Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

COVID-19 | Cinci decese în județul Satu Mare, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, în județul Satu Mare s-au înregistrat 16.825 îmbolnăviri, 15.122 vindecări și 499 decese cauzate de coronavirus. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 111 cazuri noi de îmbolnăvire și s-au înregistrat cinci decese, un pacient de 63 de ani la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, două paciente de 77 și 81 de ani la Spitalul Municipal Carei și doi pacienți de 84, respectiv 60 de ani, la Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș, persoane cu multiple comorbidități.

Până în prezent au fost efectuate 166.907 teste, din care 650 realizate în cursul zilei precedente (266  test Rt Pcr și 384 teste rapide antigen). La nivelul județului Satu Mare, în data de 8 octombrie 2021,  se află 969 persoane izolate și 771 persoane în carantină la domiciliu sau la locația declarată.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 – situația la data de 8 octombrie 2021:

  • numărul total de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore: 1113, din care 677 cu doza 3 de rapel;
  • număr total centre în care s-a realizat vaccinarea: 5 (Ambulatoriul de specialitate Satu Mare, Școala ”Avram Iancu” Satu Mare, Grup Scolar Industrial ”Iuliu Maniu” Carei, Ambulatoriu Spital Negrești-Oaș, PCTF Petea;
  • cabinete de medicină de familie care au început vaccinarea: 65 din care 38 in mediul urban si 27 în mediul rural;
  • vaccinati in cadrul Maratonului Vaccinării: 4.525;
  • numărul total de persoane vaccinate: 97.428;
  • numărul de reacții adverse în ultimele 24 de ore: 0;
  • număr total de reacții adverse: 14 (reacții locale).

Echipele mobile ale MApN au vaccinat 2460 persoane, în 19 locații.

În perioada 07.10.2021, ora 07:15 – 08.10.2021, ora 07:15, prin punctele de frontieră pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 2135 persoane, dintre care 75 persoane au intrat în carantină la domiciliu iar 2060 persoane fac excepție de la măsura de carantinare dispusă de DSP.

49 comentarii

    • Ziarist Răspunde

      Nimeni din afară nu-și poate imagina câtă suferință este acum în secțiile de Terapie Intensivă. Din păcate, doar unii pleacă în viață de aici. Când ajung în ATI toți se roagă la Dumnezeu să dea timpul înapoi pentru că altfel ar proceda. Recunosc că au greșit când au decis să nu se vaccineze și să nu poarte mască și cer o a doua șansă.

  1. SuntCosmarulVietiiTaleAzi Răspunde

    Unde e IT? mi-e dor de el :*

    • IT Răspunde

      Poate vrei sa pun proprire pe IP-ul tau…..si nu pe unu.

      • AziNu Răspunde

        Am asteptat momentul asta de mult. Suspin! Tu tot timpul ai fost omul care o speriat lumea cu statistici referitor la mortzi si raniti dar ne acuzai pe noi ca speriem lumea!… Tot timpul ai zis de altii ca-s rupti in f_nd si ai poza cu volan de HONDA pe Instagram! HAHAHAHHAHAHA (de disperat ce esti ma HAHAHHHAHA) . Tot timpul ai MINTIT ca ne vezi noua IP-ul! Tot timpul te-ai uitat la noi ca la niste criminali!
        Dar azi , draga IT (asa zis IT ca esti vai de tine! HAHAHHA) , am sa le dezvalui tuturor cine esti,asa cum am facut-o si cu papagalul de Soares! Copilule! Citeste si plangi! Nimicule….Spre deosebire de tine, eu nu lucrez la Drealxmaler si nici la ZOLNER! DA? Eu nu sunt sluga vre-unui patron sau un angajat oarecare care o terminat la Colegiul Mihai Eminescu si se da mare programator si HACKER! Nu am terminat IT, dar eu chiar sunt programator! ( ajunge sa spun ca sunt programator , restu le intelegi tu). TU asculti rock de frica! Dar daca inca o data mai postezi impotriva mea, iti promit solemn ca o sa merg si te astept la ZOLNER si am sa iti arat cateva “sintaxe” noi, o sa iti scriu niste ‘script-uri’ pe care nu o sa le intelegi niciodata! Sti despre ce vorbesc, ca vorbesc ca de la programator la “programator”,da?E ultima data cand mai dai cu hate me mine, alfel ma duc la puscarie! OK? Prefacutu-le, stai in banca ta! Ca foarrrte bine stai acolo. Esti looser! Daca comentezi aiurea, o sa scriu tot aici! Tot ce stiu despre tine! Si pe ce fantezii te freci! M-ai inteles clar????? Te pup pe portofel! :* Hai sictir!

