Ultima actualizare: azi, 22:26

Locale

FOTO. Satu Mare | Magazinele în care se intră cu Certificat Verde, aproape goale

Magazinele din municipiul Satu Mare în care se intră cu Certificat Verde sunt aproape goale, în vreme ce magazinele care nu au o astfel de restricție sunt pline ochi. Este vorba atât despre magazinele alimentare, cât și despre cele cu haine sau magazinele de construcții.

Reporterii PortalSM au fotografiat parcările mai multor magazine din oraș, joi seara, în jurul orei 19.00, oră la care în mod normal magazinele sunt pline. Diferența dintre magazinele în care se cere certificat și cele în care nu se cere certificat s-a văzut de la intrare, din parcare. Magazinele fără restricții aveau parcarea plină, iar pe de altă parte magazinele cu restricții aveau un număr mult mai mic de mașini în parcare.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat luni Hotărârea numărul 94 privind stabilirea unor măsuri suplimentare. Potrivit CNSU, certificatul verde este obligatoriu pentru accesul în mall-uri. Hotărârea adoptată vineri de Guvern nu include, în varianta publicată în Monitorul Oficial, obligația de a prezenta documentul în centrele comerciale.

Citește și:

59 comentarii

  1. Vlad Tepes Răspunde

    Da.
    De multe ori ma intreb cum este posibil ca in Coreea de Nord, un om sa tina sub papuc si infometat la propriu , un intreg popor ?!
    Cum odata, tot un om, a putut gaza si arde milioane de oameni nevinovati ?!
    Raspunsul il dibuiesc acum :
    ” omul” are o idee de represiune insa cateii si trepadusii din jurul lui ca sa-si pastreze privilegiile vremelnice, inzecesc duritatea masurilor de represiune.
    Asta se intimpla si la noi in acest moment.
    S-a decis la centru ca pentru combaterea pandemiei , in acele locuri unde se aduna mai mult de 50 de persoane sa fie obligatoriu prezentarea green-pass-ului.
    O masura corecta.
    Dar de aici si pina la a pune politia sa atentioneze un chiosc de 4x4m care vinde turta dulce sa nu permita unuia fara acel green-pass sa intre inauntru, e cale lunga.
    Sigur politistii, oarecum jenati, s-au scuzat precizind ca asa au primit ordin.
    Dar cateii si trepadusii care au dat asemenea ordine si care exced limita masurilor stabilita la centru , ar trebui sa raspunda pentru abuz in serviciu.
    Dar nu-mi fac iluzii .

  2. Herbert Răspunde

    Dragi pupătoare de moaște.
    Voi singur ați adus o decizie că nu vreți să vă vaccinați…..ok de acord.
    Atunci să suportați consecințele cu mândrie și onestitate.
    Sper că nu o să vă vaccinați nici atunci când o să fie obligatoriu la locul de muncă.

    • radical2 Răspunde

      Nu inseamna ca daca te vaccinezi ai mai multe drepturi. E abuziv asa ceva. Dreptul la munca in ziua de azi e dreptul la viata. Muncesti pentru bani ca sa iti poti cumpara paine. Nu poti sa ii ingradesti omului asemenea drepturi in asa zisa democratie. Vaccinatilor li sa cam urcat la cap dictatura bag de seama. Scopul vaccinului e sa te protejeze sa nu faci forma grava de covid. In alta ordine de idei, cu ce il deranjeaza pe un vaccinat ca cel ce pune banane in punga langa el e nevaccinat? De unde atata ingrijorare a celor vaccinati pt cei nevaccinati? Oare ce ii deranjeaza? ..da… Intrebari fara raspuns.. Eu cred ca factorii politici le-au cam spalat creierele astora vaccinati cu atata propaganda pro- vax si au imresia ca sunt o specie superioara daca sunt vaccinati :)). Nicidecum asa ceva, defapt, acum se vede cum iese primitivismul din ei. Citind unele comentarii de cea mai joasa speta cum e a lui acest herbert.

