Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

Coronavirus Satu Mare: 20 de cazuri noi în județ, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 16 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.748.568 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 9.806 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.598.656 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.128 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 75 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 53.661 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 15.11.2021 (10:00) – 16.11.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 397 de decese (175 bărbați și 222 femei), din care 54 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

362 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 31 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 4 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 14.054. Dintre acestea, 1.681 sunt internate la ATI.

38 comentarii

  1. DARIA Răspunde

    Vaccinurile anti-Covid existente în acest moment pe piață produc un fenomen extrem de periculos, susțin imunologii. Practic, răspunsul corect al organismului, care se face prin imunitatea celulară, este anihilat și înlocuit cu un răspuns imun bazat pe anticorpi, care ține doar șase luni, creând, astfel, dependența de vaccin, ne spune prof. dr. Virgil Păunescu, vicepreședintele Academiei de Științe Medicale.
    Stimularea de anticorpi prin vaccinarea anti-Covid este atât de puternică, încât distruge, practic, imunitatea celulară, singurul răspuns corect al organismului în fața noului coronavirus,
    Pacienții care trec prin boală în mod normal, în special asimptomaticii, nu ar trebui să mai aibă nicio problemă ani și ani de zile. Dar, în momentul în care tu îi vaccinezi, le-ai schimbat imunitatea, pentru că este o doză foarte mare de antigen care ți se introduce indirect și nu știm cât este”,a declarat prof. dr. Virgil Păunescu. Acesta arată că organismul este forțat să-și schimbe imunitatea dintr-o imunitate corectă, pe bază de limfocite T, într-una pe aniticorpi, care nu rezistă decât 6 luni.
    Astfel, oamenii devin dependenți de vaccin, pentru că nu vor mai reacționa după o asemenea manevră brutală de schimbare a modului în care răspunzi imun, și rămân vulnerabili și dependenți de acest răspuns incorect

    • ... Răspunde

      Și să nu genereze răspuns similar și în cazul altor infecții la care tot așa ar fi necesară reacția organismului independent de vaccinare. Adică alte boli fără legătură cu covidul. Ziceam sau nu acum niște luni ca nu cumva să se dovedească că devenim vaccino-dependenți forever?? Acum că zice un doctor și nu eu acum ce spuneți? Să nu cumva să vină o altă viroză, altfel banală, și să ne trezim că se moare pe capete!

      • Dr Răspunde

        Da mare specialist in imunologie ati ajuns ,problema este ca ce debitati de zor sunt cele mai tampite idei si teorii false ,si le mai si propagati. Prostilor

      • @ ... Răspunde

        Spui si mie de unde scoti prostiile astea si dece le propagi?
        Cei ca tine sustin si ca pamantul e plat ,si alte bazaconii.
        90% din antivaccinisti sunt norocosi care au trecut prin covid si au avut norocul ca nu au crapat ,si restul prosti influentati de ei.Acum se simt datori sa sperie lumea de vaccin ca e mai sigur sa faci boala ,cine nu reuseste ,asteapta reinvierea.

      • Asistenta Răspunde

        Nu trebuie sa fi mare doctor ,ca sa vezi ca postantul 3 puncte incurca mecanismul dezvoltarii rezistentei la antibiotice cu unul inexistent inventat de el sau de coechipierii de pe retelele sociale ,la adresa vaccinurilor ,care au salvat milioane de vieti.

        • ... Răspunde

          @Asistenta. Am trecut prin boală și la 8 luni diferență mai aveam bugăt anticorpi. Nu poți spune același lucru despre vaccin. Deja sunt studii care demonstrează același lucru. Dar nu îndemn pe nimeni ca să capete pe pielea proprie imunitate pentru că e cu două tăișuri. Iar trecutul prin boală cu tot cu tratament este tot greu și afectează organismul. Nu amestec eu nimic. Dar în situația mea dată nu pricep de ce trebuia să mă vaccinez dacă aveam analiză doveditoare cu anticorpi. Așa e când economistul Cîțu se trezește epidemiolog. Numai visezi să știi tu atâta despre boli în general cât am experimentat eu tocmai din cauza incompetenței multora din rândul halatelor albe. Mulți sunteți doar niște măcelari. Din vina unora am ajuns să citesc tratate de specialitate pentru că mi s-au ascuns multe lucruri. Ciocul mic și zi mersi că mai trăiești și unii te mai și aplaudă să faci ce? Să îți faci treaba pentru care ai depus jurământ? Așa pe când aplaudăm instalatorul de apă ori baz?

          • MaciLaci

            Esti cumva vaccinat la chiuveta? Vorbesti ca un antivaccinist pierdut in FantasyLand.

    • cazma Răspunde

      Daria poți să explici de ce la unii organismul nu produce anticorpi și mor?

    • @ Daria Răspunde

      Abureli, amestecate cu fake stiri, si alte bazaconii, parca te platesc cei de la pompe funebre pentru asta.