        • IT Răspunde

          Cu Zolnner ai dat in balarii … ha ha ha ! programatoru lui peste , ZX81… ?sau Intel 8080 ?

          • AziNu

            IT. shhh! :*

          • AziNu

            te-o acceptat la continental. Ca ai lins fundu lu Cosma :*

          • AziNu

            Daca stiai programare, sitai si faptul ca poti sa programezi si cu un Commodore! Ca eu cu ala am inceput. Dar tu inca nu te-ai nascut pe vremea aia

        • IT Răspunde

          Asta este rezultatul propagandei antivaccinistilor .Voi toti asta faceti : vaccinul nu e bun , bla bla bla , dar solutii nu aveti .Interesant ca in tarile cu vaccinare in jur de 80 % oamenii se reintorc la viata obisnuita , in timp ce la noi :
          Cel mai mare număr de decese din pandemie: 357 de oameni infectați au murit în ultimele 24 de ore. Aproape 14.000 de cazuri COVID și 1.561 de pacienți la ATI

          Pana si suedezii au trecut la vaccinare masiva ,au inteles ca alta solutie nu este deocamdata , iar oficialitatile si-au cerut iertare pt numarul mai mare de decedati in primele 3 valuri.

          • Cineva

            @IT , de ce ne spui noua? Asa nu am inteles-o niciodata. Dar vaccineaza-te domnule!

        • Adevarul Răspunde

          Antivaxeri, puteti sa va bucurati, datorita insistentei voastre, un roman moare la fiecare 4 minute de covid, locul 2 in lume la procentul de decedati, sistemul sanitar clacat, Romania cere ajutor international. Ati facut exact jocul celor care vor reducerea populatiei, ati fosti dusi de nas,cu ideea ca vaccinul va fi folosit pt asta, fapt ilogic findca mai multe tari produc vaccin,nu numai americanii. Niciodata, tarile occidentale nu ar face asta, pentru ca ar risca sa piarda oameni in timp ce china, rusii etc nu. Este simplu si logic, dar sa vezi fenomenul trebuie sa ai ceva in cap, nu sa crezi aberatiile unora. Ar mai fi de explicat, dar nu ai la cine.

      • AziNu Răspunde

        Dar iti promit copile ca daca nu te mai legi de tine , te las in pace! Ca esti doar un copil naiv

        • IT Răspunde

          zevzecule , am avut Amiga 500 pe vremea lui Ceasca , Comodore 64 , si facut HC85 DIY in 89, verstehen ?

          • AziNu

            Mai eu nu am treaba cu nimeni! Daca tu nu ma f_ti, nu te f_ut nici eu. Daca nu intelegi asta, nu esti om!

          • AziNu

            Sper ca ai si programat pe ele, macar Q-basic. Sau ai stat cu floppy si casete și ai jucat Connan si Wasteland (prima versiune)?

          • AziNu

            HC nu e limbaj, era calculator

  2. ... Răspunde

    Acum serios nu știți ce e cu @MaciLaci? Altădată era mai prompt.🤔🥴

    • MaciLaci Răspunde

      Vaccinat cu schema incompletă din 15 Mai, cu vaccin Pfizer! Sunt bine, sănătos, mulțumesc!
      La fel vă doresc și vouă, să fiți sănătoși! Sa imi tineti pumnii la doza 3 va rog. Am emotii ca se termina stocul

      • Itzic Răspunde

        Undeva ziceau ca in Ro ,este vaccin Pfizer expirat ,dar firma producatoare a zis ca mai sunt bune .
        De altfel ma indoiesc ca au fost tinute la -70 grade cum are specificatia , poate si de asta eficienta mai scazuta .La noi orice este posibil ,poate sunt printre mancare congelata in frigidere obisnuite .Tara tuturor posibilitatilor .