      • Driver Răspunde

        Si cine are permis de conducere dece are mai multe drepturi ???

        • radical2 Răspunde

          Man, tot la faza cu permisul ai ramas :)) Amesteci mere cu pere in continuare:))? Acolo ti se dau drepturi nu ti se iau. Ca si cand faci o scala in plus . Nu poti fi programator sau contabil cu 8 clase. Dar poti sa te angajezi in ambele situatii. Whatever…non sens intrebarea ta.

          • gogu

            @ radical 2 , din toate postarile tale duhneste antivaccinismul , interesant cand smecherii trebuie sa faca o axcursie in tari exotice ,se vaccineaza pe rupte cu cate 2-3 feluri…

          • a

            Nu. Am doza 3 deja. Ma consider responsabil fata de mine, familie, oamenii din jurul meu. Oprirea raspandiri viruslui se poate face numai cum stiu meedicii. Afica in plm vaccin. Sa scapam cat mai repede.
            In rest imi doresc ca el sa se permuteze in asa fel incat aceste teorii eronate, sa atraga la Domnul pe cat mai multi intelepti.
            Sanatate!

          • Driver

            Nu ai inteles , deci daca ti se ia permisul , tu exact la fel stii sa conduci ,dar nu poti fara , deci ti se ia un drept .Sa nu mai zic : dai examene pentru fiecare categorie ,separat ,si pentru una ti se ia permisul pt toate.
            Vaccinul este gratis , lumea daca continua asa , riscam valuri …ca la mare .

          • radical2

            Eu sunt impotriva vaccinului. Este adevarat. Dar nu ma leg de cel ce a ales sa se vaccineze si astept acelasi respect. Eu raspund unor insulte, sau nedreptati fata de cei nevaccinati. Sunt de acord ca fiecare a faca cum ii dicteaza propria constiinta. Dar de acolo pana la a ingradii unele drepturi, sau pana la a avea apucaturi dictatoriale, este mult.

          • Violeta

            @radical2
            Din cauza voastra a antivaccinistilor ,avem rata micaq ,codasii europei ,si ar trebui sa aveti pe constiinta oameni care mor .Cand sunt intrebati oamenii dece nu s-au vaccinat spun exact prostiile vehiculate de voi ! RUSINEEE !!!
            Ar trebui sa faceti inchisoare .

          • radical2

            Violeta. Argumentează . De ce să-i avem pe conștiință ? Dă-mi exemple . Eu nu cred că sunt oameni care forțează alți oameni să nu se vaccinez . Invers in schimb , este jale, dictatura.

      • USR PLUS (căcat) Răspunde

        Creapa fraere… Eu nu cred in moaște dar nici în vaccinul pentru oi

    • Dani Răspunde

      Bravo, ai vorbit ca un adevarat dictator, ia zi bai hubertus, esti discipolul lui nero, pol pot, hitler, mussolini, stalin? Pe care dintre ei ii urmezi?

    • Grizly Răspunde

      Azi am fost la Auchan , a fost mult mai placut sa fac cumparaturi ,nu tu ingramadeala , oameni care pipaiesc marfa etc .
      Sper ca angajatele sa fie si ei controlate si obligate sa se vaccineze , nu vreau sa ma gandesc ca unele pot respira , pune mana peste pizza si alte alimente , nevaccinate.

      • Pamant Răspunde

        Dute linistit si fa-ti cumparaturile.Angajatii sunt vaccinati doar 20% restul de 80% nu sunt vaccinati.Tu care esti vaccinat esti 100% in siguranta.Sa vad daca te duce mintea de vaccinat si tragi concluzia corecta.

      • radical2 Răspunde

        Si banuiesc ca pana acum iti era frica sa nu crepi din cauza asta nu? :)) Desii esti vaccinat, he:))?

