Ultima actualizare: azi, 22:51
Locale

Avertizare meteo! Cod galben de ninsori în județul Satu Mare, în Ajunul Crăciunului

Avertizare emisă de Administrația Națională de Meteorologie! Începând de astăzi, 23 decembrie și până duminică, 26 decembrie, este în vigoare o informare meteorologică la nivel național. Începând din ajunul Crăciunului, fenomenele de iarnă se vor intensifica la nivelul a zeci de județe, printre care și Satu Mare, unde sunt anunțate ninsori însemnate cantitativ local la munte și în nord-vest, viscol în zona montană înaltă.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 23 decembrie, ora 22:00 – 26 decembrie, ora 10:00

Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și polei

În nordul, centrul și vestul țării temporar vor fi precipitații, moderate cantitativ, iar cantitățile de apă, acumulate pe tot parcursul intervalului, vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp, cu precădere în zona deluroasă și montană aferentă.

În noaptea de joi spre vineri (23/24 decembrie) și în prima parte a zilei de vineri vor fi precipitații mixte în Crișana și pe alocuri în Banat și sud-vestul Transilvaniei, iar în Maramureș și local la munte, în Transilvania și în nordul Moldovei va ninge și se va depune strat de zăpadă. Pe parcursul zilei de vineri (24 decembrie) în zonele joase de relief precipitațiile se vor transforma treptat în ploaie, iar îndeosebi în noaptea de vineri spre sâmbătă (24/25 decembrie) și sâmbătă (25 decembrie), la munte, la altitudini mai mici de 1700 m, vor predomina ploile, determinând topirea stratului de zăpadă.

Local se va forma polei.

Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor cu viteze în general de 45…55 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

COD GALBEN de ninsori abundente și viscol în Satu Mare, Ajunul Crăciunului

Interval de valabilitate: 24 decembrie, ora 02:00 – 24 decembrie, ora 14:00

Fenomene și zone vizate: ninsori însemnate cantitativ local la munte și în nord-vest, viscol în zona montană înaltă

Vântul va prezenta intensificări la munte, îndeosebi în zona înaltă, cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.

În Munții Apuseni,în grupele vestice ale Carpaților Meridionali, în Carpații Orientali și în județele Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Bistrița va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent.

 

2 comentarii

  1. hai afara la zapada Răspunde

    trebuia sa anuntati de anul trecut, ca i-a luat prin surprindere…….cred ca florisalul nu citeste acest site…. din pacate.

  2. Cris Răspunde

    De tot caca, dezăpezirea lui pește.
    Se cer sancțiuni, vrem să le vedem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.