Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

FOTO. Mall-ul din Satu Mare, în prima zi cu noile restricții: Aproape gol, verificări la toate intrările

Luni, 25 octombrie a fost prima zi cu noi restricții în țară, într-o nouă încercare de limitare a răspândirii cazurilor de îmbolnăvire cu Covid-19. În ziua în care a intrat în vigoare măsura conform căreia certificatul verde este necesar pentru accesul în centre comerciale, instituții publice, hoteluri și restaurante, mall-ul din Satu Mare a fost aproape gol, în special în a doua parte a zilei.

În după-masa și seara acestei zile, mall-ul din municipiul Satu Mare a fost mai mult gol decât plin. Parcarea, care de obicei e populată de mașini, a fost liberă, iar în interiorul centrului comercial oamenii nu s-au mai înghesuit. Trebuie menționat că la toate intrările în mall s-au făcut verificări, accesul în interior făcându-se doar pe baza certificatului verde.

Vă prezentăm câteva imagini din parcarea și din incinta mall-ului din Satu Mare, realizate astăzi, 25 octombrie, în ziua cu noile restricții:

Unde este necesară prezentarea certificatului verde pentru a putea intra

Începând cu data de 25 octombrie, certificatul verde este necesar pentru accesul în centre comerciale, mall-uri, instituții publice, hoteluri și restaurante. De menționat, este necesară prezentarea certificatului verde pentru a putea intra în supermarketurile care se află în incinta unui centru comercial/mall.

Persoanele care doresc să meargă la mall trebuie fie să fi trecut prin boala COVID-19, fie să se fi vaccinat anti-COVID, iar astfel să fi dobândit certificatul verde. Accesul în centrele comerciale se va face doar pe baza certificatului verde, iar același lucru se întâmplă și cu restaurantele și cu unitățile de cazare.

Persoanele care nu au certificat verde vor putea avea acces în magazinele alimentare, de primă necesitate și în farmaciile cu intrare din stradă.


CITEȘTE ȘI:

49 comentarii

  1. H&R Răspunde

    Tocmai de asta scriam. O sa schimbe legea sau HG-ul, ca mallurile sa nu dea faliment. Peste 2 saptamani deja tarziu. Faliment total.

  2. Tabu Răspunde

    Lasa Mall-ul , hai la mine am doua hectare de varza necules , platesc bine. In Mall numai cheltui la mine castigi.

    • H&R Răspunde

      Cum merge acum varza la kilogram? Asa informativ.

    • H&R Răspunde

      Ar trebui sa faci ceva inaugurare cu mare fast, sa vina conducatorii nostri iubiti, si faca ceva treaba. Pana seara cred ca ar fi cules tot, cati sunt la numar si ei/ele. Nu cred ca palinca consumata de bravii muncitori ar fi problema pentru tine. Si macar am vedea ca mai si lucreaza ceva.

    • Altu Răspunde

      @Tabu, cât ar fi câștigul ăla bun? Nu de alta, dar după ce bagă restricții și la muncă, agricultura mă așteaptă. Tot aud că oameni sunt leneși și nu vor să muncească, cât consideri dumneata că e un câștig bun? Fără glumă, chiar sunt curios.

  3. D. Trump Răspunde

    doamne ajuta

  4. H&R Răspunde

    @Tabu, macar acum vedem de ce pleaca oamenii mai bine in Germanica la munca in agricultura. Cu asa conceptie mai bine Deutschland decat Romania. Spor la cules!

    • Tabu Răspunde

      Cu asa conceptie ai dat de inteles ca esti o putoare. Hai pa , noapte buna , dimineata la ora 5 am treaba.

      • Altu Răspunde

        @Tabu, spune atunci ,care e prețul corect,ce tot o dai învârtită. Oricum nu știe nimeni cine ești,nu ai probleme cu concurența.

      • H&R Răspunde

        Eu lucrez, la bani frumosi, dar tu daca esti zgarcit asa ai patit tata.Daca dai salar frumos la oameni tai, ai cu cine sa lucrezi. Daca nu asta e. Importam din Polonia legumele si fructele, iar productia ta va fi ingrasamant natural.

      • H&R Răspunde

        Doar aburesti muncitorii ca platesti bine, dar cu timpul se observa hotia.

