Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

Povestea orfanei de război din Satu Mare ce a îngrijit 24 de ani mormântul unui sergent necunoscut

Povestea orfanei de război din Satu Mare ce a îngrijit 24 de ani mormântul unui sergent necunoscut. Florica Negrean a îngrijit timp de 24 de ani mormântul sergentului Bădiță Dionisie, sergent pe care nu l-a cunoscut niciodată. A făcut acest gest după ce tatăl ei a dispărut pe front, iar mama ei a hotărât să îngrijească mormântul sergentului Dionisie, dându-i mai departe fiicei această datorie, pe patul de moarte: „Griji de mormântul acesta că undeva, oarecine se-ngrijește de mormântul tatălui tău”.

Bătrâna a primit, marți, din partea Asociațiile Cadrelor Militare în Rezervă și în retragere din MAI, MAPN și SRI, în cadrul proiectului Comemorarea Eroilor Neamului, o diplomă în semn de recunoștință pentru gestul său. Florica Negrean a primit un hrisov de mulțămire pentru dragoste și credință în glia strămoșească.

„Azi la Cuța am primit cea mai frumoasă lecție de viață. Orfană de război, tanti Florica Negrean de la Cuța, s-a îngrijit de mormântul sergentului Bădiță Dionisie timp de 24 de ani. Și asta, după ce mama ei, a îngrijit mormântul de când a aflat că soțul ei a fost dat dispărut pe front. Motivația a fost una foarte simplă : “Griji de mormântul acesta că undeva, oarecine se-ngrijește de mormântul tatălui tău”. 24 de ani de suit pe dealul cimitirului. Fără nici o plată. Doar din respect și pentru împlinirea datoriei. Asta înseamnă să trăiești pentru aproapele tău. Mi-aș dori ca toți cei care citiți această postare să primiți Fiorul pe care l am simțit eu astăzi”, a postat pe pagina sa de Facebook preotul Cristian Silaghi. 

2 comentarii

  1. m Răspunde

    Acolo unde unii clamează sentimentul național și de cinstire a înaintașilor ,UNII chiar o fac prin acțiuni uneori singulare, alteori printr-un proiect de suflet izvorât din respect fată de cei ce și-au lăsat viață pe aceste meleaguri.Si au făcut-o pentru țara lor! Pe aceștia nu are cine ii plânge și respecta,sunt de pe alte meleaguri.
    Respect ,Asociațiilor de rezerviști militari ,celor care au inițiat Proiectul de Comemorare a Eroilor și-l duc pe întregul teritoriu al județului !

  2. Profesor Răspunde

    Respect! Autoritățile locale sunt obligate prin lege să îngrijească mormintele eroilor, dar mulți nu o fac! Această femeie simplă, cu suflet mare, poate! De 24 de ani! Chiar și la bătrânețe. Și ea este o EROINĂ! Sărut mâna! Bunul Dumnezeu să vă ocrotească mereu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.