Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

PNL Satu Mare, precizări după deschiderea celor 4 km de pe Centură: ,,Este meritul deputatului Cozma’’

Prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal (PNL) Satu Mare, Augustin Iștoc, a venit cu precizări după deschiderea noului pod peste Someș și a unei părți din Centura municipiului Satu Mare. El spune că punerea în funcțiune a celor patru kilometri este meritul lui Adrian Cozma, iar fără implicarea și insistențele deputatului, ,,sătmărenii ar fi circulat pe variantă în aprilie 2022”.

Redăm, mai jos, precizările făcute de PNL Satu Mare:

Urmarea unor materiale, sondaje și luări de poziție în spațiul public, referitor la varianta de ocolire a Municipiului Satu Mare, Biroul Municipal al PNL Satu Mare face următoarele precizări:

Nimeni nu a spus că de-a lungul anilor, mai exact din 2015, partidele politice locale nu s-au implicat în realizarea variantei de ocolire a municipiului. Ceea ce a schimbat domnul deputat Adrian Cozma, a fost modul de punere în funcțiune, toată varianta odată, idee susținută de conducerea județului sau posibilitatea de punere în funcțiune a trei tronsoane separat, idee promovată de domnul deputat Cozma.

Se spunea sus și tare că problemele de garanție nu permit decât punerea în funcțiune a întregului tronson. Încă din luna aprilie domnul deputat Cozma a făcut demersuri la cel mai înalt nivel, adică conducerea CNAIR și Ministerul Transporturilor. După multe insistențe, doamna director general al CNAIR, Mariana Ioniță, împreună cu constructorul emit pe data de 05.08.2021 un grafic de punere în funcțiune a tronsonului de 4 km din variantă la data de 01.10.2021; cităm documentul:

„ Tipurile de lucrări rămase de executat pe acest sector de drum sunt următoarele:

  • ​Finalizare acostamente si taluzuri cu pamant vegetal;
  • ​Realizare platforme pentru atenuatoare de impact;
  • ​Montare stalpi iluminat:

​​- drum – 14 bucăți;

​​- pod Somes – 25 bucăți;

  • ​Parapet metalic marginal – rest de executat 800 m;
  • ​Parapet median New Jersey:

​​- 2300 m pe zona de drum;

​​- 510 m pe zona de pod Somes;

  • ​Montare placute reflectorizante pe parapetul marginal si axial;
  • ​Marcaje rutiere;
  • ​Semnalizare orizontala si verticala;
  • ​montare rosturi dilatatie Pod Somes;
  • ​montare guri de scurgere Pod Somes;

Grafic de realizare a principalelor lucrări pe acest tronson

  • Nod rutier km 9+665(bretele si sens giratoriu) – finalizare pana la 01.10.2021
  • Nod rutier km 13+590 (bretele si sens giratoriu) – finalizare pana la 20.09.2021
  • Parapet median New Jersey montat pe zona de drum -finalizare la 10.09.2021
  • Parapet median New Jersey montat pe zona de pod – finalizarea 15.09.2021
  • Parapet metalic marginal pe zona de drum – finalizare pana la 20.09.2021
  • Semnalizare orizontala si verticala – finalizare pana la 01.10.2021
  • Iluminat – finalizare lucrări pentru acest tronson pana la 25.09.2021 ”

Mai are cineva acest grafic?

După primirea documentului, domnul deputat Cozma, domnul subprefect Radu Bud și Iștoc Augustin se deplasează la constructor pe strada Magnoliei, unde termenul de punere în funcțiune, se decalează la 15.10.2021. Cu acest prilej s-a insistat ca segmentul Aeroport – str. Careiului să fie realizat până la finele anului. Unde au fost partidele politice după comunicatul dat la 10.08.2021?

