Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

Falsificatorii de vaccinuri din Petea rămân în arest. Intermediarul, în arest la domiciliu

Falsificatorii de vaccinuri din Petea rămân în arest. Patru din cele cinci persoane arestate pentru că falsificau certificate de vaccinare în vama Petea rămân în continuare în arest preventiv iar pentru una, cea care se ocupa de intermediere, s-a dispus arestul la domiciliu. Magistraţii Curţii de Apel Oradea au emis decizia în şedinţa de astăzi. Astfel, asistenții medicali HOBLEA DANIELA-IOANA, SIM VOICHIȚA-CAMELIA și registratorii ILIEȘ MARC și BURICEANU HOREA rămân în arestul Poliției, iar intermediarul BOROȘ KATALINA a primit mandat de arest a domiciliu.

Solutia pe scurt: În baza art. 204 Cod procedură penală, Respinge ca nefondate contestaţiile formulate de contestatorii HOBLEA DANIELA-IOANA, ILIES MARC, BURICEANU HOREA, SIM VOICHIŢA-CAMELIA aflaţi în stare de arest preventiv în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare, împotriva încheierii penale nr. 85/JDL din 17 noiembrie 2021, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Satu Mare.

În baza art. 204 alin.12 Cod procedură penală şi art. 227 Cod procedură penală admite contestaţia formulată de inculpata BOROŞ KATALINA, aflată în stare de arest preventiv în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare, împotriva încheierii penale nr. 85/JDL din 17 noiembrie 2021, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Satu Mare. Desfiinţează, în parte, încheierea atacată şi rejudecând: Respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Jusatiţie- Direcţia Naţională Anticorupţie- Serviciul Teritorial Oradea cu privire la inculpata BOROŞ KATALINA şi în baza art. 218 alin. 1 Cod procedură penală dispune faţă de inculpata BOROŞ KATALINA, aflată în stare de arest preventiv în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare măsura arestului la domiciliu pe o durată de 30 zile. În baza art. 221 alin. 1 Cod procedură penală, impune inculpatei BOROŞ KATALINA obligaţia de a nu părăsi imobilul situat în Satu Mare, ….., jud. Satu Mare fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatei BOROŞ KATALINA, de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 27/UP/17.11.2021 emis în baza încheierii penale nr. 85/JDL din 17 noiembrie 2021, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Satu Mare, dacă inculpata nu este reţinută sau arestată în altă cauză.

Povestea, pe larg

Procurorii DNA au descoperit la Petea cea mai mare anchetă de vaccinare la chiuvetă de până acumServiciul Teritorial Oradea a efectuat marţi, 16 noiembrie, percheziţii domiciliare în 13 locaţii, situate pe raza judeţelor Bihor şi Satu Mare, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

Procurorii DNA au făcut publice numele suspecţilor şi faptele acestora:

  • HOBLEA DANIELA-IOANA, asistentă medicală în cadrul Centrului de vaccinare Petea, județul Satu Mare, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, fals intelectual și fals informatic, toate în formă continuată;
  • ILIEȘ MARCși BURICEANU HOREA, registratori în cadrul Centrului de vaccinare Petea, județul Satu Mare, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, fals intelectual și fals informatic, toate în formă continuată;
  • SIM VOICHIȚA-CAMELIA, asistent medical în cadrul Direcției de Sănătate Bihor și o persoană fără calitate specială, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la luare de mită, complicitate la fals intelectual și complicitate la fals informatic, toate în formă continuată.
  • BOROȘ KATALINA

“În cursul anului 2021, suspecții Hoblea Daniela, asistentă medicală, Ilieș Marc și Buriceanu Horea, registratori medicali, ar fi pretins și primit, în mod repetat, sume de bani cuprinse între 250 și 300 euro, de la persoanele care doreau să obțină adeverințe de vaccinare și certificat digital european Covid, fără să le fi fost administrate efectiv dozele de vaccin”, a arătat DNA.

 

 

17 comentarii

  1. H&R Răspunde

    ‘poi nu vaccinul au falsificat pana la urma, ci nazipassul.

    • Bogu Răspunde

      Exact cum spui, mai putin cu pasul schiop nu inteleg. Certificat de boala sau de vaccinare exista, insa altul deocamdata nu este.

      • @Bogu Răspunde

        Și naziștii au făcut ce au făcut prin ”33-34 numai și numai pentru binele germanilor. Că va fi greu la început dar după aia va fi Raiul pe Pământ și regim de 1000 de ani. Paniemaieș sau tu nu vrei să observi de fapt că deja îți scoate ochii? Un lucru să oricepi. Dacă acțiunile sunt coordonate de politicieni și nu de specialiști, deci în acest caz politicienii prin starea lor naturală mint de îngheață apele. Ce garanție poți avea în cuvântul lor? A se vedea marea coaliție care se făurește acum cu ciuma roșie. Acest guvern e ca și anusul preparat nenatural la cei cu cancer de colon. Atâta și va ține.

  2. x-ulescu Răspunde

    Cum au falsificat vaccinu ? Cu apa de la robinet ??

  3. H&R Răspunde

    https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-25197785-guvernul-austriac-dezvaluit-cum-intentioneaza-impuna-vaccinarea-anti-covid-obligatorie-practica.htm

    “Austriecii care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19 vor putea fi amendați cu sume ce pot ajunge până la 3.600 de euro după ce vaccinarea obligatorie a coronavirusului va intra în vigoare din luna februarie a anului viitor.”
    “Austriecii care vor refuza să se inoculeze cu a treia doză „booster” vor fi de asemenea amendați, potrivit ministrului pentru Constituție Karoline Edtstadler. În cazul lor amenzile vor ajunge la 1.500 de euro.”

  4. Rumania Răspunde

    Smecheri de doi lei.

  5. Oskar Răspunde

    Ok astia au luat SPAGA!!!…..dar eu asa stiu ca trebuie pedepsit si cel care a dat!!!!……instigatorul este la fel de vinovat!!!!

  6. Soso Răspunde

    Sora mea e in Anglia unde cei mai multi vaccinati sunt infectati. Lumea nu mai intelege nimic. O sa iasa un razboi civil cu atatea restrictii aberante.

  7. Mircea Răspunde

    Va dati seama cati politisti si jandarmi s-au” vaccinat ” ?Si astia ne verifica pe noi!!!!!

  8. greenpass Răspunde

    Iar beneficiarii passului umbla liber on lune. Pun pariu pe cat vreti ca nicioadata nu se vor descoperi toti care au cotizat pentru cauza. Nu-s fraieri altfel au dosar penal pentru dare de mita, fals si uz de fals la DNA!

  9. Boitor Răspunde

    OOo lasati vrajelile! Magazinele sunt pline cu oameni care au cerut un cod QR de la un prieten. Acest lucru unde se incadreaza? Dosar penal?

    • Ion de pe Peron! Răspunde

      Nu! Judecat adhoc pe strada si pus la perete la impuscat! Astia saboteaza pandemia! 😱🤪
      Stai relax ca glumeam.
      Singura treaba ce nu pricep e ca de ce nu schimba ziaristul titlul. Pentru ca vaccinul nu a fost falsificat ci numai dovada de vaccinare. Comprende???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.