Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

Adrian Cozma: ,,Prima opțiune pentru un nou Guvern rămâne USR. O altă opțiune, un Guvern cu PSD’’

Președintele Partidului Național Liberal (PNL) Satu Mare, Adrian Cozma, a declarat, astăzi, că prima opțiune pentru formarea unui nou Guvern rămâne USR, dar nu exclude un Guvern cu PSD, având în vedere că social-democrații dețin peste 30% din Parlament.

,,Biroul Permanent Județean al PNL Satu Mare a decis susținerea continuării discuțiilor și negocierilor politice pentru realizarea unei majorități în Parlament și formarea unui nou Guvern.

Situația complicată în care se află țara reclamă înțelepciune și rațiune. Nici alegerile anticipate, nici suspendarea președintelui și nici o guvernare vulnerabilă nu sunt soluțiile pe termen lung pentru țară. România are nevoie de un guvern stabil, cu o majoritate clară în Parlament. Criza sanitară, scumpirea energiei și a prețurilor la materialele de construcții sunt doar câteva dintre problemele care trebuie rezolvate în regim de urgență.

PNL are datoria de a iniția noi discuții cu partidele parlamentare pentru formarea unei noi formule guvernamentale, iar prima opțiune rămâne USR. Putem forma un guvern cu USR și UDMR până în 2024. De asemenea o altă opțiune este un guvern împreună cu PSD care deține peste 30% din Parlament și putem avea o guvernare stabilă pentru anii care vin.

Orice amânare a rezolvării crizei politice va genera alte noi probleme care cu greu se vor mai putea rezolva, iar singurii care vor pierde vor fi cetățenii României.

Ținând cont că din deciziile luate oficial de PSD și USR reiese clar că actualul cabinet propus de Nicolae Ciucă nu are susținere politică și nu va trece de votul Parlamentului, propunerea noastră este ca actualul premier desemnat să-și depună mandatul pentru a înlesni reluarea negocierilor de către PNL pentru formarea unui nou guvern cu același premier desemnat sau cu un altul susținut de majoritatea conducerii partidului.

Suntem convinși că Biroul Executiv al PNL va lua decizii de deblocare a actualei situații politice și va veni cu o soluție viabilă în cel mai scurt timp. România are de implementat programe extrem de importante în perioada care vine și e nevoie de un guvern activ, competent și care să răspundă actualei stări de fapt prin care trecem”.

19 comentarii

  1. .... Răspunde

    Acum o sa-i pupe-n koor pe cei de la usere numai sa nu le suspende loaza !! 😁🤪🤣

  2. Gabor Răspunde

    Politica comparabila cu cea mai veche confundata cu cea mai veche meserie din lume !!!iar cei ce o practica sunt…ceea ce sunt!!dar din păcate noi plătim !!populimea!!!

  3. x-ulescu Răspunde

    Alegeri anticipate și suspendarea lui werner ,singura salvare a romanilor

    • c-block Răspunde

      După cum arată sondajele nu știu ce rezolvă alegerile anticipate. Și toate astea în prag de iarnă și când am lăsat să scape duhul din lampă (a se înțelege criză mai mult artificială pe piața de energie). Mulți cred că oricum nu vor vota iar pentru că nu au pe ce sau pe cine.

  4. Hop Răspunde

    In pozele aceasta nu vad un om pentru a ne conduce . Cu toti sunt ?? Mai bine alegeti oameni din firmatia FDG. si Din UDMR. Ori cum asa le place la opincari (calareti) sa fie condusi de catre ……..

  5. Antal Răspunde

    Pesedistii din PNL Satu Mare vor sa se întoarcă acasă. Mitică Pop ( Odoreu), Marian Torok (Medies) , Virgil Dragoș (soferul lui Valer Marian), Ciprian Bretan (lingaul lui Mircea Govor).

  6. Vasile Răspunde

    Uite cine vorbește, lingăul lui Cîțu. Mai ieri ii dădea limbi și lui Ciucă…Acum când simte că ii fuge scaunul de parlamentar de sub fund vrea alianță și cu PSD. Rușine Cozma ești un politician de doi bani! La alegerile viitoare vei fi istorie!

  7. PNL Răspunde

    Adisor,anticipatele te mănâncă și ferma te așteaptă îți iei adio de la postul de parlamentar!……te pisi pe tine pe la tv,nu te mai face de groaza!

  8. xpert86 Răspunde

    Cred ca pana la urma PNL bate palma cu PSD si vor guverna formal pana la prima cearta cum su facut in 2009 cand au taiat salariile pensiile impreuna!!!!

  9. cizmaru Răspunde

    Asta nu este PNL asta este ce a ramas sin PDL si Traseisti

  10. Vlad Tepes Răspunde

    Stati linistiti.
    Nu vor fi anticipate.
    De ce si-ar taia cineva craca de sub picioare ?!
    Pina la urma ceea ce a mai ramas din PNL va linge azi unde a scuipat ieri !
    Cu siguranta vor merge cu coada-ntre picioare la “ciuma rosie” si-i vor ruga sa accepte sa intre in guvern .
    Ceea ce trebuie facut – dar nu imi fac iluzii – este sa-l trimita la popor pe Werner !

  11. Lili Răspunde

    Auristii au avut fler politic și au inițiat acțiunea de strângere a semnăturilor pt. demiterea președintelui pe când acum scurt timp unii doar o aminteau
    Acum sa vedem jocurile ……

  12. PNCTD Răspunde

    Majoritatea celor din poza , la alegerile din 90-92, au votat cu FSN, adica cu fosti securisti, din acel sistem infect, comunist. Aceiasi oameni ne conduc si azi.
    Ne putem juca “de a politicianu” zi si noapte, rasturnam si instalam guverne, motiuni, total degeaba.

  13. Beny Kira Răspunde

    Alianță PNL-USR-UDMR

  14. Diaconu Răspunde

    Da ce de priceputi in ale pnl avem aicea. Sau doar niste frustrati ca i-a pus unul ca cozma pe linie moarta. Ba baieti, cu cat il denigrati mai tare, voi astia de v-a facut, sunteti mai penibili. E presedinte si voi zero barat? Este. Restul e can-can. Ratatilor:))))

  15. Guszti Chiștoc Răspunde

    Adi, degeaba te-am lins în cur, tot mă taie ăștia de la felie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.