Ultima actualizare: azi, 18:04

Locale

Bancnota de 20 de lei intră în circulație începând de astăzi

Banca Naţională a României (BNR) pune în circulaţie, de la 1 decembrie 2021, bancnota cu valoarea nominală de 20 lei, fiind prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentă o personalitate feminină: Ecaterina Teodoroiu.

Noua bancnotă răspunde interesului public legitim, care a găsit o largă susținere la nivelul societății, susținându-se consolidarea egalității de gen și a rolului major al personalităților feminine în istoria și societatea românească.

Bancnota cu valoarea nominală de 20 lei este imprimată pe suport de polimer, în tehnică mixtă plană/în relief, cu dimensiuni de 136 x 77 mm și culoare predominant verde oliv. Pe aversul bancnotei se regăsesc următoarele elemente grafice reprezentative: portretul Ecaterinei Teodoroiu, anii între care a trăit (1894-1917), un element floral reprezentând un buchet de brândușe. În plan secund, în zona centrală este reprezentată o insignă a Asociației Cercetașii României. Pe reversul bancnotei compoziția grafică include: o reprezentare a Victoriei înaripate de pe Medalia Victoriei, o imagine a Mausoleului de la Mărășești, iar în spatele Mausoleului, o floare de crin.

În scopul protejării împotriva falsificării, bancnota include o serie de elemente de siguranţă – unele destinate publicului, altele detectabile cu aparatură specială, destinate lucrătorilor din sistemul bancar.

Punerea în circulație a bancnotei cu valoarea nominală de 20 lei se va face prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași şi Timiș ale Băncii Naţionale a României.

8 comentarii

 1. Toader Răspunde

  Respect și onoare eroilor neamului românesc ! Dar, tare seamănă cu un ,,biban,, din armata comunistă, iar cei 20 de lei cu cei 200… Păcălicii au fost lăsați din nou să-și facă damblaua…

 2. Allee Răspunde

  Emana a unui feeling nord corean…

  • România reală Răspunde

   @Allee, pe mine imaginea mă trimite către tendința actuală cu al treilea gen sau alte idioțenii lgbtq-iste bruxelliene, asta fără supărare. Ca să nu mai vorbesc de culoarea aleasă care poate genera încurcături dacă se va folosi la plată. Prea tare seamănă.

 3. zzz Răspunde

  Primul feeling era: Raluca Turcan :)))))))))))0

  • Dodiq Răspunde

   Inainte de operatii

  • România reală Răspunde

   @zzz, fata de care pomenești e cauză pierdută. Are nevoie de niște implanturi de ordinul kilogramelor bune ca să semene a femeie. Îmi cer scuze față de sexul frumos dar tanti asta vă face antireclamă și când am zis asta m-am exprimat elegant. Și Veorica a lui Dăncilă e mai femeie.😱🤮 Din Botoșani se trage parcă, nu?😱😲😭

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.