Toată lumea a tăcut, mai mult, erau siguri că domnul deputat Adrian Cozma va claca. La un interval de două săptămâni, directului responsabil din CNAIR pentru Satu Mare, cu toți factorii implicați vin la fața locului; pe lângă aceștia au mai participat: domnul Vicepreședinte al Consiliului Județean Beșeni Valer Cristian, domnul subprefect Radu Bud și Iștoc Augustin. Părerile de punere în funcțiune au fost majoritare pentru 15.10.2021.

Urmează discuții aprinse între domnul deputat Cozma și factorii de decizie de la București, care pe măsură ce se apropie luna octombrie dădeau din colț în colț. Cine s-a mai implicat în aceste discuții?

Cu o săptămână înainte de 22.10.2021 domnul deputat Cozma și domnul președinte BPM PNL Satu Mare mai fac o vizită pe șantier pentru a se convinge de stadiul lucrărilor. Din nou, domnul deputat iese în mass-media și spune că data de 22.10.2021 rămâne pentru punerea în funcțiune a celor 4 km. Care dintre oficialități s-au partide a ieșit să comenteze într-un fel sau altul punerea în funcțiune anunțată?

Toată lumea a tăcut chitic considerând irealizabilă punerea în funcțiune; sătmărenii trebuie să știe că și în dimineața zilei de vineri 22.10.2021 s-a pus problema anulării.

În concluzie nu contestăm aportul de-a lungul anilor venită de la partide, dar punerea în funcțiune pe segmente a variantei ocolitoare, adică a celor 4 km este meritul domnului deputat Cozma. Fără insistențele sale, sătmărenii ar fi circulat pe variantă când s-ar fi dat totul în funcțiune, adică aprilie 2022.

Prim Vicepreședinte BPM PNL Satu Mare,

Augustin Iștoc.


Sursa: PNL Satu Mare

 

37 comentarii

  1. Tabu Răspunde

    Chiar Cozma , nu cred.

  2. H&R Răspunde

    Eventual a calului. Dar nicicum a lu’ Cozma.

  3. Aalex Răspunde

    Ceeeeeeeee!minciuni

  4. Big Brother Răspunde

    BATRANUL SI SENILUL ISTOC NU MAI STIE CE VORBESTE! CEI CARE ISI POT ASUMA “MERITUL”:
    1. OVIDIU SILAGHI
    2. RADU BUD
    3. GABOR KERESKENYI
    4. ADRIAN STEF
    5. MIRCEA GOVOR
    COZMA A FACUT IN ACELE VREMURI TRAFIC CU TIGARI DIN UCRAINA

    • radical2 Răspunde

      Faptul CA..COzma a taiat ‘pamblica’ nu e meritul lui. Sunt altii care au contribuit si chiar si de la PSD. Coica, Govor.(daca nu ma insel fondurile guvernamentale s-au alocat pe vremea penalului Dragnea si cam tot atunci au inceput lucrarile. Apoi au fost urmarite de Radu Bud. Apoi Gabor si-a mai bagat nasul rosu. Despre astia pot spune ca s-au implicat. Cozma era pe nicaieri . Nu inteleg ce incerca sa faca pnl-ul. Ne livreaza multe minciuni in ultima vreme. Asa rau sa-i fi afectat pe toti Catzu asta?

  5. Lili Răspunde

    De când este unul dintre cei n! vicepreședinți PNL are aceasta măreață realizare?
    Și dacă ar fi fost asa, trebuie sa va lăudați voi, loazelor?
    Din banii voștri se fac aceste investiții nerusinatilor?
    Guvernați tara, luptați cu adevărat cu pandemia și aveți grija de cetățenii ei!

    • Dili Răspunde

      Amu îi musai la slugă să-și lingă-n cur șefu’, că nu mai e la modă clisma nici la nașteri!