    • Scient Răspunde

      The neurological symptoms are only becoming more and more scary,” says Alysson Muotri, a neuroscientist at the University of California, San Diego, in La Jolla.

      The list now includes stroke, brain haemorrhage and memory loss. It is not unheard of for serious diseases to cause such effects, but the scale of the COVID-19 pandemic means that thousands or even tens of thousands of people could already have these symptoms, and some might be facing lifelong problems as a result.

    • Info Răspunde

      Virusul distruge in diferite proportii toate organele omului ,care nu simte deocamdata ca functioneaza mai slab,eventual doar o oboseala cronica.
      How COVID-19 can damage the brain
      Some people who become ill with the coronavirus develop neurological symptoms. Scientists are struggling to understand why.

  2. covid 19 Răspunde

    Paunescu asta de care zici este un mare mancator de rahat! A papat o gramada de bani cu cercetarile lui si mai voia! Cum nu a fost de unde o da cotita, nu-i bun vaccinul. L-am urmarit si eu dar parea ca vorbeste in zona speculatiilor. Argumentatii de genul nutritionistului Stoicescu: ,,tot ce-i verde e natura”, ,,nu bea ceai ca e apa murdara”.

    • covid 21 Răspunde

      Cercetătorii provaccin procedează la fel. Nici nu trebuie să caut dovezi furnizează ei singuri. Așa că ..
      💩💩🤫🤫 ciocul mic și joc de glezne.

    • rrrreeerr Răspunde

      covid 19 da Jurma ala cu care tu ai intretine relatii intime ce e?Ala e mancator de cacat! Si ce zice Paunescu , spun toti medicii!Atentie! In afara de Arahat

  3. Adi Răspunde

    Studiile clinice efectuate de gigantul farmaceutic Pfizer au fost prea scurte pentru a determina riscurile de miocardită pe termen lung la copiii si tinerii care sunt vaccinați anticovid, a recunoscut chiar compania în documentele prezentate la FDA, .Siguranța pe termen lung a vaccinului COVID-19 la participanții cu vârsta cuprinsă între 5 și <12 ani va fi studiată în cadrul a 5 studii de siguranță post-autorizare, inclusiv un studiu de urmărire de 5 ani pentru a evalua sechelele pe termen lung ale miocarditei/pericarditei post-vaccinare. Fiecare raspunde pentru corpul lui.Teoretic vaccinul nu-i obligatoriu si nici certificatul verde nu-i legal.

    • ... Răspunde

      Dar Ministerul Sănătății achiziționează la greu adrenalină tocmai pentru contracararea șocului anafilactic postvaccinare la copiii mici. Asta nu se spune decât în șoaptă. Sper la toți aplaudacii să capete exact ceea ce merită. Au contribuit din greu, merită recompensați. În paranteză, statul a cumpărat 2 milioane de doze de vaccin antigripal și 120 de milioane de doze vaccin anticovid. Probabil sunt pentru o altă Românie, puțin mai mare.😱😲

      • MaciLaci Răspunde

        Statul nu a cumparat nici un vaccin anticovid, a primit pe gratis de la UE. Nici macar pentru transport nu a platit.

        • ... Răspunde

          @MaciLaci, tu ești dus cu pluta! Vaccinul e pe bani! Că e prin intermedierea UE dar tot se plătește! Dar cum am scris și în răspunsul meu anterior tu ai serioase probleme cu înțelegerea unui text! Pentru că nu numai despre vaccin am pomenit acolo! Serios acum, ai măcar 8 clase absolvite sau te prefaci că ești prost?

    • Dr Răspunde

      De unde scoateti perlele astea? Dezinformati la greu,
      In statele unite din toti vaccinatii 30 au facut miocardita, din astia 10 au stat putin la spital, nu a murit niciunul, de miocardita provocata de virusul Sars cov 2 mor zilnic sute de oameni.

      • ... Răspunde

        Nu de la diji. Sunt și alte siteuri de știri rezonabile dar nu de alea gen latrina sau alții că pe ăia nici eu nu-i citesc. Deja e pe rol pregătirea vaccinării copiilor între 5-11 ani, asta sper că știi și tu. Sapă și tu puțin.

        • @3 puncte de prostie Răspunde

          Atunci cauta articole stintifice adevarate ,sa vezi ca afirmatiile tale sunt speculatii ,raspandire de Fake.
          Virusul provoaca miocardita de sute de ori mai periculoasa,in multe cazuri mortala.

          • ...

