Ultima actualizare: azi, 16:15

Locale

Municipiul Satu Mare, incidență de 5,75 la mie! Două localități din județ, rată de infectare peste 7

Incidența COVID în municipiul Satu Mare se apropie de 6 la mia de locuitori, iar în alte două localități din județ incidența a depășit 7. Astfel, prefectul județului Satu Mare, Altfatter Tamas, cere în continuare verificări temeinice și susținute pentru a reduce numărul de îmbolnăviri.

În cadrul ședinței de lucru de astăzi 01.11.2021 cu reprezentanții structurilor MAI și ai Direcției de Sănătate Publică, prefectul Altfatter Tamás a solicitat verificări temeinice și susținute în ceea ce privește respectarea prevederilor Hotărârilor de Guvern nr.1130 și 1161/2021 transpuse în Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr.72/2021, în principal privind accesul exclusiv pe baza certificatul digital al UE privind COVID (cod QR) la toate centrele comerciale, dar și purtarea măștii de protecție în toate spațiile, închise sau deschise pe raza județului, având în vedere că incidența îmbolnăvirilor de covid-19 la nivelul județului Satu Mare este în creștere.

La data de 01.11.2021 în județul Satu Mare incidența este de 3,69 îmbolnăviri la mia de locuitori și în toate orașele (cu excepția Negrești-Oaș și Livada) se înregistrează creșteri ale valorii acestui indicator: Ardud 7,07; Satu Mare 5,75; Tășnad 4,98; Carei 4,67. Cea mai mare valoare a incidenței astăzi este în comuna Andrid, respectiv 7,55.


Sursa: Instituția Prefectului Satu Mare

12 comentarii

  1. mipudeco Răspunde

    Nu am să înțeleg, e peste puterile mele, ce sens au cuvintele : NU A VRUT SĂ MEARGĂ LA SPITAL, a ales să rămână acasă. La care spital??? Dacă locuri nu sunt, dacă medicamente nu sunt, oamenii sunt de condamnat că vor să moară acasă? De fapt, nimeni nu vrea să moară! Iar cu vaccinul, dacă vor oamenii să se imunizeze, de ce nu se deschid centre de vaccinare în 10 locuri??? mai e și altceva de făcut decât să stai la rând și să te și îmbolnăvești? Nu mor destui? Nu sunt pline cimitirele? Până când stăm cu brațele încrucișate și nu aducem medicamente să se poată salva oamenii? Au murit aproape 50 000 de persoane în timp foarte scurt. Folosim, ca scuză, tot felul de aberații, de tipul comorbidități. Nici nu știu unde este explicat acest cuvânt, în ce dicționar a apărut, dar nu putem spune, simplu: „alte boli”? Trebuie musai să aplicăm regula bagă spaima și stăpânește? Oare va veni ziua când ne vom ocupa de binele locuitorilor acestei țări, de reala lor sănătate, de reducerea reală a prețului plătit la medicamente compensate, nu în bătaie de joc? Nu, deocamdată ucidem cu covid netratat, cu prețuri și facturi. Tare bine ar fi dacă am înlocui cuvântul ( și fapta!) prețuri cu prețuiri!

    • Bebe Durul Răspunde

      Săptămâna cea mai neagră: 1 din 16 oameni înregistrați ca morți de COVID în lume a fost român, deși reprezentăm 1 din 400 în populația planetei

  2. Sandra Răspunde

    Tocmai asta e problema , ne omoara psihic cu stirile lor, au bagat spaima in omenire,din aceasta cauza populatia nu mai are incredere, pentru ca cei care indeamna la vaccinarre candva au spus una- ca virusul nu e decat o simpla raceala si acum e alta suntem obligati, constransi…Oamenii n-ar ajunge in spitale daca li s-ar da tratament doar ca au scos medicamentele de pe piata si te lasa sa mori. Lumea sta si rabda in loc sa iesim cu totii in strada. Nu vorbesc de consecintele grave ale vaccinului, cati se imbolnavesc dupa. Recent o profesoara din Marghita în vârstă de 37 de ani, a făcut encefalită, o boală a creierului extrem de gravă, după a doua doză de Pfizer-fapt confirmat de medici.Caporalul Sorin Ștefănescu de 46 de ani de la Brigada Multinațională Craiova, militar cu 3 misiuni efectuate în Afganistan, s-a ales cu parapareză ataxică și status post mielită toracală după ce a făcut a doua doză de ser Covid de la Pfizer. Ce naiba se intampla in spitale? Mor oameni sanatosi, daca esti vaccinat ai comorbiditati. Doar Covid exista! Totul are un pret si sper sa plateasca cei care omoara! Nu mai suntem oameni, suntem cifre!

  3. rrrreeerr Răspunde

    De ce nu scade rata de incidenta? Nevaccinatii nu mai au voie in malluri etc. Pun pariu ca daca bagam toti nevaccinatii in casa. o sa scada incidenta… .hahahhaha

    • English pacien Răspunde

      Și pe tot vaccinații drept recompensă îi trimitem în Maldive o lună? Pe perioada sejurului măcar nici nu se mai testează? Deci automat incidența va scădea?😱😲🥴

    • Gica Răspunde

      Nevaccinatii merg peste tot cu qrcodul altora.

      • ... Răspunde

        Iar vaccinații umblă peste tot fără mască. Nici nu mai știu câte persoane am văzut astăzi! Sigur nevaccinații sunt de vină și pentru asta !?!?

        • Idem Răspunde

          Iar cei trecuti prin boala umbla peste tot ,fara sa respecte nimic ,se cred supereroi .
          Zilnic aproape 200 trecuti prin boala se reinfecteaza , recent unul de 38 ani care zicea ca nu se vaccineaza ,ca trece si a doua oara , a murit.

          • ...

            Eu înainte cu vreo 2-3 săptămâni de a reintroduce obligativitatea purtării măștii pe stradă am început să port iar. Pe de-o parte am răcit puțin (nu covid!) și am zis că mai bine așa. Plus că mulți nici după doi ani nu au învățat regulile minime sanitare. Nu astea inventate pe genunchi și răsmodificate ci alea ce te învață mămica și tăticul. Repet, am trecut prin boală după aia m-am vaccinat dar unii nu au atâta minte că nu se termină până nu învățăm puțin respect față de celălalt. Sanitar vorbind. Adică niște igienă minimă. Eu sunt sigur că voi trece peste cu toate “comorbiditățile” mele din care am destule (asta și din cauza eroilor în halate albe, a se citi malpraxis) dar văd că unora le convine stresul ăsta zilnic. Când rafturile cu mâncare încep să se golească sau când nu vor avea bani pentru cele zilnice și ei se vor mobiliza. Că s-a dovedit în istorie că singura forță de care ascultă românul este foamea. Nu mai este mult până atunci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.