Ultima actualizare: azi, 18:14

Locale

Asistentele şi registratorii de la Petea vor în libertate! Au atacat mandatul de arestare!

Falsificatorii de vaccinuri din Vama Petea au atacat mandatele de arestare preventivă pe 30 de zile emise de către judecătorii Tribunalului Satu Mare. Potrivit informațiilor PortalSM, toți cei cinci arestați au atacat mandatele de arestare emise ieri, urmând ca acestea să fie rejudecate cel mai probabil în cursul zilei de vineri.

Procurorii DNA au descoperit cea mai mare anchetă de vaccinare la chiuvetă de până acum

Patru persoane au fost reţinute de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar de corupţie privind eliberarea de certificate false de vaccinare anti-COVID, a informat miercuri DNA. Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Oradea au efectuat marţi percheziţii domiciliare în 13 locaţii, situate pe raza judeţelor Bihor şi Satu Mare, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

Comunicat DNA:

În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 942/VIII/3 din 16 noiembrie 2021, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Oradea au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 16 noiembrie 2021, a suspecților:

  • HOBLEA DANIELA-IOANA, asistentă medicală în cadrul Centrului de vaccinare Petea, județul Satu Mare, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, fals intelectual și fals informatic, toate în formă continuată;
  • ILIEȘ MARC și BURICEANU HOREA, registratori în cadrul Centrului de vaccinare Petea, județul Satu Mare, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, fals intelectual și fals informatic, toate în formă continuată;
  • SIM VOICHIȚA-CAMELIA, asistent medical în cadrul Direcției de Sănătate Bihor și o persoană fără calitate specială, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la luare de mită, complicitate la fals intelectual și complicitate la fals informatic, toate în formă continuată.
  • BOROȘ KATALINA

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2021, suspecții Hoblea Daniela, asistentă medicală, Ilieș Marc și Buriceanu Horea, registratori medicali, ar fi pretins și primit, în mod repetat, sume de bani cuprinse între 250 și 300 euro, de la persoanele care doreau să obțină adeverințe de vaccinare și certificat digital european Covid, fără să le fi fost administrate efectiv dozele de vaccin.

31 comentarii

  1. a Răspunde

    Ar trebui arse pe rug.

  2. Igazság Răspunde

    Buriceanu este un mare gunoi, merita soarta.
    Ars de viu

  3. Satmarean 1 Răspunde

    Asa de repede s- au saturat de arest? Sper ca nu- i lasa in libertate pt a avea timp sa reflecteze ce au facut…..si sa se obisnuiasca cu detentia.

  4. HâR Răspunde

    La canalul Dunăre cu ele.

  5. pap remus Răspunde

    Niște javre ordinare…….15ani cu executare.

  6. radical2 Răspunde

    Daca au fost complice, ce libertate le trebe? :)))

  7. Nyznaiu Răspunde

    Sa le dea drumul , ba sa-i si premieze .Dar cu conditia sa-i dea cu ciocu pe aia mari.

  8. Lili Răspunde

    Cu cei dovediți ca au cumpărat certificatele de vaccinare și nu s-au vaccinat autoritățile sanitare ce vor face dacă vor cu adevărat sa se vaccineze?
    Aceștia sunt reale pericole pt. cei din proximitatea lor, la locul de munca, în magazine etc.?

  9. Lili Răspunde

    Asteptam peștii cei mari!

  10. Josef Mengele Răspunde

    Lăsați-i să vină la mine pe toți cei ce vor vaccin!!!
    Sunt medic !!!
    Am și tratament cu zyclon

  11. Manea Răspunde

    Nu sunt falsificatori de vaccinuri , asa cu spune titlul . Poate doar falsificatori de certificate de vaccinare , care e o cu totul alta haleala

    • H&R Răspunde

      Daca sunt arestati pentru falsificare de vaccin , chit ca castiga procesul. Intradevar nazipassul au falsificat. Pana la urma nu au falsificat ca e real. Dracu’ mai stie.

      • HâR Răspunde

        Asa este cand “purici” orice informatie. cand speculezi orice vorba. ajungi sa nu mai intelegi nimic. Colac peste pupaza mai si pui botu la tot felul de teori conspirationiste daca nu ai capacitatea de a discerne… Ce-i asa de greu? Gunoaiele astea sunt infractori. fara nici un dubiu. Nu conteaza in ce fel.

        • HâR Răspunde

          asta am scris-o in general, nu ma refer la tine. Scuze!

        • H&R Răspunde

          De acord @HâR. Daca nu se vaccineaza nu mai pleaca in concediu in Turcia, Grecia, Bulgaria etc. Cei care vin acasa, sau pleaca, sa se retraga in izolare 14 zile si gata, daca nu vor vaccin. Daca ar baga dupa gratii si pe cei care au solicitat si primit “vaccinul fara vaccin” ar fi si mai bine. Asa nici nu stii care este vaccinat si care nu. Nu cred ca este un caz singular numai pentru Satu Mare/Petea.

  12. HâR Răspunde

    Daca astia scapa de condamnare suntem un stat esuat.Oricum, ne zbatem cam de prea mult timp sa ajungem la mal si nicicum nu reusim.
    Ca exemplu Austria, o tara un pic mai incolo. Cancelarul Kurz, ca urmare a acuzatiilor de coruptie si-a dat demisia. Intr-o saptamana parlamentul i-a ridicat imunitatea.
    Despre ce vorbim?

    • H&R Răspunde

      Cred ca dupa un an o sa fie : fapta nu exista sau de genul. Plus o sa fie si despagubiti. Vezi ca asa o sa fie. Cred ca stii de ce.

    • HâR Răspunde

      Te rog frumos sa-mi spui de ce nu se revolta oamenii ca nu pot conduce fara permis? (no acuma, ca multi conduc fara permis sau permis luat cu mita este alta poveste). De ce daca sunt legi si sunt reguli de bun simt, de ce nu putem sa le respectam? Cateodata asa te simti de parca ai fi prostu pamantului pentru ca sunt smecheri care se cred desteptii Universului. Totusi am speranta ca se va termina odata…Oricum voi muri linistit.🙂… Dupa mine potopu! Nu este vorba mea… o spus-o un dobitoc ramas in cartile de istorie; Ludovic al XV-lea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.