Ultima actualizare: azi, 10:48

Locale

VIDEO. Mulți sătmăreni se tratează acasă de COVID. Ajung în stare gravă la spital

Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare este plină, se eliberează puține paturi iar acestea sunt imediat ocupate de pacienți care ajung târziu la spital. Mai mult decât atât, în lipsa paturilor ATI, mulți sătmăreni sunt tratați la Unitatea de Primire Urgențe.

Potrivit managerului Spitalului Județean Satu Mare, Adrian Marc, paturile ATI se ocupă repede și pentru că sunt mulți pacienți care se tratează la domiciliu și ajung în stare gravă la spital.

,,Gradul de ocupare se mișcă tot timpul undeva la limita maximă. Sunt zile în care se eliberează unul sau două locuri dar, din păcate, se ocupă destul de repede pentru că noi preluăm împreună cu colegii din Carei pacienți din tot județul. Foarte multe persoane sunt la domiciliu, care urmează tratamentul acasă și care nu știu că boala lor se poate agrava, iar în momentul în care se întâmplă acest lucru se desaturează rapid, ei vin și acordăm această asistență medicală tip ATI și în Urgență pentru că nu sunt paturi de terapie intensivă. Sâmbăta trecută am avut două persoane în așteptare pentru un pat de terapie intensivă”, a declarat Adrian Marc.

Managerul SJU Satu Mare a mai spus că speră ca în săptămânile care urmează restricțiile să se dovedească a fi eficiente iar numărul de cazuri noi să se diminueze: ,,Ar fi foarte important pentru că e o presiune nemaiîntâlnită pe sistemul medical”, a conchis Adrian Marc.

Video cu declarațiile managerului Spitalului Județean, de la minutul 16.50:

 

3 comentarii

  1. c-block Răspunde

    Și ce recomandă fostul specialist în adopții internaționale?

  2. Hitler Răspunde

    eu recomand sa moara acasa de prosti….selectie naturala!

    • România reală Răspunde

      Poți începe tu. La ce nivel au comentariile tale te cam încadrezi ca și inteligență acolo. Nu că m-ar fi interesat ce scrii dar este de-a dreptul exasperant cât de tâmpit și agresiv poți fi. Numai organul în gură mai lipsește dar nu cred că multă vreme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.