    • AziNu Răspunde

      … MaciMaci E tocmai IT si mai are cateva nick-uri. Vezi ce am scris mai sus. Numa bine

    • AziNu Răspunde

      @…, MaciLaci, IT si toti disperatii astia, sunt istorie de azi. De ori cate ori o sa posteze, o sa postez si eu si spun si cate pahare de apa o baut pe zi! Numa sa ma provoace! Alfel sa stea cuminti cu vaccinu lor sa isi vada de viata lor. Daca vrei sa te vezi cu el , lucreaza la Zolner si cica e It-ist acolo. Dar e doar in acte!

      • AziNu Răspunde

        Crectez. Lucreaza la COntinental deja. Dar e istorie omu

      • IT Răspunde

        Tu esti istorie , te mananca insulina .Probleme mentale, de vedere , circulatie periferica etc.covidul mai pune ceva in timp , mai bine mergi sa faci niscai analize.

        • ... Răspunde

          @IT, deja ești penibil. Chiar nu sunt unul și același cu @AziNu, dar nu încerc să te conving că ai multe fumuri în cap oricum. Așa că din cauza ceșii din capul tău nici tu nu ma știi ce este real și ce halucinație. În ce orivește analizele nele cred că ești de acord că este exclusiv problema mea. Și la doctor îi arăt dacă vreau. Și fii sigur că am rezultate infinit mai bune decât 90% din populație (citez doctorul meu) care aleargă de frica covidului și se stresează, mănâncă tâmpenii etc., etc. Anno acum 20 de ani mi s-a dat maxim 3-5 ani. Asta și mulțumită eroilor în halate albe care din incompetență erau să mă bage de tot sub pământ. Chiar ar fi interesant dacă m-ai însoți la o consultație la medicul meu curant de specialitate. Adică să vezi când îmi recomandă ceva medicament minune nou și eu răspund cu subiect și predicat de ce nu îmi trebuie. Pentru că eu tot timpul mă documentez. Deja nici nu îmi mai zice de mult. E de treabă, îi mai dau și eu idei că e și nutriționist și mai descoperim amândoi câte ceva. Deci @IT lasă-mă te rog în pace și bagă la cap că eu nu sunt ca alții care conversează de unul singur pe portal! Iar care face îi recomand prietenește o vizită la centrul de sănătate mintală din Micro 16 până nu e prea târziu!
          PS. Băgați cu toții în cap că medicii și restul prin lockdown nu vă vor binele ci doar vor să limiteze afluxul de bolnavi. Iar dacă oricare tratment, nu numai fel pentru covid dă rateuri atunci maximum vor zice că le pare rău. Și încă un lucru! Vaccinul copiii nu este tratament!!! Scrie în cărțile de medicină. Sunt trei tratmente aproape gata cu anticorpi și ar trebui să le folosim cât mai grabnic. Cu vaccinul e o hiră continuă și fără sfârșit. Așa e și cu gripa sezonieră, care gripă tot coronavirus este !

          • Dr

            Faceti mare confuzie : gripa este provocatacde virusul gripal, care este HxNx, x are mai multe valori, care se tot schimba in functie de mutatie, cel mai cunoscut este H1N1. Mai sunt alti coronavirusi, care provoaca sindroame respiratorii cam 15-20% din toti. Covid19 este altceva : provoaca in aparenta si sindrom respirator dar si alte probleme pe care nu le vedem, simtim: cheaguri, miocardita, dereglari functionale la organe ce regleaza metabolismul , multi se trezesc dupa un timp ca au devenit diabetici, creier, nervi, asta este indicat de disparitia mirosului, gustului, iar in timp la depresie, dementa.Virusul covid este mult mai periculos decat cred multi chiar daca au trecut prin boala. Nu e “raceala, gripa”
            Vaccinul nu e 100 % dar deocamdata este singura arma ce avem, in tarile cu 80% sau peste se vede concret rezultatul.