    • Fasz Răspunde

      Mă vaccinez și iau 100 lei, nu muncesc nimic!

  5. Morga Răspunde

    Noua ne mere bine încă !!!

  6. Gicu Hugi Răspunde

    h&r, puncte puncte, azinu si ceilalti covidioti de pe aici sunt de fapt adi stef si postacii lui

    • ... Răspunde

      @Gicu Hugi. Tu te rog vorbește în numele tău! Exact pe cel specificat de tine îl pot suferi cel mai puțin! Adică pe ăla cu trei facultăți vestite și executate: Educație, Fizică și Sport! Reține un lucru! Dacă tu procedezi așa și acționezi la comandă nu înseamnă că toți fac la fel!
      Ești mai mult decât jalnic!
      PS. Acesta este un articol la care eu nu am comentat până acum. Din simplul motiv că poate crezi-poate nu dar eu încă nu am vizitat mallul deloc de la deschidere. Nu am timp de pierdut. Așa că te rog nu mă băga în discuții unde nu e cazul. Dacă nu mă crezi poți verifica la redacție veridicitatea celor afirmate de mine. Dacă nu ai priceput mesajul poți apela la DEX sau la goagă translate.

    • H&R Răspunde

      Gicu Hugi, nici nu stii pe care planeta esti. Partid nu e acelasi cu planeta. Esti si tu mai agresiv ca virusul.

  7. Adina Răspunde

    Daca lumea-i proasta si pune botu la restrictii fara o baza legala…asa sa ramana mall-ul ..gol, sa se vaccineze aiurea pt restrictii ca pentru sanatate e o bomba, deja stiu oameni cu probleme de sanatate grave, am un vecin care dupa 3 luni a facut glioblastom, inainte de vaccin se urca si in copaci, asa ca dati-o inainte.

    • ... Răspunde

      @Adina, asta ziceam și eu. Să rămână mallul închis de acum încolo. Dar să văd odată pe piață tratamentul ăla așa necesar pentru că se știe că tocmai acolo e buba mare că nu trebuie să inundăm spitalele cu bolnavi! Ci din contră trebuie să evităm asta pe cât posibil. Aștept în continuare tratamentul ambulatoriu, implicarea medicilor de familie ca la orice vaccinare până acum și tragerea la răspundere penală a celor vinovați de situație.
      PS. În China este un master scris încă din 2012 exact despre coronavirusul din colonia de lilieci care a intrat în mutație și atacă și omul. Știți voi aia cu minerii care au răscolit ceva colonie de lilieci și au băgat după aceea virusul în populația umană din zonă. Apoi s-au făcut experimente câțiva ani buni pe lilieci pentru lecuirea coloniei de lilieci. Ceva cu proteina spike (vă sună cunoscut ?). Era implicat la greu și Faucci asta și Institutul de la Wuhan până și-a dat sema că ceva pute în zonă rău și nu au mai finanțat direct cercetările pe viu. Sunt cam prea multe “accidente” nu credeți? Eu de mult nu mai cred în basme. Numai atunci vom putea trata problema asta cum trebuie când jucăm cu cărțile pe față. Altfel se poate repeta oricând. Probabil vouă unora vă convine asta. Cum spuneau istericele de la APACA la întâmpinarea minerilor în București în iunie 90? Noi muncim, noi nu gândim? Sau și aia că nu suntem inculți dacă suntem mulți? Chiar așa o fi? În paranteză APACA a fost demolată de mult.

      • covid 19 Răspunde

        Pacaliciule, cum ,,asta ziceai si tu“? Ca vaccinul e o bomba? Ca urcai in copaci ca respectivul? Si apoi doar tu esti pe aici cu ancheta ,,la radacina cauzei“. Daca gasesti ceva eu voi fi primul martor ca ne-ai spus tu. Iti place de Adina altfel nu-mi explic ca ii canti in struna la prostiile ce le debiteaza.

        • ... Răspunde

          Iar nu te ștergi pe gură după ce vorbești? Ce nu îți convine din ce am scris? Adevărul? Masterul din China pe coronavirus este real, finațarea lui Faucci pentru institutul din Wuhan care exista și a fost retrasă este real. De fapt și aia a fost retrasă doar parțial, adică s-au dat banii în continuare doar cu interdicția de a fi folosti fondurile în cercetarea pe coronavirus. Păcăliciule. Cine spune ăla este! Pușcăria să vă mănânce pe veci mincinoșilor! Pentru că dacă manipulezi informațiile și spui doar unele lucruri doar care îți convin și treci sub tăcere fapte care nu îți convin nu că este minciună, este manipulare grosolană!

