Ultima actualizare: azi, 16:36

Naţionale

FOTO. Portretul robot al fetiței ucise cu bestialitate în Arad. Criminalul, căutat în toată țara!

Portretul robot al fetiței ucise cu bestialitate în Arad. Criminalul, căutat în toată țara! Procurorii fac apel la populație pentru a reuși să o identifice pe fetița de aproximativ 6 ani găsită moartă și incendiată sâmbătă, lângă un cimitir din Arad. Specialiștii au reușit să-i facă un portret robot și încearcă acum să o identifice.

Planșele foto cu chipul reconstituit al fetiței – față și profil – au fost făcute publice pentru ca cei care o recunosc să anunțe anchetatorii. Procurorul de caz a autorizat publicarea de către mass media a fotografiilor victimei pentru identificarea ei.

Potrivit procurorilor, victima găsită în 30 octombrie în Arad, cartierul Bujac, pe o stradă lăturalnică, lângă cimitir, avea aproximativ 5-6 ani şi 1,10-1,20 m înălţime, ochi căprui, păr şaten lung de aproximativ 25 cm.

Decesul a avut loc cu o zi-două înainte ca trupul ei să fie găsit.

Procurorii criminaliști de la Tribunalul din Arad au făcut publice mai multe detalii din anchetă.

“Procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad  a fost sesizat despre faptul că, în municipiul Arad, în cartierul Bujac, în vecinătatea cimitirului, pe un drum lăturalnic – agricol, a fost identificat un fragment dintr-un membru inferior drept, de natură umană, parţial carbonizat şi că despre acest eveniment au fost anunţaţi prin serviciul SNUAU 112, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul P.M.Arad – Secţia 1 Urbană Vlaicu. După ce au ajuns la faţa locului, aceştia au constatat că cele sesizate se confirmă, anunţând echipa operativă din cadrul I.P.J.Arad – S.I.C. Aceştia ajunşi la faţa locului, după izolarea locului faptei şi primele verificări efectuate, la o distanţă de aproximativ 50 metri de locul în care a fost găsită laba piciorului, a fost identificat şi cadavrul, care prezenta urme de carbonizare în parte inferioară şi lipsa membrelor inferioare. Zona în care a fost descoperit cadavrul a prezentat urmele unei incendieri”, a comunicat, luni, Parchetul Tribunalului Arad.

La fața locului s-au făcut în primă fază doar acte de urmărire penală urgentă pentru stabilirea infracțiunii și identificarea persoanelor care au legătură cu fapta.

S-au identificat camerele de supraveghere din zonă pentru verificarea imaginilor filmate.

În cauză s-a început urmărirea penală “in rem” (privind fapta – n.r.) pentru omor, profanarea de cadavre sau morminte, iar în 1 noiembrie s-a dispus extinderea cercetărilor pentru violenţă în familie şi profanare de cadavre sau morminte.

“De la faţa locului au fost prelevate mai multe urme, respectiv: depozit subunghial de la ambele mâini cât şi laba piciorului drept; un fir de păr de cca. 22 cm, identificat în pumnul închis al mâinii drepte; articolele de îmbrăcăminte, parţial afectate de foc; elastic pentru prinderea părului; piese osoase carbonizate, cât şi material carbonizat aflat sub cadavru, toate acestea fiind descrise în procesul-verbal întocmit cu ocazia cercetării la faţa locului.

Urmează a fi dispuse expertize complexe genetice-judiciare, fizico-chimice, toxicologice.

Prin ordonanţa din data de 30.10.2021 s-a dispus efectuarea unei autopsii a cadavrului neidentificat la nivelul SJML Arad.

În urma efectuării autopsiei medico-legale la care au participat şi organele de cercetare penală delegate în cauză s-a stabilit de către medicul legist că victima este de sex feminin, cu vârsta cuprinsă între 5-6 ani, că moartea a fost violentă şi s-a datorat posibil unui traumatism cranio-cerebral acut cu prezenţa unui hematom subdural, data morţii datează cu 24-48 ore anterior găsirii cadavrului”, potrivit procurorilor.

Polițiștii verifică, cu sprijinul D.G.A.S.P.C., minorii instituţionalizaţi cât şi dispariţiile de minori înregistrate la nivel naţional.

“Atât cu ocazia cercetării la faţa locului cât şi după reluarea acestora, existând suspiciuni că s-a folosit un accelerator pentru producerea incendiului, s-a dispus lărgirea zonei de căutare a unor eventuale recipiente a căror conţinut a fost folosit pentru incendiere”, au transmis anchetatorii.

„Orice #share ajută!
Odihnește-te în pace, suflet nevinovat!
Vă prezentăm aceste 2 planșe foto, cu chipul reconstituit al #victimei #tragediei, din data de 30 octombrie 2021, în #Arad, cartierul #Bujac.
Să întindem împreună o mână de ajutor, cu orice #informație care ne poate duce la #identificarea copilei, care avea aproximativ 5-6 ani și 1,10-1,20 m înălţime, ochi căprui, păr şaten, de aproximativ 25 de centimetri.
Decesul ar fi survenit în urmă cu 1-2 zile, înainte de data găsirii trupului neînsuflețit.
O #distribuire a planșelor foto #ajută mult, iar o informație care duce la identificarea fetiței #ajută enorm!
Vă rugăm să apelați numărul unic de urgență #112 sau să anunțați cea mai apropiată #unitate de poliție, dacă dețineți astfel de informații.
Vă mulțumim pentru #sprijin!
Vă asigurăm că polițiștii, sub coordonarea procurorului de caz, desfășoară toate activitățile specifice, astfel încât, în cel mai scurt timp, cel vinovat de luarea vieții acestui suflet nevinovat să fie depistat și tras la răspundere penală!”, transmite Poliția Română pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.