Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Ungaria intră în zona roșie! Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista țărilor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat. Potrivit CNSU, Ungaria și Cehia intră în zona roșie, în timp ce Israel trece în verde, în urma scăderii incidenței.

În zona roșie au intrat:
  • Cehia, Ungaria, Danemarca, Islanda, Luxemburg, Maldive și Insulele Cayman;

În zona galbenă au intrat:

  • din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Statele Unite ale Americii și Saint Kitts și Nevis;
  • din zona verde, în urma creșterii incidenței: Polonia, Norvegia, San Marino și Andorra;

În zona verde au intrat:

  • Israel, Cuba, Costa Rica, Guyana, Bahamas, Grenada, Sint Maarten, Antigua și Barbuda și Insulele Virgine ale Statelor Unite.

Persoanele care vin din zona galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinate împotriva COVID-19, au trecut prin boală sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă o persoană vine din zona roşie, fie este vaccinată sau trecută prin boală, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină.

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină şi rezultatul e negativ poate ieşi din carantină în a zecea zi.

Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic AICI.

14 comentarii

  1. Altu Răspunde

    Cum, Ungaria, Islanda, Danemarca care a vaccinat și nurcile, în cod roșu! Cum se poate, așteptăm explicații de la “virusologii” site-ului.

    • Crack Răspunde

      Exact aia am vrut sa scriu si eu.. Atata lauda unii Hunia …cat de vaccinati,cat de asa si invers. Mda ,vad cat de viteji is. 🤮

    • gogu the Original Răspunde

      Ungaria are rata de 61.9 , deci este loc pentru raspandire , si nu au nici o restrictie ,de la inceputul verii ,si acum sunt evenimente cu multi oameni,concerte ,fara masti fara distantare ,doar recomandarea de a purta masca in mijloace de transport.

      Da ce zici :
      Coronavirusul SARC-COV-2 face o nouă victimă la Sibiu, de data aceasta fiind vorba de un caz special, care provoacă îngrijorare: persoana decedată este o asistentă medicală care s-a îmbolnăvit din nou de Covid-19, după ce prima oară făcuse o formă mai uşoară a bolii.

      Valul de reinfectări îi șochează pe cercetători. A doua oară, boala este și mai nemiloasă, chiar dacă există anticorpi,unii pacienți au dezvoltat simptome mai grave a doua oară când s-au infectat cu Covid-19, au constatat oamenii de știință.

  2. intrebare Răspunde

    poti sa astepti mult si bine, eu astept de 3 saptamani, e liniste de moarte

  3. Vlad Tepes Răspunde

    Danemarca in zona rosie !?
    Exemplu pozitiv de urmat recomandat de toti “specialistii “!!!
    Parca si eu as vrea o explicatie, dar nu la misto, una pe bune !

  4. covid 19 Răspunde

    Faucci zicea sa nu punem mare pret pe procentul de 70-80% de vaccinati pentru ca e o teorie nevalidata stiintific. De la 80% la 100% sunt 20 de procente care raportati la mia de locuitori inseamna 200 la mie!!! Deci este un spatiu in care se pot intampla multe, depinde de contagiozitate, de respectarea sau nu a masurilor etc.

  5. rrrreeerr Răspunde

    WOW! Ungaria? Danemarca ? Sa va vad vaxerilor! HAHAHAHAHAHAHAHAHA rad cu curu de voi , ca v-ai facut doftori peste noapte

    • Glumetul Răspunde

      Rade ciob de oala sparta!
      Ro si bulgarii rusinea europei. Ultimii la vaccinare, primii la vaccinare ” la chiuveta” si acte de vaccinare false! Si la nr decese!

  6. H&R Răspunde

    ‘poi am zis acum 3-4 saptamani, ca cand se va termina expozitia de vanatoare vor intra in zona rosie sau lock-down. M-ati crezut? Nu! Ascultati de Jurma sau Jumanji sau cine e ala.

  7. Dumitru Răspunde

    Ce site de kko

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.