  3. ... Răspunde

    @AziNu, mie îmi “place” când începe să iesplice cum că unul e altul și toți sunt același. El crede că toți sunt la fel ca el și altceva nu au de făcut decât să combată dușmanul de clasă!?!?😱🥴🤫 Am observat că a dezvoltat niște obsesii serioase față de unii. Mai nou postează de o vreme și cu numele meu. I-aș recomanda să facă o vizită la Enătescu dar cum domnul doctor nu mai este sunt slabe șanse să găsească un psihiatru pe măsură paranoiei pe care o demonstrează zilnic.

    • AziNu Răspunde

      Mie intr-un fel mi-e mila de el. Dar nu m-am mai putut abtine . Ca prea se dadea hacker

    • IT Răspunde

      Am fost cunostinta cu Dr Enatescu ,l-am ajutat la dezvoltarea covorului electronic care inregistra, interpreta pasii bolnavilor , a vrut sa-l breveteze.

  4. IT Răspunde

    Mai bine ,megeti sa va vaccinati , raciti gura cu Latratul degeaba , tot mai multi trecuti prin covid se reinfecteaza.

    • ... Răspunde

      Și eu ce să fac @IT? Că e sunt trecut prin boală și vaccinat! Dar pe cei din mediul rural nici cu tancul nu îi poți duce la vaccin dacă tâmpiții din guvern s-au luat la ceartă cu BOR! Spune o soluție dragule că acolo trăiește aproape 50% din populația țării! De aia tot zic tratamentul.
      De tăcut nu o să tac pentru că nu accept să mi se cenzureze gândurile. Nici pe vremea lui Ceașcă nu am acceptat, am și avut destule neplăceri.
      Nimeni nu este deținătorul adevărului absolut. Nimeni. Dacă nu se acceptă asta și se răspunde agresiv cu injurii și înjurături și nu se acceptă nivi o dezbatere irundiscuție civilizată atunci e mai rău ca înainte. Punct.

        • ... Răspunde

          Și să mă duc la doctor, să mă programez și dacă reușesc să stau să aștept să-mi vină rândul poate mă întâlnesc cu varianta delta. Să-mi pierd timpul și poate mai încasez și o înjurătură de la careva erou că are lucruri mai importante de făcut? Nu mersi! Tu auzi ce propui?
          PS. Eu totuși interesant că de o vreme nu mai apar pe piață alte variante de covid.

      • Sîca Răspunde

        @ puncte … Am înțeles că ai fost și deținut politic, până la urmă ?. Oameni buni, spune-ți voi care sănteți mai de demult cititori ai acestui portal, ce nu a fost acest individ și ce studii științifice i-au scăpat .
        La început nega cu vehemență covidul ( ca virus) apoi , vaccinul . Susținea că numai proști se vaccinează.
        După un timp, fără să-ți dai seama, spune că sa vaccinat …”din cauza voastră” . Eu nu prea i-am dat importanță, la puține aberații i-am comentat, dar am ajuns la concluzia că individul ăsta… are probleme.
        Mai are, cred unul care il secondează, el postând pe încă *n identități .
        Sub orice nume scrie ți-e de ajuns două rânduri, și il identifici . Câtă nesimțire ..!

  5. auleu Răspunde

    Asta o fost tare!!!! CIca am fost cunostinta :)))))) Asa zic pacientii!

  6. FARCAU Răspunde

    NEVACCINATII SA NU BENEFICIEZE DE ASISTENTA MEDICALA GRATUITA !!!!!!!!!!!!!!
    NU VREI SA TE VACCINEZI ……………….PLATESTI DACA AI COVID !!!!!!!!!!!!!!!!
    Nici bani de asigurare nu primesti daca te-ai sinucis …..cei care nu sunt vaccinati sa nu primeasca nici asistenta medicala .
    Alegerea lor ……fiecare aduce o decizie , sa suporta consecintele .

    • Obama Sinladen Răspunde

      Nu te supara , ce este ASISTENTA MEDICALA GRATUITA ? Eu nu am auzit niciodata de asa ceva…la ce foloseste? Eu ai profitat de asa ceva pana acuma ? Eu sunt de acord cu tine. Ce nu am primit niciodata, nici nu imi trebuie

    • @FARCAU Răspunde

      @FARCAU ești prost rău de tot. Și spălat pe creier.