            Ai rămâne surprins câte cazuri sunt ascunse sub preș. De fapt majoritatea. De aia oamenii nu merg la vaccin pentru că accesul la informații este unidirecțională și restrictivă. Nu poți opri ca oamenii să vorbească între ei. Sau asta vreți de fapt? Niște roboței care dau din cap la comandă li lnghit orice? Iar ceilalți cu carnet de partid, pardon green pass, gândesc pentru restul? Să știi că nu am cerut green passul. Din solidaritate pentru restul oamenilor nici eu nu mă duc acolo unde nevaccinații nu au voie. Să vă dea faliment multinaționalele voastre care de fapt au înlesnit toată pandemia asta!

        • MaciLaci Răspunde

          Facebook?

  4. belea Răspunde

    E clar ! S-a luat vaccinul degeaba… Sau tot are el un scop. Sa va prosteasca

  5. ... Răspunde

    Tu ai grije ce spui. Deocamdata tu mare doftor ce ești am văzut că doar copiezi cu sârg niște linkuri și atât. Așa ești tu doftor cum sunt eu papa de la Roma! Când mă bagi în aceeași oală cu ceilalți anti te rog repetă în tine niște informații. Arivă am trecut și prin boală și m-am și vaccinat. Iar pe lângă asta am în familie un farmacist și un doctor. Arivă nu e vorba numai de ce se scrie în presă mai mă informezi din prima mână și de la ei. Adică vrei să spui vă cei care se confruntă cu problema direct nu mi-ar spune adevărul? Până acum ce am prevăzut din păcate s-a adeverit la virgulă. Și deocamdată nu am avut incidență de 150 la mie cum a prevăzut Jurma al vostru! Alt tâmpit și ăla care visează că va fi doctor.

  6. RESLE Răspunde

    Stie cineva cine este manager la spital ?

  7. ... Răspunde

    @MaciLaci, ca de obicei cei din categoria ta au probleme cu înțelegerea unui text puțin mai lung. Recitește ce am scris poate a doua oară vei birui.

  8. MaciLaci Răspunde

    Daca gasesc o minciuna intrun text, pentru mine tot textul e o minciuna.

  9. ... Răspunde

    @MaciLaci, eu încerc să fiu răbdător cu tine dar devii imposibil. Tind să cred că ești același nesimțit ca și @covid 19. Atâta îți spun că eu am avut cameră separată în copilărie, implicit cei 7 ani de acasă și am făcut școală-școală inclusiv facultate (Universitatea București). Nu știu ce ai căpătat în orfelinatul în care ai crescut dar cred că prea puțin. Probabil ai observat că scriu corect, mă exprim corect și am grijă cum formulez o propoziție. Deci dacă tu mă faci mincinos așa pe nevăzute eu nici nu te mai bag în seamă. Cine îți dă dreptul să fii nesimțit? Nu stau aici să vin cu argumente în plus pentru că nu aici e locul și nu tu ești persoana cea mai avizată.
    PS. Celorlalți care o să mai intrați în polemică cu @MaciLaci le recomand ca după fiecare răspuns să se igienizeze cu ceva pentru că e riscul mare să se molipsească cu ce a de la individul ăsta. Este exasperant de contagios și de prost. Dar cum a spus Mark Twain, nu mă cert cu proștii pentru că mă vor dovedi cu experiența lor.

    • MaciLaci Răspunde

      Pentru mine frate esti un mincinos, daca ai scoala, daca nu.

      • ... Răspunde

        Tu in schimb esti un prost. In viata mea nu am mintit chiar niciodata. Ma crezi ori nu putin imi pasa. De multe ori am si avut neplaceri pentru asta. Daca arat la familia mea ce mi-ai scris cred ca o sa rada in hohote. Ei stiu cat de dificil si cat de exact sunt. Pentru ca din cauza faptului ca sunt inginer de meserie de scoala veche la mine toate sunt precise si calculate, rascalculate. Nu exista greseala. Tu poti visa in continuare ce crezi despre mine dar te rog nu ma mai baga in discutii pentru ca putin imi pasa de ce debitezi. Oricum ai demonstrat ca nu poti gandi independent asa pe persoana fizica doar repeti ca un papagal ce ti se serveste. Hai pa. Chiar am doua proiecte urgente de terminat si nu am timp de retardatii portalului platiti din bani publici.

  10. MaciLaci Răspunde

    Nu conteaza daca esti inginer sau muncitor necalificat, OM sa fii.

  11. ... Răspunde

    @MaciLaci. Ceea ce tu nu ești. Ți-am spus, am terminat discuția cu tine că nu am cu cine. Ești parcă o clonă cu discul blocat pe o propoziție și nici nu auzi ce spune celălalt. La sfârșit știu sigur că o să am dreptate. Dacă va veni guvernul ăsta se va testa masiv, focarele se vor identifica și ai să vezi o explozie de persoane vaccinate dar pozitive. Dacă în acel moment vor sta niște zile pe fundulețul lor fiecare atunci începe finalul. Altfel este never ending story. Punct. Și chiar am terminat. Te rog nu mă enerva că îți pun o “vorbă bună” la fiică mea doctoriță. Îți doresc la revedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.