Ultima actualizare: azi, 20:00

Locale

Pompierii verifică secțiile ATI din județul Satu Mare, din trei în trei ore

Având în vedere situațiile de urgență din ultima perioadă în care au fost implicate unități spitalicești pe fondul creșterii cazurilor Covid-19  și dispozițiile interne primite din partea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în mod preventiv, în scopul preîntâmpinării unor posibile pericole care pot genera situații de urgență și pot periclita viața pacienților, în această perioadă, echipaje de pompieri militari cu autospeciale din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Someș” al județului Satu Mare, efectuează zilnic, la interval de 3 ore (interval  orar 9-21) în mod organizat, activități de recunoaștere/verificare la secțiile ATI ale unităților spitalicești de pe raza județului Satu Mare.

În aceste verificări se asigură prezența persoanelor cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență din cadrul spitalelor, se acordă îndrumare și se aduce la cunoștința conducerii unităților spitalicești  despre neregulile întâlnite pentru a fi remediate.

Verificările au drept obiectiv:

  • Verificarea dotării cu stingătoare și hidranți interiori;
  • Verificarea stării de practibilitate a căilor de acces/evacuare și de intervenție;
  • Verificarea modalităților de încălzire a spațiilor destinate  secțiilor ATI în vederea eliminării mijloacelor de încălzire neomologate din spațiile respective;
  • Eliminarea utilizării tuturor surselor de foc deschis (lumânări, candele, etc);
  • Verificarea prin vizualizare a integrității instalațiilor electrice și a existenței improvizațiilor ori a defecțiunilor la acestea;
  • Verificarea asigurării permenente a personalului în secția ATI  și a modului de cunoaștere de către aceștia a modalităților de utilizare a stingătoarelor de incendiu/ celorlalte mijloace de primă intervenție, precum și a modalităților de evacuare a persoanelor, în special a celor care nu se pot evacua singure;
  • Aerisirea periodică a spațiilor în care există riscul de creștere a  concentrației de oxigen.

Menționăm că aceste verificări  se realizează în mod  preventiv și nu înlocuiesc obligațiile, conform legii, privind apărarea  împotriva incendiilor a personalului  desemnat cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență din unitățile spitalicești și răspunderea conducerii în cazul producerii unei situații de urgență.

Sursa: ISU Satu Mare

9 comentarii

  1. M Răspunde

    Hai sa gândim și noi nu numai Habibi și Iamandi:
    -punem responsabilitatea in totalitate pe umerii pompierilor:
    -au capacitate profesională de-a de-a sesiza nereguli care nu le intra in sfera lor de competentă și pregătire profesională?
    -au fost respectate prevederile specifice -și care au fost ele – la punerea in funcțiune a aparaturii?
    -se cunosc prevederile din specificațiile tehnice ale exploatării aparaturii ?Nici ei nu le cunosc! Nu au cum!
    -pot fi răspunzători fata de nivelul profesional al manuirii aparaturii de către personalul din secții?
    -pot impune altceva Inafara de recomandări ?
    Activitatea acestora a fost golită de eficientă : mai pot Închide societăți unde nu se respecta legea?Va mai amintiți cum o prevedere legislativă obligatorie a fost înlocuită cu un afiș la intrarea in societate?
    Eu cred ca este o alta forma de-a fugi de responsabilitate a politicului,găsind țapi ispasitori!
    Va amintiți de Colectiv?

  2. ... Răspunde

    @M, ca de obicei iarăși excelăm în penibilisme! Se știe foarte clar care sunt problemele și de ce erau și probabil vor mai fi astfel de incendii! În loc să rezolvăm problema (care e cam greu de rezolvat și ține și de timp și de bani, mulți-mulți bani), deci în loc să rezolvăm această problemă serioasă trimitem pompierii care săracii și așa au destule pe cap din 3 în 3 ore !?!?!? Acum serios cel care a inventat măsura asta ce a consumat? Dar nu mă miră. Și la început de pandemie important era cum este completată declarația pe proprie răspundere. Unii au luat și amendă pentru asta! Eu i-aș trimite pe Arafat et comp așa pe persoană fizică din 3 în 3 ore ca să vadă și ei ce tâmpenie au inventat!

  3. zz Răspunde

    O gramada de oameni din comentarii de aici stiu exact ce trebuiee facut si ce nu trebuie facut intre timp ei se plang in comentarii sub un nickname anonim dar vor sa fie luati in serios. Nu o sa fiu ipocrit si o sa recunosc ca pare aiuria masura asta dar in orice caz nu sunt in cunostinta de cauza.

    Problema este ca prea destepti sunteti toti si nu aveti de facut nimica in curte numa sa va explicati inteligenta.
    Oricum bravo ! Sunteti destepti si tara e de cacat ! (cred ca asta vreti sa auziti)

    Recomandare: mai putin plans/hate si pus mai mult mana in locurile unde aveti acces sa schimbati ceva. (in bine)
    Plansu aici pe portalsm nu ajuta pe nimeni si nimeni nu o sa faca reforme sau schimbari ca unu cu nick: “…” sau “M” sau “zz’ au comentat aici cat de cacat e ceva. Noapte buna, stiu ca ma urati din suflet 😉

    • ... Răspunde

      @zz, prima dată în viața ta gândește-te și tu. Ai făcut în viața ta vreodată ceva verificare? Deci intri, iei pe cineva cu tine și favi turul obiectivului. Pui doar câteva întrebări simple și te apuci să scrii. Pentru că actul de control trebuie să se și transforme într-un act. Act de constatare semnat de părți. Asta înseamnă minim o oră! După care pleci pentru ce? Că vezi doamne peste două ore trebuie să revii! Adică nu poți pleca la distanță mai mare de o oră! Că pompierii nu au ce face!?!? Nu mai bine s-ar reface instalațiile electrice fosilizate și supraîncărcate? Pentru că fii sigur când au fost concepute rețelele nu exista atâta aparatură electrică, fiecare cu ceva consum nominal în plus! Nu văd rostul. Oricum ca să fie cum trebuie onor ministerul trebuie să dea bani din greu pentru investiții de acest fel. Cum se face efectiv e altă treabă că toate merg la maximum.

      • Pamant Răspunde

        Foarte corect…cand au inceput asa zisele renovari si modernizari la spitale cu instalatia electrica trebuia inceput…neh…da unde nu-i cap vai de picioare…

  4. m Răspunde

    Mișto:imprejurarea producerii incendiului:suprasolicitarea instalației electrice.
    -factori favorizanți:pompierii nu erau prezenți.
    Habibi-Arafat-ai luat-o razna; in ce i-ai târât pe pompieri?

  5. MURITOR Răspunde

    Atata logoree din partea fiecaruia,nimeni nu vine cu solutii….intreb totusi daca se gasesc nereguli,pompierii deconecteaza acele aparate la care sunt conectati pacientii sau care e eficienta controalelor?Intreb pt un prieten si totodata astept raspuns!!!!

    • Pamant Răspunde

      Acuma cautati solutii ,,in plina pandemie,,da azi vara ce s-a facut?aaa am uitat s-a asteptat valul 4…cand se stie de ani buni in ce stare deplorabila este sistemul medical in Romania si ce conditii sunt in spitale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.