Ultima actualizare: azi, 10:14

Locale

Asistenta DSP Satu Mare prinsă cu falsificarea certificatelor la Petea, arestată

Asistenta DSP Satu Mare reținută de procurorii DNA pentru că falsifica certificate de vaccinare în vama Petea a primit, astăzi, mandat de arestare pentru 30 de zile. Ea este acuzată de complicitate la luare de mită în formă continuată, complicitate la fals intelectual în formă continuată şi complicitate la fals informatic în formă continuată. În acelaşi doar a mai fost arestată preventiv o persoană fără fără funcţei publică iar o altă persoană a primit arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Oradea au extins urmărirea penală, au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 24 noiembrie 2021 a suspecților:

  • BARTA PATRICIA-DIANA, asistent medical în cadrul Direcției de Sănătate Satu Mare, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la luare de mită, complicitate la fals intelectual și complicitate la fals informatic, toate în formă continuată;
  • Două persoane fără calitate specială, fiecare pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la luare de mită, complicitate la fals intelectual și complicitate la fals informatic, toate în formă continuată.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

Cei trei suspecți figurează între persoanele care ar fi intermediat legătura dintre asistentele medicale și registratorii din centrul de vaccinare Petea implicați în eliberarea certificatelor false de vaccinare (vezi comunicatul 946/VIII/3 din 17 noiembrie 2021) și cei interesați de obținerea acelor certificate false.

Concret, cei trei ar fi procedat la identificarea unor persoane care doreau să obțină adeverințe de vaccinare fără a le fi administrată doza de vaccin, cerând și primind în schimb sume de bani (250 -300 euro). Banii le erau transmiși asistenților medicali din cadrul Centrului de vaccinare Petea implicați în activitățile infracționale descrise în comunicatul anterior, iar o parte li se „întorceau” drept recompensă pentru „serviciile” prestate.

Din probele administrate a reieșit că, în perioada 08 septembrie – 02 noiembrie 2021 (supusă analizei până în acest moment) la Centrul de vaccinare Petea figurează în Registrul Electronic Național de Vaccinare (RENV) un număr de 5495 de persoane ca fiind vaccinate. Din analiza datelor au rezultat suspiciuni că peste 3500 de persoane fie nu ar fi fost fizic în centrul de vaccinare, ori au fost, dar nu ar fi primit efectiv doza de vaccin.

Suspecților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

 

20 comentarii

  1. unu Răspunde

    sigur sunt si altii pe acolo

  2. satu mare Răspunde

    300 euroi x 3000 persoane cate a zis presa = numai 900000 euroi,acesta suma nu au bagat-o asistentele singure in buzunar,daca ar fi facute cercetarile cum trebuie ar cadea intrega retea cu medicii capi de liste,urmarim cu real interes desfasurarea anchetei…..

  3. ciprian Răspunde

    Mafia medicala si-a impins din nou in fata salahorii…asteptam si capetele grele

  4. Nyznaiu Răspunde

    Jos burqa ca nu suntem in Musulmania.

    • Be Szari Răspunde

      Tu vorbesti de burqa? ..nu suntem in Musulmania, asa ca nu te ascunde dupa un nickname (Nicu cum spunea unu simpatic de pe aici) asa ca da-ti masca jos si numele real. Iti promitem ca daca te numesti Szaros Fosos nu radem de tine. Ooooo!!!. De exemplu poti sa-ti spui.. Drujba. Asa ca o idee, ca si asa tragi spre rasarit.

  5. Kapa Răspunde

    iar so îmbogățit rah-ții de vameși și pct-fiști

  6. Om Răspunde

    Nu poti fi corect intr-o tara in care nimeni nu e… “Altex Romania”

    • Be Szari Răspunde

      …ba da, poti fi corect daca esti extraterestru undeva in Alt Ex.
      Da nu trebuie sa mergi prea departe…vre-o 3,5 ani lumina.

    • Oșan Răspunde

      Căcați de sătmăreni împuțiți!!!! Îmi tot spunea o doctorița de la spitalul județean. .. Avem plin de pacienți infectați cu covid vaccinați!!! Uite unde mu iii. Eee sau vaccinat la câcațiii de la Petea crapavar neamul de bozgorime jegoasa ce sunteți huuuu ngaria

      • Ptr osan Răspunde

        Szopdd ki a faszát az összes bozgornak, te rákos geci.
        A te néped egy szópos babuin popor.
        Rák a béled te kis geci.
        Traiasca romania mare.
        Popor de zero valoare, traiasca furatu si hotia.
        Poti sa inveti muuuulte lucruri bune de la bozgori. Cancer sa te manance, gunoiule

  7. Eu Răspunde

    Citesc cu stupefactie stiirile de azi: aceasta asistenta are acasa un prunc de doi ani. Mai femei nu te-ai gandit si la acel prunc? Doar bani ai vazut?

  8. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Dacă muncea și își vedea de treabă nu cred că ajungea unde a ajuns. Cred că îi plătesc mai mult decât rezonabil chiar și dacă mai întârzie plata. Mulți și-au pierdut locurile de muncă mult mai prost plătite.

    • Be Szari Răspunde

      9000-10000, sa spun si in litere ca sa nu credeti ca am gresit la zerouri; noua- zece mii salar! Da cand castiga un muncitor atata? Mai sunt da mai rar…Acuma cu pandemia au supralicitat salariile din sanatate ca vezi doamne, sa nu dezerteze…si daca ar fi razboi? ar fugi toti in Koreea de Nord sa-l suga pe grasu ala impotent gratis.

  9. Ion ion Răspunde

    Se zvonește ca printre beneficiari ar fi foarte multe persoane publice cu funcții prin instituțiile Satmarului.
    Credeți ca vor fi făcute publice ? Sau vor fi repercursiuni ? Eu cred ca NU.
    Se va mușamaliza ,ca multe alte dosare.
    Între timp se plimba liberi și se afișează ostentativ pe Facebook cu vacantele și concediile în care au mers cu ….certificate false ..

    Pe lângă asta , mulți alții se prezintă în Mall și prin hypermarket cu certificate veritabile …dar care nu le aparțin.
    Ar trebui sa se ceara și buletinul odată cu certificatul verde.

    Acești indivizi care fac asemenea fapte , se simt furați…dacă sunt corecți.
    Și din păcate sunt tot mai mulți între noi.

  10. belea Răspunde

    Nimeni nu o remarcat faptul ca desi sunt foarte multe certificate verzi false, rata de incidenta a scazut! Asta spune totul

    • H&R Răspunde

      Am remarcat nu demult aici pe portalsm, ca totusi procentul cati au avut probleme din cei vaccinati la chiuveta, vaccinarea la chiuveta a fost un succes. Chiar mai mare decat vaccinarea normala.

  11. Ptr prefect Răspunde

    Haho.. A kis kopasz majom de tomika alfater unde mamadracului esti?
    Jigodie?
    Iti place ce se intampla?
    Au ajuns din acest bani si la tine ptr dodge – ul cumparat si ptr x4 la doamna?
    Alo.?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.