Ultima actualizare: azi, 15:49

Locale

DOCUMENTE. Noile restriciţii intră în vigoare de luni. Nevaccinaţii au nevoie de declaraţii

Noile restricţii pentru combaterea Covid intră în vigoare începând de luni, 25 octombrie. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat astăzi hotărârea conform ultimei decizii a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, şi sunt impuse noi restricţii.

Puteţi descărca aici:

Restricțiile aprobate de CNSU:

  • interzicerea, pentru o perioadă de 30 zile, circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22,00-05,00, cu anumite excepții;
  • interzicerea, pentru o perioadă de 30 zile, desfășurării activității operatorilor economici care activează în domeniul comerțului/prestărilor de servicii în spații închise și/sau deschise, în intervalul orar 21,00-05,00;
  • activitatea restaurantelor, cafenelelor etc. în interiorul clădirilor și la terase să fie permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 05,00-21,00;
  • interzicerea activității în baruri, cluburi și discoteci pentru o perioadă de 30 zile, precum și organizarea și desfășurarea evenimentelor private (nunți, botezuri, mese festive etc.), a concertelor și spectacolelor;
  • interzicerea participării spectatorilor la competițiile sportive;
  • accesul la toate activitățile și evenimentele organizate în perioada de 30 de zile conform prezentei hotărâri, să fie permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală;
  • organizarea programului de lucru în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu pentru cel puțin 50% din angajați;
  • accesul vizitatorilor în toate instituțiile publice centrale și locale, operatorilor economici, care funcționează în clădiri de birouri private, să fie permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării;
  • abilitarea Ministerul Educației în vederea emiterii ordinului de ministru privind modificarea structurii anului școlar 2021-2022;
  • instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în toate spațiile publice închise și deschise, precum și la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun.

Cine va putea circula noaptea

Este permisă:

  • deplasarea persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
  • deplasarea persoanelor în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi.
  • deplasarea persoanelor pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente.
  • deplasarea în afara localităților pentru persoanele care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei.
  • deplasarea persoanelor din motive justificate, precum vaccinarea, îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

Persoanele vaccinate trebuie să prezinte certificatul verde, pe hârtie sau în format electronic.

 

31 comentarii

  1. pap remus Răspunde

    cine nu este vaccinat sa nu primeasca ajutor medical la sectiile UPU ,ATI , nici macar contra cost .
    vaccinurile sunt gratuite …tara nu este asa de bogata ca sa te trateze daca ai fost prost si nu te-ai vaccinat .

    • Abdul Răspunde

      Da’ pe măra nu vrei să o fuți la ATI ???
      Nesimțitul dracului .
      Spurcati-l cine sunteti de acord.
      Asa facea si Hitler cu rasa lui Ariana !!!

      • Hitler Răspunde

        si asa voi face si in viitorul apropiat

      • Vasile Răspunde

        Sunteti niste inculti speriați lumea numai sa folositi otrava aia de vaccin cititi domnilor ce scrie pe situl EMA nu picati in plasa criminalilor sà faceťi plàcerea escrocilor dupà green pass vine microciparea ati dat lovitura vom vedea dupà 3 ani ce se intimplà cu vaccinati

      • Maria Răspunde

        Fostul mare internațional Dănuț Lupu (54 de ani) a făcut mărturii cutremurătoare despre perioada în care a fost infectat cu COVID-19, perioadă în care a ajuns să lupte între viață și moarte pe paturile de la ATI. În toamna lui 2020, Dănuț Lupu a trecut prin momente delicate. A fost intubat la ATI după ce a contractat virusul SARS-CoV-2 și a avut nevoie de aproximativ două săptămâni pentru a se vindeca. La un an distanță, Lupu a vorbit despre situația de-a dreptul dramatică prin care a trecut, îndemnându-i pe toți românii să se vaccineze.

        Dănuț Lupu: „Nu mă credeau prietenii mei că este iadul pe pământ”Am slăbit vreo 26 de kilograme. 16 zile în pat, patru zile intubat, nemișcat, că nu te lăsau. Nu vezi decât alb în jurul tău, tavanul alb, neonul alb, pereții albi… și oamenii albi, că erau îmbrăcați în costumele alea albe de protecție, nu știai dacă sunt femei sau bărbați că nu vorbeau cu noi, munceau ca robii să ne salveze.

