Ultima actualizare: azi, 12:26

Locale

Târgul Produselor Sătmărene ajunge la Carei. Produsele de sezon, vedetele weekendului

Târgul Produselor Sătmărene ajunge la Carei. Produsele de sezon, vedetele weekendului. În perioada 16-17 octombrie Parcul Dendrologic din Carei își deschide larg porțile pentru 20 de producători și meșteri din județul Satu Mare. Astfel, timp de două zile, careienii se vor putea bucura de recoltele agricultorilor locali și de munca artizanilor care vor aduce la standurile amplasate în parcul din jurul Castelului Karolyi produse tematice, de sezon, realizate manual.

Dintre produsele prezente la standuri amintim: legume și fructe de sezon, miere, siropuri naturale și gemuri, pălincă, bere, articole din piele, articole de îmbrăcăminte, elemente pentru decorul casei sau mobilier pentru grădină.

Diversitatea produselor locale va fi armonios completată de câteva demonstrații ale meșterilor, care vor organiza ateliere atât pentru cei mici, cât și cei mari.

„Târgul Produselor Sătmărene își propune să recreeze atmosfera târgurilor tradiționale, cu produse specifice zonei noastre și să ofere alternative mai sănătoase pentru produsele pe care le găsim zi de zi în marile lanțuri de magazine. Întregul proiect a fost gândit astfel încât să faciliteze legătura dintre producător și consumator și să încurajeze economia locală, astfel încât fiecare locuitor al județului să aibă acces mai ușor la produsele locale”, a declarat deputatul Magyar Lóránd, inițiatorul proiectului Produs Sătmărean.

Evenimentul de la Carei este organizat de Asociatia pentru Dezvoltarea Rurală Sătmăreană și Asociatia pentru Dezvoltarea Rurală și Agricolă Partium, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare si al Primăriei municipiului Carei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.