Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

COVID-19 | Patru decese în județul Satu Mare, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, în județul Satu Mare s-au înregistrat 17.532 îmbolnăviri, 15.796 vindecări și 523 decese cauzate de coronavirus. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 109 cazuri noi de îmbolnăvire și s-au înregistrat patru decese, doi pacienți de 85 și 95 de ani la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, doi pacienți de 69 și 87 de ani la Spitalul Municipal Carei, persoane cu multiple comorbidități.

Până în prezent au fost efectuate 171.568 teste, din care 861 realizate în cursul zilei precedente (285 teste RT-PCR și 576 teste rapide antigen). La nivelul județului Satu Mare, în data de 15 octombrie  2021, se află 954 persoane izolate și 600 persoane în carantină la domiciliu sau la locația declarată.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 – situația la data de 15 octombrie 2021:

  • numărul total de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore: 1093, din care 543 cu doza 3 de rapel;
  • număr total centre în care s-a realizat vaccinarea: 5 (Ambulatoriul de specialitate Satu Mare, Școala ”Avram Iancu” Satu Mare, Grup Scolar Industrial ”Iuliu Maniu” Carei, Ambulatoriu Spital Negrești-Oaș, PCTF Petea;
  • cabinete de medicină de familie care au început vaccinarea: 65 din care 38 in mediul urban si 27 în mediul rural;
  • vaccinati in cadrul Maratonului Vaccinării: 4.525;
  • numărul total de persoane vaccinate:  99.210;
  • numărul de reacții adverse în ultimele 24 de ore: 0;
  • număr total de reacții adverse: 14 (reacții locale).

Echipele mobile ale MApN au vaccinat 2460 persoane, în 19 locații.

În perioada 14.10.2021, ora 07:15 – 15.10.2021, ora 07:15, prin punctele de frontieră pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 2109 persoane, dintre care 27 persoane au intrat în carantină la domiciliu iar 2082 persoane fac excepție de la măsura de carantinare dispusă de DSP.

14 comentarii

  1. misi Răspunde

    as vrea sa stiu cati au murit de alte boli? sau din alte cauze, boli netratate din cauza lui Arahat

  2. ... Răspunde

    MaciLaci unde umbli iar??? Te spun și iar te taie de la plată, chiulangiule! Dar nu se poate! Este trecut de ora 15 și încă nu ai scris nimic!?

    • MaciLaci Răspunde

      Vaccinat cu doza incompeta , Urmeaza doza 3 si daca o sa iau covid e din cauza nevaccinatilor. Eu sunt protejat dar nevaccinatii ma pun in pericol

  3. ... Răspunde

    Între timp iar s-a dat alerta de incendiu! De această dată la spitalul din Suceava! Măi oameni buni! Cum se poate că numai la noi ard spitalele ca torțele în toată Europa asta? Eu știu răspunsul. Deja nu e bătaie de joc, asta este deja sfidare în toată regula și vina cea mare o are ministerul sănătății! Intenționat am scris cu litere mici.
    În paranteză de ce nu spuneți că 10% din cei decedați erau vaccinați cu schema completă. Totuși eu zic că e cam mult. Și asta zi după zi.🤔🤔😱

    • H&R Răspunde

      De aceea se aprind spitalele, ca asa se face dezinfectia in Romania. Cu dezinfectantii dizolvati nu au sanse sa faca fata. Dar asa vezi ca merge.

    • Logic Răspunde

      Multi nevaccinati=multi la ATI, practic supraplin, stau pe scaune, pe hol. Multi la ATI=mult oxigen. Mult oxigen= pericol de autoaprindere, foc!
      Simplu, logic.

      • H&R Răspunde

        Interesant ca fabrica de oxigen nu ia foc. Si acolo este oxigen, cu sau fara nevaccinati.

        • ... Răspunde

          ba ce prost esti

        • IT Răspunde

          Din cauza nevaccinatilor mor oameni! Rusine voua nevaccinatilor ca omorati nevaccinati in spitale! Ar trebui arsi toti nevaccinatii. Va vad IP-ul!

        • Logic Răspunde

          In Satu Mare nu mai functioneaza fabrica de oxigen. Am fost acolo pe vremurisa inarc tuburi.
          Ar trebui sa sti ca in fabrici se face oxigen, nu se da drumul în aer ca in spital. De aceea nu ia foc.
          Logic

          • H&R

            Deci cum zici tu in strainatate nu se foloseste oxigen in spitale. Sau ai auzit tu, numai in Ungaria sa se aprinda atatea spitale ca la noi?

          • Logic

            @ H&R
            La orice rasuns, raspunzi cu alta intrebare. In strainatate nu este asa aglomerare la ATI pt ca sunt vaccinati, deci logic “curge” mai putin oxigen. Deci logic sunt mai putine sanse sa ia foc.

            Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti, medicul Beatrice Mahler, a declarat că a fost triplat consumul de oxigen pentru pacienţii COVID-19, comparativ cu valul 3 al pandemiei. Ea a menţionat că toate măsurile suplimentare luate de autorităţi, printre care verificările din secţiile ATI, au creat o oarecare stare de confort. care a lipsit în trecut. Cu toate astea, Mahler atrage atenția asupra faptului că formele pe care le prezintă pacienţii infectați cu virusul SARS-CoV-2 sunt foarte severe.

          • H&R

            @Logic
            Doar am vrut sa atrag atentia asupra faptului ca in RO in ultimele 30 si ceva de ani mare lucru nu s-au facut in spitale. In Lombardia a fost un dezastru total, totusi nu am vazut/auzit ca s-ar fi aprins spitale. Si nici in tari bananiere. In orient la talibani/arabi numai daca au nimerit cu bomba/racheta “din greseala”.

  4. covid 19 Răspunde

    @…, întradevăr la ATI din decedaţi 10% sunt vaccinaţi dar sunt indicii ca componenta de comorbidităţi are cuvânt greu de spus. Dar si aşa mortalitatea la vaccinaţi (ţinând cont că doar 33% sunt vaccinaţi) este de cca. 5 ori mai mica decat la nevaccinaţi. La cazurile de internare la ATI fără decedaţi sau cu decedaţi dar fără comorbidităţi s-ar constata o statistică mult favorabilă vaccinaţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.