Ultima actualizare: azi, 12:55

Locale

Se schimbă ora. La noapte, România trece la ora de iarnă

Trecerea la ora de iarnă 2021 se face în ultimul weekend din luna octombrie, adică în noaptea de 30 spre 31 octombrie 2021, sâmbătă spre duminică. Atunci, ceasul se dă cu o oră înapoi, iar ora 4:00 va deveni ora 3:00.

Astfel, ziua de 31 octombrie 2021 devine cea mai lungă zi a anului, cu 25 de ore.

Sistemul cu ora de vară/ora de iarnă a fost adoptat de țările europene în secolul trecut, pentru a economisi energie, mai ales în perioada războiului sau a crizelor de pe piața petrolului apărute în anii 1970. Introducerea orei de vară a avut ca scop creșterea numărului de ore în care oamenii beneficiază de lumina naturală a Soarelui și a fost extrem de avantajoasă pentru cei care lucrau pe vremuri în agricultură.

Medicii spun că avem nevoie de o perioadă cuprinsă între 1 și 2 săptămâni pentru a ne adapta la ora de iarnă.

6 comentarii

  1. Satmarean 1 Răspunde

    Nu se mai termina odata prostia asta cu schimbatul orei in fiecare an???

    • ... Răspunde

      Asta se întâmplă când ești cuminte și accepți orice. Ei sus acolo nu aud dacă ceva nu îți convine. Dar tu continuă să-i aplauzi. Și să nu uiți să plătești toate dările la timp și să te duci să-i votezi. Să nu cumva să îndrăznești să și gândești! Asta este apanajul lor! Iar cei care totuși comentează sunt dujmani.

  2. Satmarean 1 Răspunde

    @….Nu amesteca lucrurile ca de aceea nu intelegi nimic!

    • ... Răspunde

      Ba din contră. Mă ajută să îmi dau seama de personalitatea celuilalt. Ești un păcălici de yesman. Apoi te trezești periodic că ceva totuși nu e bine.

  3. Satmarean 1 Răspunde

    Pacalici esti tu pt ca unii ca tine au pacalit si mintit oamenii si uite unde am ajuns. Fii tu GicaContra si suportati consecintele acum. Odata cu intrarea in UE se intampla lucruri cu , care nu sunt de acord , dar masurile ( desi tarzii )care se iau in legatura cu vaccinarea e ok. Sper sa continue pana scapam de pandemie si ne reluam viata normala.

    • H&R Răspunde

      @Satmarean 1, zici tu ca daca se vaccina toata lumea se va termina toata nebunia asta? Sa crezi numai. Nu se va termina. Vaccinul nu te imunizeaza, asta e marea porcarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.