vaccinat cu
    A TREIA DOZĂ de Pfizer.

    Deși colegii au încercat să facă tot ce se putea ca să o salveze și să diminueze presiunea intracraniană, leziunile sunt mari, iremediabile. Neurologic este compromisă.

    Medicii care au luptat pentru viața ei povestesc despre imposibilitatea de a-i curăța arterele (tromboliză) de cheaguri: trombii se refăceau imediat după ce erau înlăturați. Niciun medic nu a mai văzut asemenea putere de refacere a cheagurilor, cu o asemenea virulență.

    Dacă va supraviețui, va fi un corp inert ale cărui funcții vitale vor fi susținute de aparate, o comă prelungită.

    În discuția dintre colegii de breaslă, din care vă redau acest printscreen, se mai vorbește de alte cazuri de medici, din alte spitale, care au suferit efecte grave post-vaccinale.

    Totuși, întrebarea care reiese imediat este: DE CE MEDICII TAC?

    De ce au lașitatea de a nu recunoaște PUBLIC astfel de cazuri – și sunt sute la nivelul întregii țări – și de ce întrețin această omerta? Ca să nu deranjeze Sistemul?

    Dumnezeule, cum să “te rușinezi” când îți anulezi programarea la a treia doză?! Servești sănătatea publică, pacientul, sau o ideologie medicală care te fagocitează complet – ca în cazul reeducării de la Pitești aplicate tinerilor deținuți politici – in care omul se subsumează bolii?

    Care sunt resorturile psihologice pentru care tocmai ei, medicii care ar trebui să PROTEJEZE VIAȚA, nu recunosc public aceste consecințe post-vaccinale teribile, imediate (vaccinurile genetice fiind EXPERIMENTALE, nu se cunosc consecințele după ani de zile) care SE ÎNTÂMPLĂ SUB OCHII LOR?

    De ce trebuie să ajungem ca în Taiwan, acolo unde DEJA MOR MAI MULȚI OAMENI DIN CAUZA VACCINĂRII DECÂT DIN CAUZA COVIDULUI?

    Acum nu vorbesc cu trompetele sistemului, medicii – tonomate. Vorbesc cu medicii onești, care văd ce se întâmplă în jurul lor:

    DE CE TĂCEȚI?

    PS Am lăsat unul dintre prenumele medicului în suferință ca să fie pomenită de toți cei care citesc aceste rânduri, mai ales de preoți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.