        • ... Răspunde

          Și încă un tâmpitul satului! Din ce afirmi astea eu nu am zis niciodată. Spune multe despre caracterul tău. Toată ziua încerci să deturnezi discuția. Te crezi mare manipulator dar ești doar o gaură mare. Încearcă să te concentrezi pe ce scrie omul și nu pe ce nu. Ai vedenii serioase! Pe cuvântul meu de nu o să încep să fac demersuri să ți se taie netul pentru că ai halucinații. Ești mai mult decât toxic.

        • covid 19 Răspunde

          Sunt o jigodie.

  8. Morga Răspunde

    Toată săptămâna organizam ziua porților deschide !!!
    Pt cei nevaccinați !!
    Tombole !!premii !!excursii …one way!!

  9. B-la Răspunde

    Azi, in jurul orei 13, erau 2 militieni in parcul central.Unul dintre ei statea frumos pe o banca cu masca pe gat la nici 20cm de muierea de la Florisal care sedea langa el si langa un alt muncitor.nici urma de masca la duduie.

  10. Tabu Răspunde

    H&R si Altu , eu cred ca aveti probleme mari financiar. Dar tot in acelasi rand va cred puturosi. Numai fata tastaturii sunteti tari. Noapta buna.

    • Varză de căpustă Răspunde

      Pentru limba română apăsați tasta 1!!! Mare deontolog ce ești! E foarte posibil să fi avut dreptate în ce zici dar să scrii chiar în halul ăsta? Ai măcelărit limba română. Probabil de vină e că de dimineața stai și culegi căpusta de pe tarlaua ta de lângă Andrid. Așa pășește omul dacă nu acceptă ajutorul oferit de alții. Încet-încet te murezi și tu pe câmp. Tu și cu căpusta ta neculeasă.

      • Tabu Răspunde

        Cine esti , H&R sau Altu?

        • H&R Răspunde

          Eu scriu in numele meu pacaliciule de Tabu. Ai revenit din mahmureala de toata ziua? Ai vazut tu in viata ta tarla de varza? Esti tu varza eventual omuletule. Eu lucrez la bani frumosi, nu am probleme financiare deloc,. In schimb daca chiar ai tu 2 hectare de varza, poate pe la vara viitoare reusesti sa recoltezi cu asemenea gandire.
          BTW, tu la ora 5 iesi sa culegi/tai varza. Eu ma intalnesc cu agricultorii reali, la ora 5-6 dimineata care deja se intorc de la piata cu masina goala. Asa ca nu stiu cine e puturos. Cred ca cine zice.

          • Tabu

            Lasa minciunile. Esti cumva politician ?

          • H&R

            Tabu pacaliciule, eu sunt mincinos? Tu ai probleme de forta de munca nu eu. Eu sunt bine mersi. Vad ca nu ai revenit total din mahmureala, sau ai intrat in urmatoarea runda de mahmureala. Vezi sa nu adormi dimineata. Eu la ora aceea sunt deja departe pe drum. Nu uita sa dai jos pijamaua de pe tine, stiu ca tie e mai usor sa te imbraci peste pijama. Hai ca te asteapta varza.

  11. Tabu Răspunde

    Din pacate pentru puturosi si mincinosi nu sunt tratamente. Noapte buna.

  12. Abdul Răspunde

    Raporturile de serviciu în baza cărora îşi desfăşoară activitatea personalul din unităţile publice şi private care nu prezintă certificatul digital al UE privind COVID-19 se suspendă de drept, fără plata drepturilor salariale, pe o perioadă de 30 de zile. Suspendarea se constată prin dispoziţia scrisă a organului de conducere al unităţii. În situaţia în care personalul din unităţile publice cumulează 30 de zile de suspendare, raportul de serviciu încetează de drept.

    Dictatură totală, așa se cheamă această măsură , știu că le trece termenul de valabilitate la vaccinuri și asta le aduce o stare de turbare vecină cu nebunia !!!
    Blestemați să fie ei și copiii lor .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.