Ultima actualizare: azi, 16:08

 

Locale

FOTO. Grevă în spitalele din Satu Mare, pe termen nelimitat. Medicii cer salarii mai mari

Grevă în spitalele din județul Satu Mare, pe termen nelimitat. Medicii sunt nemulțumiți în urma discuțiilor legate de legea salarizării, discuții pe care sindicaliștii le-au avut luni cu ministrul Sănătății, ministrul Muncii și cu șeful cancelariei prim-ministrului.

,,Grevă japoneză pe timp nelimitat în spitalele din județ!”, a anunțat, astăzi, Sanitas Satu Mare. Medicii și asistenții poartă banderole albe și au afișat mai multe mesaje, printre care ”Stop inechităților salariale!” sau ”Vrem salarii decente!”.

Sindicaliştii Sanitas Satu Mare se alătură astfel colegilor din ţară care sunt nemulţumiţi de faptul că Guvernul nu acordă creşterile salariale prevăzute pentru anul viitor.

Federația Sanitas a declanșat, miercuri, 22 decembrie, greva japoneză nemulțumită că Guvernul nu vrea să acorde salariile de bază la nivelul celor prevăzute de lege pentru anul 2022 pentru toate categoriile de personal din sistemul sanitar şi a sporului pentru condiţii de muncă, arătând că 85.000 de salariaţi ar trebui să beneficieze de creşteri salariale anul viitor. Conform calculelor făcute de sindicalişti, cheltuiala efectivă va fi în sumă de 68,3 milioane lei/lună şi 819,3 milioane lei/an.

Federaţia Sanitas susține că salariaţii din sistemul sanitar şi din cel de asistenţă socială ”se află de aproape 2 ani sub presiunea uriaşă a obligaţiei de a limita efectele pandemiei cauzate de virusul Sars-CoV-2, fiind aproape concentraţi la locul de muncă, efectuând nenumărate ore suplimentare neplătite, aflându-se în imposibilitatea de a beneficia de zilele de concediu de odihnă”.

Astfel, sindicaliştii solicită ca la elaborarea bugetului de stat pentru 2022 să fie luat în considerare impactul bugetar determinat de acordarea următoarelor drepturi salariale prevăzute şi reglementate de Legea nr.153/2017: acordarea salariilor de bază la nivelul celor prevăzute de lege pentru anul 2022 pentru toate categoriile de personal din sistemul sanitar; acordarea sporului pentru condiţii de muncă potrivit prevederilor din H.G. nr.153/2018, pentru toate categoriile de personal, respectiv procentual din salariul de bază aflat în plată.

Potrivit sindicaliştilor, în plină pandemie, 85.000 de salariaţi ar fi afectaţi de măsurile prevăzute în OUG şi avertizează că nu mai acceptă niciun sacrificiu inutil şi nejustificat. Sindicaliştii cer o întâlnire de urgenţă, înainte de adoptarea OUG privind unele măsuri fiscal-bugetare.

13 comentarii

 1. Pap Remus Răspunde

  Amețeală să vă mănânce pe toți….. Am crezut că obrăznicia și nerușinarea are limite dar văd că nu…
  Lăcomia a atins un nivel istoric în cadrul instituțiilor sanitare.

  • Codruta Răspunde

   Nu vă este rușine , o sleahta de șpăgari ordinari care nu vă saturati nici odată , stați câteva ore in spital după care la privat .Sunteți oameni fără caracter înconjurați de asistente care au plătit examenele .RUȘINE !!!!

   • Norick Răspunde

    Cancerul sa va manance, nerusinatii dracului. Nu va e frica de Dumnezeu, balbaitiilor, mari asistenti si doctori, posturi cumparate pe bani.
    Rákos gecik, anyátokat basznátok szájba

    • Norick Răspunde

     Da’ un alt nickname nu ai gasit pui de dac ?
     Sa te manance pe tine… asa de sarbatori..:-P

 2. dorel Răspunde

  La ce salarii aveți ,vă mai trebuie mărire .Eroi în halate !

  • @dorel Răspunde

   @dorel, de când cu plandemia fenomenul plicul cam scârțâie. Acum înțelegi? Că nu e de lepădat ce se aduna așa. De undeva trebuie recuperat cumva. Și cum se spune fraier e cine dă și nu cine cere. Așa că ei cer cât cuprindeee!!!

 3. H&R Răspunde

  Incercat sa faceti vaccinari pe la Petea. :))))) V-ati prins?

  • InMereuaproape Răspunde

   Eroi nu pentru bani salveaza.Dar la noi eroi in halate sunt nemultumiti de salaril lor.O asistenta ajunge la 5700lei si un medic peste 7500.Si voi faceti figuri cand alti lucreaza pentru 1500.Satana nu va mai satura, flamanzilor!!!!Eroi in pijamale, as mari eu salariile in jos nu in sus.Vrei sa lucrezi?Atat e sa larul daca nu usa e acolo, jegosilor!!!

 4. sm Răspunde

  Nu va ajunge salariul cat primit ? Puteti sa mergeti la privati ! Lasati locul la cei care vor fi multumiti de salar .

 5. Anonim Răspunde

  Rusine….incercati sa comparati mereu salariile si sistemul cu cel din strainatate si totusi nimeni niciodata nu se gandeste ca sunteti in Romania deocamdata, sistemul este asa cum este dar in schimb salariile PENTRU ROMANIA pe care le primiti in sistemul sanitar sunt CU MULT PESTE cat ar trebui si cat merita unii…si cu toate astea pacientii cu salarii de 1500 lei au de suferit din cauza grevei voastre stupide si inca mai aveti de multe ori pretentii ca sa va bage si in buzunar din salarul lor…..BRAVO…Oare de ce salar ati avea nevoie ca sa fiti multumiti vreodata?

 6. DIA Răspunde

  Sa mareasca la toata lumea ..ca pentru toti sunt scumpirile..Cu toate salariile voastre, daca am o operatie trebuie spaga,..de la mic la mare asteapta spaga!

 7. Pop Ioan Răspunde

  …si daca nu dai pliculetul dolofan , nici nu se uita la tine. De la mic la mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.