        • Grizly Răspunde

          Nu mi-e frica ,ci pentru altii ,amarati ,influentati de cei ca voi care nu se vaccineaza si vor pati cev a in careva magazxn ,chiar si mic ,de cartier.

          • radical2

            Lasa-i pe altii amarati sa decida dupa propria constiinta. Nu trebuie sa vii tu “super inteligentul pamantului” sa spui ce e bine si nu. Asa cum te-o manat pe tine constiinta sa te intepi , asa il mana si pe cel ce e sceptic sa nu o faca.

          • @Grizly

            Dragă Grizly, țin să-ți aduc la cunoștință că cu vaccin cu tot poate să aibă un om viruși covid și să ți pună cu kg pe pizza…..

      • @Grizly Răspunde

        Nu stau să-ți explic că oricum nu pricepi. Este o situație de moment. Apoi când încep să dispară mărfurile pentru că odată vândute din cauza rulajului scăzut comerciantul nu va avea bani pentru achiziționarea de produse noi na atunci va fi interesant. Când vei căuta marfa și în cel mai fericit caz îl vei găsi la preț mult mai mare decât înainte. Asta dacă nu o să privești raftul gol cum au pățit englezii recent. Pentru că e o problemă cu aprovizionarea și nu știu dacă o să-ți convină. Deja sunt probleme chiar și pe transport degeaba este marfă dacă nu sunt capacități de transport. Pe românește nu sunt containere de adus din China destule și din cauza restricțiilor mulți transportatori au rămas cu puțini salariați disponibili. Asta ca și la horeca după închidere mulți s-au reprofilat pe alte domenii și nu merg înapoi pentru că oricând îi poate închide iar. Mintea ta de bugetar prea bine plătit nu poate pricepe asta. Mai bine culcă-te.

        • radical2 Răspunde

          Astept criza asta mai mult ca oricand si oricine :). Sper ca nu te refereai la @radical2. Eu lucrez remote la o multinationala unde vaccinarea slava Domnului nu e obligatorie…inca. Si ar fi abuziv sa fie. In fine. Nu are legatura cu virusul si cu eficienta vaccinului ceea ce spui, ci mai mult cu masurile stupide. Dar asta e o alta poveste.

          • @Grizly

            @radical2, eu am răspuns ursului de @Grizly că mă deranjează abordarea asta simplistă că ce bine, azi am burta plină și ca un copil tâmpit mă bucur că ceilalți nu pot cumpăra nimic la Auchan. Îți spun cinstit eu nu am fost la Auchan cam de doi ani. Nu că nu mă duc la supermarketuri dar ăsta e prea departe de mine. Sunt altele mai aproape. Da ăștia nu văd mai departe și în curând ei vor fi cei care se vor văita. Iar noi ca niște tâmpiți nu ajunge că avem destule probleme pe economie ca niște cretini am liberalizat fără cap piața energetică! Cîțu ăsta zilnic ar trebui taxat pentru asta. Ferească cerul ca asta să mai ajungă la ceva minister la conducere că ne nenorocește complet! Sau nici măcar la o firmă privată contabil că dacă nu poate desena bani sigur îi va băga în faliment! Avem niște specialiști în economie sau sănătate că mă miră că mai existăm! Efectele liberalizării pieței încă urmează să ajungă la noi, încă nu prea se reflectă în prețul produselor.

          • radical2

            Adevarat. Marea problema e ca la noi s-a liberalizat inainte de a avea puterea sa se faca asta. Statul nu poate oferii mediul competitiv pe piata energetica astfel incat sa influenteze pretul. Dar probabil decizia vine de undeva de mai sus. Pana la urma toate au un cost. Si problema asta se reflecta si in alte cresteri de pret. Degeaba Catu vorbeste de crestere de 2 cifre a PIB. Cand inflatia e si ea ridicata. El trebuia sa ne vorbeasca despre deflatorul PIB care ia in calcul si modificarile de pret la anumite produse si servicii. In fine , teorie economica pe care nici el nu o intelege.