        Nu vă imaginați ce înseamnă tubul ăla băgat pe gură, în gât, până-n plămân… Tub, nu furtunel… Și să stai așa zile întregi… Și am avut ghinionul să am vreo trei zile pe unul lângă mine care striga în continuu «Mor, mor, mor, Doamne, mor!»

    • Soso Răspunde

      Pap Remus atata timp cat platesc taxe si impozite CAS si alte cacaturi de ce sa nu primesc ajutor medical? Daca am trecut prin boala si am anticorpi care e problema ta?Vorrbiti sa va aflati in treaba , mai cititi si alte studii nu doar ce zice ARAHAT!!!!!!

  2. FARCAU Răspunde

    Remus iti dau perfect dreptate……daca nu esti vaccinat afara cu tine din societate !!!!!!!!

    • radical2 Răspunde

      Abdul are dreptate. Ce-s cu apucaturile astea primitive de la oameni care se cred destepti, vezi doamne? ..ca doar s-au vaccinat :))) In priml rand nu e constitutional si in al 2-lea rand exista contributivitate. Oare cum de astia “destepti” nu inteleg chestiile astea?:)) Ciudat

  3. Cora Denzl Simona Răspunde

    din cauza nevaccinatilor am ajuns aici !!!!!!! puteti sa multumiti preafericitului daniel

    • ... Răspunde

      Măi supărata lumii ce ești! Și la Colectiv a făcut o declarație deplasată preaortodoxia sa dar a dat-o înapoi! Cine a împiedicat guvernul în afară de aroganța lor ca să stea jos și să discute civilizat, dacă e necesar chiar să negocieze? Pentru că la noi fără BOR mare lucru și cu rezultat palpabil nu poți realiza! În mod interesant la alegeri se știe bine asta! Acum s-a uitat? Mă îndoiesc. Eu mai degrabă cred că este ceva intenționat. Cam tot cum am scăpat frâiele din mână vara și am desființat eroic 1600 de paturi ATI! Crezi că toți suntem câștigați la loz în plic?

    • H&R Răspunde

      Echipa Alianței USR PLUS pentru consiliul județean Satu Mare:
      25. Denzl Cora Simona

      • ... Răspunde

        Ai zis tot atunci. Nu pot înțelege cum pot unii să vadă treburile cu ochelari de cal chiar în halul ăsta. Dar îmi place când diverși alogeni ne învață ce este mai bine pentru noi!?!? Avem deja câteva specimene în țară: Timișoara, sector 1București. Sunt sătul de tot de lecțiile astea nesolicitate nu că noi ne-am descurca mai bine dar ăștia au agenda lor proprie care nu prea bate cu interesele țării. Alt demiurg mic transgender și ăsta, ceva părinte de la 1,2 la infinit. Abordarea îmi aduce aminte de filosofia marxistă în care era un pasaj în care individul de bunăvoie își cedează drepturile și libertățile întru propășire și înălțarea spre noi culmi nebănuite ale socialismului. Știm cu toții unde s-a ajuns. În ultimii ani s-a reușit demolarea aproape completă a economiei. Noi neavând un guvern propriu și național ci unul slugă am cedat și cu liberalizarea pieței energetice. Știți sigur cum au procedat vecinii unguri. Dar nu ne alertăm că avem bani căcălău și be permitem inclusiv facturi triple la întreținere!😱😲🤮🥴 Cred că la un moment dat mămăliga va exploda de foame. Și atunci nu-i poate sta în cale nimic. Notați asta undeva!

    • radical2 Răspunde

      Si eu sunt nevaccinat si iti garantez ca din cauza mea nu s-a infectat absolut nimeni fiindca am luat masuri preventive. De unde scoti aberatiile astea oare? Stii cati se infecteaza de la vaccinati? Mai mult decat se crede. Deschide-ti ochii si vezi ce se intampla in jur. Nu te rezuma doar la faptul ca mor oameni la ATI. Nu ti-ai pus problema ca multi mor si din alte cauze ce tin si de performanta sistemului sanitar din romania? Sau ca nu au urmat o schema de tratament eficienta sau din timp? Ma mir totusi, ca se zice ca vaccinatii is destepti din cale afara. :))