  6. :))) Răspunde

    Chiștoc stai in banca ta ,veziti de pensie și de nepoți daca ai,vorbești prosti și nu este frumos la vârsta matale sa faci afirmații mincinoase!!!…..cozma înafara de oportunitatea de a fi la butoane tocmai în acest moment tăind panglica centurii (pe porțiuni așa sa mai câștige capital electoral,că îi in căcat până în gât) ,nu are nici un merit ,a fost deschis in mandatul lui nu proiectat,finanțat,când se făceau toate astea malagambistule Cozma era cu calul la păscut pe dealurile Aradului!!!…baga la cap și repeta în oglindă până îți intră în memorie adevărul adevarat!!!

  7. Breiching Nius Răspunde

    Treaba cu Centura cred ca este exact ca si treaba cu liceul din Tasnad…Ministerul anunta ca in Tasnad vor fi doua clase de liceu dupa care aflam din presa ca la “interventiile salvatoare” la ministrul de resort ale calaretului in Tasnad a fost aprobata …o clasa de liceu.Si cred ca se exagereaza cu atata tam-tam chiar daca ar avea niste merite vis a vis de darea in folosinta a micii portiuni de centura “inainte de termen”,pentru ca termenul oricum era expirat de mai bine de doi ani ??!!Eu as vrea sa vad din partea si din putul gandirii domniei sale un proiect propriu,ceva tare de tot pentru satmareni,ceva asemanator cu proiectul de metrou al primarului din Cluj,care se zbate incontinuare pentru acest proiect.Sau macar o sala polivalenta,un stadion la fel cum le-a facut Ponta celor din Tg.Jiu,B-dul Lucian Blaga cu 4 benzi pana la aeroport(spatiu exista suficient)etc. !!Altfel ne “buricam” degeaba prin presa,ca oamenii nu sunt chiar atat de prosti !!

  8. Antal Răspunde

    Cozma va fi principalul beneficiar. Țigările de contrabanda vor ajunge mai repede în Satu Mare odată cu deschiderea centurii.

  9. GemeZamfirescu Răspunde

    Precum podul de la Cernavodă este vegheat de statuia unui dorobanț, tot așa și acest pod de pe centura ar trebui sa aibă in capăt statuia lui Cozma!Calare!Spun calare, ca sa fie vizibil!Nu înțeleg de ce toată lumea spune ca este un căcat, când de fapt el este un “mare om calare” !

    • Cetateanul Răspunde

      Nu mai stricăm banii cu socluri și statuie, eu propun să-l împăiem, că-i mai ieftin!

  10. Antal Răspunde

    Acum ca sunt gata cei 4 km de centura se pot întoarce acasă pesedistii din PNL, in frunte cu Mitică Pop (Odoreu), Marian Torok (Medies), Virgil Dragos (soferul lui Valer Marian) și Ciprian Bretan ( lingaul lui Mircea Govor).

  11. Geza Răspunde

    Peste 2 ani mai vin 4 valori politice care își aroga meritele !!!

  12. Nicusor Răspunde

    Deja ii plin de noroi …..Pshhhh…..

  13. Bogdan Dumitraș Răspunde

    Adriane te iubim, noi ca tine vrem să fim!

  14. Vlad Tepes Răspunde

    Vad ca “istoria” se repeta…
    Dupa revolutie cu prilejul unei vizite oficiale facuta de Nicolae Vacaroiu in Satu Mare, a fost dus sa vada in ce conditii isi desfasura politia de frontiea activitatea.
    S-a reusit atunci ca in trei luni de zile sa obtinem hotarirea de guvern pentru aprobarea investitiei de la vama Petea.
    Lucrarea a inceput dar s-a terminat la putin timp dupa alegeri, adica dupa incetarea mandatului celor care au facut lucrarea.
    Ce sa vezi, nici unul din ” fostii ” nu a fost invitat la ceremonia de inaugurare a investitiei.
    ” Meritul” si l-au pretins unii care chiar nu au avut nici o contributie…
    Asa si cu varianta de ocolire…!