        • The Economist Răspunde

          Lasa exemplul cu englezii ,sunt comozi ,produc putin ,s-au obisnuit sa cumpere din alta parte , acum sunt probleme cu containerele de transport ,nu cu marfa , nu au soferi de camioane ,nici lucratori agricoli sezonieri .
          Este de mancare berechet…

          • @The Economist

            Încă. Dar degeaba va fi dacă explodează prețurile. Acum un an un kil de cârnat era 25 de lei acum este 35, litrul de olor bate spre 9 lei etc. Între timp majoritatea câștigă la fel dacă nu mai puțin. Davă se pune problema de scumpire când este supraproducție în multe domenii dar pe piață nu sunt bani pentru a cumpăra majoritatea perisabile se vor strica. Iar noi nu avem depozite aorlape delic pentru stocare produse agricole. Nu avem strategie, nu avem cap. Apoi când se va prăbuși tot producătorii de frică vor umfla prețurile pentru că nimeni nu are siguranța zilei de mâine. La firmele mai mici deja se cere plata pe loc și nu se mai așteaptă. Păi cum o să plătești dacă nu o să ai de unde? La firmele mai mari va mai ține puțin. Dar nu uita Ave Impex cum a pățit.
            În încheiere are tata o vorbă. Ca voi economiști să vă jucați cu putzuca în nisip și cu cifrele pe hârtie alții trebuie să lucreze și să producă. Nu zic e nevoie și de voi dar totuși câinele dă din coadă sau coada dă din câine? Câteodată ai impresia că a doua! Firmele de aia produc ca unii să aibă produsele necesare și nu pentru ca voi să aveți un birou la căldurică și să adunați niște cifre acolo pe orizontală ori verticală. La un moment dat din cauza voastră sau a deștepților din guvern rupți de realitate se poate ca să rămâneți inclusiv voi fără obiectul muncii! Și atunci ce faceți?

      • Eu Răspunde

        Ursule Grizly, ceea ce insinuezi tu este răutate.
        Păcat…..

  3. Delia Răspunde

    Nevaccinatii nu sunt pupatori de moaste ,sunt oameni care au citit si s-au documentat si din alte studii ..nu din cifre..iar vaccinul e un act medical care din pacate nu previne boala, oricum se transmite.Ce se intampla e un haos. Am un coleg pozitiv ,a luat boala de la copil si acum sta in casa izolat iar sotia lui-vaccinata-netestata poate merge la lucru. Poate fi pozitiva si sa transmita boala..dar fiind vaccinata nu intereseaza pe nimeni.Pana la urma cine transmite boala? Nu un vaccinat?Din aceasta cauza nu se termina pandemia, din cauza masurilor idioate. Sa se vaccineze cine doreste, ca pentru el o face…dar testare ar trebui obligatoriu pentru toti macar o data pe saptamana..si asta gratuit ca in alte tari.Iar certificatul verde este ilegal..sa stie lumea!

    • radical2 Răspunde

      Vaccinul are scop economic si punct. In rest argumentele sunt de prisos dupa cum din pacate observam. E o manipulare in masa.

      • radical2 Răspunde

        Si daca testarea ar fi pentru toti, nu s-ar vaccina foarte multi. Credeti ca majoritatea se vaccineaza ca vai domane ce efiecient e vaccinul? Nicidecum, o fac de nevoie si constransi de imprejurari.

        • bacteriolog Răspunde

          Testarea rezolva doar putin , si doar in faza in care cei gasiti pozitivi pot da relatii despre contacte .Dar asta merge cand numarul este mic si este personal disponibil.De altfel cineva testat poate sa se simta in siguranta , si sa ia virus a doua zi si sa-l raspandeasca .Nu poti testa toata lumea din 3 in 3 zile.

          • ...

