Ultima actualizare: azi, 18:32
Locale

DNA propune control judiciar în cazul a cinci persoane arestate la Petea, în dosarul vaccinării la chiuvetă

Procurorii DNA Oradea au solicitat marți, 14 decembrie punerea sub control judiciar pentru 60 de zile a cinci persoane suspectate de implicare în emiterea în fals a peste 3.500 de adeverințe de vaccinare la centrul din Petea, județul Satu Mare, informează satumarejust.ro.

Este vorba despre două asistente medicale și doi registratori, aflați în arest, și de o femeie de serviciu din cadrul centrului, în prezent plasată în arest la domiciliu. Potrivit portalului instanțelor, cererea de înlocuire a măsurii arestului a fost judecată azi, la ora 12, de judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Satu Mare.

Conform unor surse judiciare, se pare că un rol important în decizia procurorilor anticorupție de a cere punerea sub control judiciar a avut-o atitudinea celor cinci inculpați, care au recunoscut faptele și modul de operare.

Asistenta medicală Daniela Ioana Hoblea și registratorii Marc Ilieș și Horea Buriceanu, toți de la Centrul de vaccinare din Petea, au fost reținuți pe 16 noiembrie sub acuzațiile de luare de mită, fals intelectual și fals informatic. Procurorii DNA Oradea aveau indicii că cei trei ar fi primit, în mod repetat, sume de bani cuprinse între 250 și 300 euro, de la persoanele care doreau să obțină adeverințe de vaccinare și certificat digital european COVID, fără să le fi fost administrate efectiv dozele de vaccin. În schimbul banilor, datelor doritorilor erau încărcate în Registrul Electronic Național de Vaccinare și era emisă adeverința de vaccinare.

Sursa: satumarejust.ro

6 comentarii

 1. România reală Răspunde

  Mi se pare logic. Dar dacă furau doi saci de barabule de foame erau deja judecați, închiși și cheia de la celulă aruncată în râu. Asta e o treabă minoră cu mii de certificate false și oameni care pot împrăștia perfect legal virusul. Nici nu are repercursiuni asupra relației noastre față de celelalte state membre UE! Eu aș propune să le cerem scuze public pentru deranj!🤔😱😤🥴😮😫

 2. Soso Răspunde

  Si cu cei cateva mii de “vaccinati “ce se intampla?

 3. Gheorghe Răspunde

  Hopa Mitica,da ce credeți ca se va rezolva cu acest talmeșbalmeș.Va trece un timp nu prea lung și problema se va invechi și nu va mai fi de actualitate ca și o grămadă de alte probleme uitate intenționat la sertat.Totusi ca să fim în cunoștință de cauza ia priviți pe aici și vedeți cum se procedează la specialiștii francezi în ale corupției.Ai noștri sunt puță de câine pe lângă ai lor.

  https://www.g4media.ro/un-medic-din-franta-vindea-certificate-verzi-false-la-pretul-de-1-000-de-euro-bucata-a-fost-retinut-de-politie-impreuna-cu-20-de-cumparatori.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.