Ultima actualizare: azi, 16:36

Locale

Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic. Germania intră în zona roșie

CNSU a modificat lista țărilor cu risc epidemiologic pe coduri de culori, în funcție de incidenta COVID. Germania și SUA sunt printre țările care au intrat în zona roșie, din cauza creșterii numărului de infectări.

Astfel, în zona roșie au intrat:

  • Germania, Elveția, Polonia, Norvegia, Statele Unite ale Americii, Liechtenstein, Andorra, Bosnia și Herțegovina, Macedonia de Nord, Azerbaidjan și Botswana.

În zona galbenă au intrat:

  1. din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Belarus, Noua Caledonie, Suriname și Saint Vincent și Grenadine;
  2. din zona verde, în urma creșterii incidenței: Finlanda, Laos, Insulele Falkland și Insulele Turks și Caicos;

În zona verde a intrat:

  • Saint Lucia

Noua listă intră în vigoare în 14 noiembrie 2021.

Persoanele care vin din zona galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinate împotriva COVID-19, au trecut prin boală sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă o persoană vine din zona roşie, fie este vaccinată sau trecută prin boală, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină.

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină şi rezultatul e negativ poate ieşi din carantină în a zecea zi.

Lista completă AICI.

9 comentarii

  1. H&R Răspunde

    Da’ cum peezda mă-si? Germania? Nu se poate dom’le, nu se poate! Romania nu se mai incadreaza în paleta de culori? Sau deja e pe negru sau transparent?

    • Germania are rata slaba de vaccinare, in jur de 63 %.... Glumetul Răspunde

      Rata asta nu e de ajuns, dar macar nu mor gramada ca romanii, in 10 zile dispare un sat cu 4000 oameni.

  2. Soso Răspunde

    Incet, incet intra in zona rosie tarile puternic vaccinate.Am rude in Germania si e plin de vaccinati infectati , multi si-au dat peste cap imunitatea de la atatea vaccinuri.Multi nu se mai vaccineaza se trateaza cu antivirale.Se pregateste valul 5 cu al 4-lea vaccin, cine vrea n-are decat. Or sa mai impuna restrictii dar le doresc sa dea faliment celor care restrictioneaza accesul, ca deja se plang multi mai ales ca suntem in pragul sarbatorilor si nimeni nu le calca pragul. Sa puna piciorul in prag si sa iasa in strada lumea pentru ca asta e dictatura. Si mai vorbesc nesimtitii de libertatea vaccinului.

    • Dr Răspunde

      Iarasi sturi false, vaccinul nu da peste cap imunitatea ci o mareste, multi fac gargara si dau mai departe aberatii de pe retele sociale…
      Daca vedem populatia germaniei si procentul de vaccinare, este clar ca sunt peste 20 milioane nevaccinati, are virusul loc de propagare. Vaccinul nu este 100 % dar multi scapa de a ajunge la ati sau morga. Antivirale special pt Sars cov 2 doar acum apar in studii, de gasit pe piata nu prea sunt, cele putine de la Merck, care au eficienta de numai 50 % au fost preplatite de americani.

    • Glumetul Răspunde

      Ce dictatura? tie ti s-a urcat libertatea la cap, vezi poate inhalezi ceva la plămîn, si poti cauta antivirale….

  3. ana Răspunde

    Vaccinul nu trebuie sa faca parte din nicio conditie. Este si va fii optiunea fiecaruia in privinta propriului corp.
    Nu se stopeaza pandemia prin vaccinare gratuita ci prin testare gratuita izolare si tratare.
    Vrem antivirale si testare gratuita.

    • Elena Răspunde

      Testarea functioneaza daca esti testat zilnic sau max la 2 zile, si toata lumea, fapt imposibil!

  4. H&R Răspunde

    „Nicio ţară nu poate să iasă din pandemia de COVID-19 pur şi simplu prin vaccinare. (…) Administrarea celei de-a treia doze sau vaccinarea copiilor nu are nicio logică atât timp cât lucrătorii din domeniul sanitar şi persoanele cu risc crescut din regiunile mai sărace aşteaptă în continuare prima doză de vaccin”, a spus directorul general OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.