            Ei nu! Așa era și cu green pass never nu va fi obligatorie sau vaccinarea nu va fi condiție obligatorie. Și multe alte lucruri inventate de unii cu mintea odihnită. Deja când aud că nu, niciodată nu va fi chestia aia sau alta deja știu că de fapt exact asta se urmărește. Deja aveți un nas lung rău de tot de la atâta minciună. V-ați descurcat de “minune” și până acum.

      • Logaritm2 Răspunde

        Tu esti cel mai manipulat !

    • Dr Răspunde

      Vaccinatii transmit in numar mult mai mic ,in cantitate mai mica si timp mai scurt , se vede clar din statistica tarilor cu peste 80% vaccinate.

      • @Dr Răspunde

        Asta nici tu nu crezi. Si nici studii nu poti prezenta. Zici si tu asa la tranteala. Tarile astea asa aplaudate si cu succes in pandemie rand pe rand introduc iar restrictii asa de bine functioneaza protejarea prin vaccinare la ei.

    • Heydrich Răspunde

      @Delia
      “sunt oameni care au citit si s-au documentat” sigur, s-au documentat pe facebook.
      Iar cind incepe discutia ca … “am un vecin, coleg….” , lesin.

  4. radical2 Răspunde

    EU va da o lege pentru a sprijinii financiar victimele vaccinarii. Deja sunt peste 1 mil de persoane cu reactii adverse . Document oficial in link. Poate cei vcccinati sunt interesati. https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/B-9-2021-0475_RO.html?fbclid=IwAR3OD8loAyRmHlRvH35_vFzsFNxcZhr9h00VmGI-Kjus8BfG7Gt7rQQQ0oo

  5. K9 Răspunde

    Oricum vedem ca problemele de sanatate publica se rezolva mai bine de la piramide. Atat valoram noi oamenii!!! Atat valoreaza romanii pentru presedintele lor. Ei se chinuie sub povara pandemiei si a scumpirilor iar presedintele lor se chinuie in vizita la piramide pe banii contribuabililor. Pacat ca banii nu ajung pentru pensii alocatii si medicamente covid dar sunt pentru vizite la piramide. Bine ca nu putem sa ne revoltam

  6. afghan Răspunde

    sirianul pune economia tarii pe chituci, sunteti un popor de lasi idioti meritati soarta!!

  7. Hitler Răspunde

    bai oameni buni cine vrea sa se vaccineze sa se vaccineze dar cine nu sa nu se vaccineze dar daca primeste virusul si ii pe moarte nici la spital sa nu mearga! Tot va plangeti ca nu e destul testat si bla bla bla…dar sa nu uitam ca oameni cu mult mai multa minte ca tine a facut vaccinul ala…. deci concluzie daca esti prost mori dar sa nu plangi ca prostul daca iti moare un membru de familie la fel de prost ca tine.

    • ... Răspunde

      Dar cum facem cu deștepții Cioloș sau Nicușor Dan. Așa ocupați sunt săracii că “nu au avut timp” de vaccinare nici acum!

  8. H&R Răspunde

    @Dr
    pentru comentariul:
    “Vaccinatii transmit in numar mult mai mic ,in cantitate mai mica si timp mai scurt , se vede clar din statistica tarilor cu peste 80% vaccinate.”

    Realitatea e alta “dottore”:
    Totuși, persoanele vaccinate anti-COVID-19 au o încărcătură virală similară cu cea a nevaccinaţilor și pot transmite cu uşurinţă varianta Delta a coronavirusului contacţilor cu care împart aceeaşi locuinţă, relevă studiul citat de agențiile Reuters și EFE.

    https://www.digi24.ro/stiri/externe/de-ce-cazurile-de-covid-cresc-si-in-tarile-cu-rate-mari-de-vaccinare-1716821

  9. goga Răspunde

    Un certificat antiprostie v-ar trebui la 90 la sută dintre voi. Nu pot crede că sunteți sătmăreni și sunteți așa prosti…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.