  15. radical2 Răspunde

    Ca cineva mai crede ce spune PNL…hahaha :))))))))))

  16. Gunoi Răspunde

    Portal sm cat ati luat de la cozma sa publicati acest articol?? Nu va e rusine promovati inaptii, scrie ti exact ce a facut de la 0 acest cozma de cand este parlamentar

    • Radu Răspunde

      Presa și Satu Mare este micuța, nu poți trăi doar din munca de presă, îi înțeleg cand fac articole la comanda. Și nu sunt singurii. Presa este o afacere și că orice afacere trebuie să facă bani. Noi trebuie să fim inteligenți, sa cernem informația și să înțelegem ce nu se intampla

  17. radical2 Răspunde

    Imi e mila de Istoc asta. Nesimtitul de Cozma la pus sa spuna asta , ca daca nu probabil zboara…E trist si sa fii pnl-ist in ziua de azi . Evitati acest partid cu orice pret. Nu mai votati oameni buni asa ceva ca pute de prostie, incompetenta, manipulare si coruptie. La fel ca si PSD.

  18. Inapti Răspunde

    Cata influenta sa pui in functiune 4 km, pai mi ar fi rusine sa pun 4 km in functiune decat deloc, adica nu sa deschis tot sa deschis 4 km, mai bine nu spuneati ca radem si cu curu de voi :)))) spune ti de proiect cine l a initiat cine a atras fonduri nu cine a intervenit sa deschida 4km

  19. Gabor Răspunde

    Toți se dau mari centurioni pe banii prostimii !!!

  20. Cetatean Răspunde

    Daca tot e vorba de drum nou, Intrebare pentru autoritati (Primarie, Politie) : s-au schimbat cumva reglementarile de circulatie pe str. Alecu Russo portiunea nou asfaltata ? – Intreb pentru ca pana acum se circula intens in sens invers sensului unic, cu viteza excesiva de multe ori, iar de ieri a fost intors si indicatorul de ‘interzicere acces’ la capatul sensului unic al str. Alecu Russo- probabil de un iresponsabil, unul din cei care incalca regulat legislatia si probabil pentru a ‘legitima’ in mintea lui redusa si bolnava incalcarile regulate ale codului rutier. S-au mai sesizat aceste nereguli dar pana nu se vor produce accidente grave , nimeni nu ia nicio masura, se pare.

  21. Victor Constantinovici Răspunde

    Adrian Cozma vă dă clasă!

  22. Gerula Răspunde

    Nu va e rușine, mincinoși ce sunteți, încă nu s-au expropriat de drept proprietarii terenurilor peste care trece centura și voi vă înghesuiți sa va asumati merite pe nedrept. E plina instanta Satu Mare de procese împotriva CNAIR pentru exproprierea abuzivă. Bine înțeles de situația asta nu vorbește nimeni.

    • radical2 Răspunde

      E o investitie strategica. Nu e nimic abuziv. Daca voia, statul ii lasa si in curu gol pe proprietari.

  23. john Răspunde

    LAUDA DE SINE NU MIROASE A BINE !

  24. IOAN Răspunde

    Eu zic sa le pregatiti soclul pentru statuie in sensul giratoriu de pe Careiului daca tot e asa mult spatiu in acel rondou ,ca altfel sensul e ingust bine de tot pentru camioane.Si la ce bun ca au deschis 4 km, daca ce e mai important legatura cu Botizul nu e finalizata ,traficul greu ORADEA BAIA MARE pe unde este dirijat?

  25. Beny Kira Răspunde

    Bravo #echipacastigatoare!

  26. Mistok Guszti Răspunde

    Cozmalaul este unul dintre ăștia care doar si-au facut imagine pe munca altora!
    Eroul centurii este ex-ministrul Cătălin DRULĂ!
    Adi, bagă-ți bine în cap! Meritul tău este ZERO!! Doar ai bătut din pofe!

  27. Claus Iohan Răspunde

    Bravo Câțu , bravo Adriane , bravo PNL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.