Ultima actualizare: azi, 13:54

Naţionale

Nicolae Ciucă, desemnat premier al Guvernului PNL-PSD-UDMR

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat luni pe Nicolae Ciucă să formeze un nou guvern, în urma consultărilor cu partidele şi formaţiunile parlamentare, care au avut loc la Palatul Cotroceni.

PNL, PSD, UDMR și reprezentanții minorităților au mers împreună la consultări, după ce au finalizat duminică discuţiile privind formarea noului guvern. USR a refuzat să se mai prezinte la discuții.

,,S-a încheiat sesiunea de consultări pe care am convocat-o. În Parlament s-a format o majoritate solidă, din care fac parte PNL, PSD, UDMR și reprezentanții minorităților. Am avut o discuție foarte bună. Îl desemnez pe dnul Nicolae Ciucă pentru a forma o echipă guvernamentală și pentru a se prezenta în fața Parlamentului”, a declarat președintele Klaus Iohannis.


Foto: presidency.ro

11 comentarii

  1. Antal Răspunde

    Se bucură pesediștii din PNL Satu Mare. Se intorc acasă.

  2. Lili Răspunde

    Ciucă are tare multe “ațe” care îl vor trage de la spate.
    Mare minune să reziste “coaliția prăduitorilor flămânzi” ca să mai apuce “rotativa” …. 😀

    • c-block Răspunde

      @Lili, nu are cum să reziste în timp. E o chestie de conjuctură ca să fie temporar stabilitate și să treacă legile lor prin parlament. Cine știe ce impuls s-a primit dinspre Bruxelles pentru această “înțelegere”? Că nu ar fi prima dată. Apoi parcă văd că în 2023 în prag de alegeri vor “răsări” neînțelegeri irreconciliabile (care erau și înainte dar erau măturate sub preș) și unul din partide va părăsi guvernul ca să spună că nu ei sunt de vină pentru situația creată ci celălalt care mai e la butoane. Și iar vom auzi placa aia cu ciuma roșie sau alte bazaconii. Doar o întrebare. Acum între timp și brusc peste noapte ciuma roșie a devenit ciumă prietenoasă rozbonbon? Cine să vă mai creadă p@liticienilor, că eu sigur nu ??? Cel care scapă cel mai fain din treabă este USRplusminus care acum are posibilitatea să se reinventeze cu condiția să găsească oameni calificați și nu Gică Contra (gen Nicușor Dan, primarul Fritz de Timișoara sau duduia aia isterică de Clotilde). Nu că aș avea speranțe mari în această direcție.

      • nuconteaza Răspunde

        @c-block Parerea mea e ca UE nici macar nu-si mai bate capul cu noi. Au vazut cat ne duce capul si cat de corupti suntem. Pur si simplu au renuntat. Atat ca avem pozitie strategica in NATO si atunci ne tine NATO si UE aproape, altfel eram zburati de mult din UE. Nici macar PPE nu-l critica pe Iohannis altfel ar recunoaste ca e un ipocrit corupt. Ultima noastra salvare sa fim aproape de UE e USR (la acest moment), in rest n-avem sanse.

        • c-block Răspunde

          Din ce am văzut acest USR nu prezintă o variantă viabilă. Cel puțin în configurația actuală. De aia ziceam că ar trebui să se reinventeze. Ce am văzut de multe ori zici că sunt diletanți naivi.

  3. H&R Răspunde

    Jó napot pesede! Jó napot penele. O sa se salute pe limba maghiara, daca nu, vai de ei ce le da Iohannis. Sau cum era: Jó napot kívánok Ciolanu…hmmm Ciolacu ma scuzati.

  4. H&R Răspunde

    Putem schimba tricolorul in rosu-galben-verde.

  5. Bucuresti Răspunde

    Mai bine sa aducem niste fanarioti sa ne conduca , asa le place la vlahi (pevecistapini)

  6. Garuboz Răspunde

    @nuconteaza Esti naiv daca crezi ca UE este imaculata ,mai mare coruptie ca la Bruxelles nu exista in UE de aia isi permit politicienii nostrii s-a faca ce vor.

  7. Sandra Răspunde

    Deci, ma ciuca va deveni premier in prima rotativa.Au sacrificat tara si populatia pentru a-si satisface lor nemasurata lacomie de bani publici si putere discretionala. De luni.. lustruirea bocancilor, curatenia pe sectoare, reorganizarea plantoanelor, intretinerea armelor din dotare, si niste vin fiert la popota .Romanii au talent! Spre deosebire de Dancila..Mos Teaca ..doar citeste mai bine ce scriu altii.Noi suntem de vina ca votam asemenea specii! S-ar impune un ROEXIT!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.