      • ... Răspunde

        @radical 2. Și te rog mai adugă și faptul că mulți vaccinați nu mai poartă mască nici măcar în spații închise. Probabil pentru asta tot nevaccinații sunt de vină? Apoi dacă transmit virusul la careva? Oricum cam 8-10% din cei decedați sunt cu schema completă făcură!!! Și asta zi de zi!!! Nu le spune asta careva??? Eu m-am vaccinat că era imposibil să-mi fac treaba dar sincer nu-i vedeam rostul de vreme ce am trecut prin boală și aveam și anticorpi destui dovediți. Asta e când un specialist autoproclamat în SMURD și cu doctorat în boli de ficat și de bețivănie inventează măsuri antipandemie! De multe ori am impresia că pentru așa-zisa siguranță se exagerează cu măsurile luate. Și în cazul de față nu pricep de ce suntem băgați în aceeași oală ca și capitala?

  4. ... Răspunde

    Voi ăștia primii trei comentatori habar nu aveți dar comentați! Vă doresc să ajungeți pe mâna eroilor să vă lămuriți singuri! Apoi să vă aud ce și cum cu cine să aibă dreptul la asistență sanitară! Care dealtfel este garantată prin Constituție! Habar nu aveți câți au fost băgați în pământ pe mâna eroilor! Nu numai acum ci așa la modul general! Nici nu se compară sistemul nostru cu sistemul sanitar din țările care își respectă blazonul! Nu e vorba numai de partea de dotare sau de finanțare. De multe ori diferența se face prin modul de abordare, aceea celebra empatie. Dovada? Ia interesați-vă care este părerea în UK sau în alte părți unde lucrează cadre medicale de la noi vizavi de competențele lor medicale? În mod interesant acolo nu își permit ce fac la noi și își văd de meserie! Pentru care și la noi sunt destul de rezonabil remunerați! Deci vă rog dați sonorul mai încet și spuneți un Tată-l nostru în fiecare zi când nu ați avut nevoie de ei! Că mulți nici din greșelile proprii nu sunt în stare să învețe.

  5. H&R Răspunde

    @… dar si pentru altii, probabil ati invatat la scoala sau liceu romanul: Padurea spanzuratilor de Liviu Rebreanu. Pe mine ma aminteste de mult situatia actuala, la romanul mai sus amintit. Trist dar adevarat.

  6. Abdul Răspunde

    Semnificația zilei de 25 Octombrie,
    Eliberarea Transilvaniei de Nord de sub ocupație și administrație străină.
    Nu vi se pare că inceputul restricției este ca o palmă dată României deoarece coincide cu ziua Armatei Române ???
    Este ca și cum cineva și -ar bate joc de familia TA în casa TA !!!!

    • History Răspunde

      Ca și curiozitate. Măcar știi așa măcar aproximativ de ce s-a ales data respectivă? Pentru că dragul meu a fost aleasă. Dacă nu era ceva ocazie prin preajmă se întâmpla mai repede cu câteva zile. Cu restul sunt de acord. Avem o conducere care își cam bate joc de țara pe care o guvernează. Uită-te la unguri ori polonezi! Se iau în gură cu tot mUE-ul ăsta nenorocit care numai după profit și interese personale merge! Până nu mai rămâne nimic din Europa!😱😲🥴

  7. Vlad Tepes Răspunde

    Acuma referitor la restringerea libertatilor de circulatie, ” in tot raul e si un bine ” !
    Incepind de azi 35 % vor merge in continuare la Mall-uri si supermarket-uri , facind astfel profit pentru capitalul francez, german, olandez, etc, adica pentru cei mai mari dusmani actuali ai Romaniei, iar 65 % vor cumpara produse autohtone , de la comercianti locali, de la micile magazine reprezentind fragila noastra clasa de mijloc, sprijinind astfel dezvoltarea locala si a capitalului romanesc.
    Pe aceasta ratiune, 30 de zile de restrictii, sint cam putine !

  8. Normalul Răspunde

    Știți ce nu înțeleg eu ? Tu care eși vaccinat, de ce te temi de mine care nu sunt vaccinat ? Te-ai vaccinat, stai liniștit.