      • FARCAU Răspunde

        SUNT UN MANDRU OSTAS AL LUPTEI ANTICOVID! TARA ASA MA VREA! ANTICOVIDISTI DIN TOATA LUMEA UNITI-VA! OARE CU CE SEMANA ASTA? EU LUPT SI NU GANDESC! POSTAREA ASTA ATATA M-A OBOSIT CA MA DUC SI MA CULC INAPOI PUTIN!

        • Farcau Răspunde

          Poate ne întâlnim pe stradă……. Atunci vreau să te văd.

          • FARCAU

            NU ȘTIU DE CE M-AM SUPĂRAT PE MINE! DOAR AM SCRIS CEVA ÎN SPIRITUL POSTĂRII MELE ANTERIOARE. JOS CU NEVACCINAȚII! TRĂDĂTORI CURAȚI! AȘA SE MULȚUMEȘTE SCUMPA NOASTRĂ CONDUCERE DE PARTID ȘI DE STAT?

  7. Bula Răspunde

    La noi toata lumea stie de toate.
    E un provert.
    Fa bogat un sarac si dai putere la un prost. ….. Vezi ce iese.

  8. ... Răspunde

    Pentru toți care văd că se mobilizaeză și încearcă să mă convertească.
    1. Cunosc foarte-foarte bine capacitatea și competențele sistemului sanitar local. Deci nu încercați să zugrăviți în roz totul pentru că de departe nu e așa. Dealtfel refuz să cred că acele cadre au suferit recent un transplant de competențe sau de empatie. Majoritatea dintre ei.
    2. Eu am făcut boala și m-am vaccinat ulterior deci nu aveți despre ce să mă convingeți. Voi trebuie să băgați în calculatorul vostru personal că împotriva oricărei epidemii nu vaccinul este foarte important nu nu trebuie să fie în primul rând. De ce? Pentru că se dovedește că nu e de departe infailibil. Dă chixuri la greu mai nou. Se predă la medicină.
    Iar ca să degrevezi ATI și UPU trebuie să ai un tratament pe cât posibil în ambulatoriu ca să oprești valul de bolnavi către spital. Și asta se predă la cei care nu dorm la cursuri. Verificați istoria epidemiilor și vedeți cum au fost stopate. De exemplu Ebola care a făcut prăpăd în vestul Africii cum a fost oprit ostași ai luptei anticovid? No aud ceva? Pentru că vaccinul a apărut la finalul epidemiei. În schimb ce s-a făcut acolo cum trebuie și la covid nu?
    PS. Vă rog nu mă muștruluiți că iar vă pun creierul la muncă și vă rog nu-mi mai puneți articole copy-paste. Eu sunt curios de părerea fiecăruia așa la persoană fizică. Nu țin minte să vă fi pus articole furate de la alții. Și de obicei ce copiați majoritatea sunt citate de la diverse persoane la care la mulți nici identitatea autorului nu se poate verifica ca să nu mai spun că acolo în text nu găsesc explicații logice ci mai mult niște enunțuri, niște axiome. Semănați deja cu popa la biserică. Adică crede și nu cerceta. Poate de aceea nu vă înghit preoții.

  9. Un om Răspunde

    V-ați întrebat vreodată care sunt experții în care credeți cu religiozitate și în ce constă “știința” cu care au “luptat” specialiștii contra plandemiei vieții?

    Aide-memoire pentru enoriași cultului covidùl și înțepătură către misionarii vakseenării cu enșpe doze pe an:

    https://evz.ro/stenograme-cum-se-decid-restrictiile-din-romania-in-15-minute-pe-whatsapp-dar-ce-inseamna-online.html

    Uite ce specialiști și experți vă decid modul în care să trăiți și să respirați – niște aiuriți și nătărăi care nu știu pe ce lume se află și care votează fără dezbatere, ca niște curci plouate, pe oațap, tot ceea ce le cer “autoritățile”, adică el, unicul, comandantul acțiunii, cel care nu se oprește din cauza Constituției și ne face tot binele din lume trimițându-ne apropiații într-o lume mai bună, direct din incendiile de la ATI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.