  9. radical2 Răspunde

    Cum o lalaie statul romana . Incredibil. Acum testele nu mai sunt bune dar pana acum au fost? :))) Noh si sa mai ai incredere sa te vaccinezi… Noaptea mintii

  10. sandra Răspunde

    CEI CARE SUNT VACCINATI SA NU MOARA DE GRIJA NEVACCINATILOR CARE SE PROTEJEAZA SI SE TESTEAZA MAI DES !!SA UMBLE VACCINATII PRIN MALLURI !IDEEA E CA NE-AU INVRAJBIT SI VOR SA NE ADUCA LA SAPA DE LEMN, SA INCHIDA TOT SI SA PICAM CA MUSTELE DIN CAUZA BOLILOR ADEVARATE PE CARE REFUZA SA NI LE TRATEZE. DOAR COVID EXISTA IN MINTEA LOR! NE OMOARA CU ZILE SI NE IAU SI MEDICAMENTELE CARE NE-AR PUTEA TRATA DOAR SA NE VACCINAM SA NE AIBA IN BAZA LOR DE DATE PT CONTROL! IITALIA, ISRAEL, PORTUGALIA SI ALTA TARI SE CONFRUNTA IAR CU VALLURI DE INFECTARI PT CA VACCINUL E APA DE PLOAIE, VIRUSUL SUFERA MUTATII DE LA VACCIN DE AIA NU SE TERMINA VALURILE.DE CE NU VORBESC DE JAPONIA, AFRICA UNDE S-AU IMUNIZAT NATURAL? iN ISRAEL SE VORBESTE DEJA DE VALUL 5 DESI TARA A FOST DECLARATA DE PFAIZER LABORATORUL EUROPEI!DE CE CREDETI CA IES IN STRADA?PENTRU CA DESI SUNT VACCINATI LI SE TOT IMPUN RESTRICTII!!!DIN PACATE LUMEA IL ASCULTA PE ARAFAT SI IOHANIS CARE NU URMARESC DECAT SA CONSUME DOZELE EXPIRATE! DE CE NU SE VACCINEAZA MEDICII?DE CE SE UMFLA CIFRELE? DE CE SA SEMNEZI TU PENTRU VACCIN?SA-SI ASUME EI REACTIILE SI DECESELE! DE CE NU SE RESPECTA CONSTITUTIA?IN CE LUME TRAIM?

  11. adi Răspunde

    Discriminarea generată de acest certificat este un bonus pentru cei ce s-au vaccinat. Și vaccinul transmite virusul. Comentariile aprobatoare pentru acest certificat sunt aberațiile frustraților care dacă s-au vaccinat vor un statut special. V-ați vaccinat pentru voi nu pentru alții, e un act medical, daca imi fac o clisma o fac fara bonuri, mici sau loterie.

  12. Olympus Răspunde

    Oamenii traiesc in iluzii cred ca daca se vaccineaza se termina pandemia.. Pandemia se termina cind vor ei nu cind vrei tu. Pe anul viitor deja sunt cumparate milione de doze.. Oare pentru ce? Mai o sa bagam vreo 2-3 doze. Aici este vorba de miliarde de euro.

  13. Florica Răspunde

    Niciuna nevaccinat să nu intră în biserici , magazine și moluri.

  14. HBC Răspunde

    din pacate si acuma se poate intra si in Mall si in magazinele cum ar fi Dedeman nimeni nu cere nimica ….
    toate restrictile asta sunt valabile numai pe hartie , nu sunt aplicate ferm cum ar trebui sa fie
    LA TARISOARA ASTA NU SUNT LEGI APLICATE CONFORM LEGISLATIEI …
    sa nu ne miram ca asa si suntem priviti de carte straini ….GUNOIERII EUROPEI, fara legi

  15. Satmarean 1 Răspunde

    @ HBC. Minti cu nerusinare. Azi am fost la Dedeman( am bonul fiscal ca dovada), si nu intri fara certificat. Asa mintiti tot timpul si derutati oamenii. Incearca de maine sa intri la mall,vezi poti? Si din cate am inteles e valabil la orice magazin nealimentar cu exceptia farmaciilor. Eu sper sa tina aceste restrictii pana avem sub 500 la ATI si vaccinati peste 75%……ca afara.

  16. ... Răspunde

    @radical2. Și până la urmă cui folosește? Important e să ai hârtia sau ca să fii sănătos? Pentru că zapisca nu demonstrează că ești sănătos ci doar că ai trecut pe la secția de vaccinare pentru inoculare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.