Ultima actualizare: azi, 14:45

Locale

FOTO. Grevă spontană la CFR. Peste 1.000 de angajați au oprit lucrul

Este grevă spontană la CFR, luni dimineață. Angajații care se ocupă cu repararea locomotivelor au întrerupt lucrul, titrează Digi24. Greva spontană a fost declanșată în București, Brașov, Sighetul Marmației, Cluj, Arad, Craiova. Peste 1.000 de angajați au oprit lucrul.

Angajații CFR care se ocupă cu repararea locomotivelor au declanșat luni dimineața o grevă spontană, nemulțumiți de înghețarea salariilor. Liderul sindicaliștilor a precizat că 1.500 de lucrători din toată țara participă la protest, dar și alți angajați sunt nemulțumiți și așteaptă negocierile cu Ministerul Transporturilor. Sindicaliștii cer o majorare a salariilor de 35% pentru această categorie de personal.

Încep să fie întârzieri pe calea ferată, cea mai mare înregistrată până acum este de 60 de minute, dar există riscul ca timpii de așteptare să crească și să fie mai multe probleme pe căile ferate.

Angajații de la CFR Infrastructură s-au alăturat protestului.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat luni, în contextul grevei spontane de la CFR, că toate companiile din transportul feroviar vor trece printr-un proces de eficientizare economică.

El a subliniat că e dispus la dialog, dar pe argumente economice, nu pe poziții de forță.

CFR Călători a ţinut să precizeze că protestul spontan declanşat luni nu se datorează CFR Călători, fiind o acţiune sindicală feroviară a angajaţilor de la S.C.R.L. Braşov SA şi a CFR SA, ca urmare a prorogării până la data de 01.01.2023, a legii 195/2020, privind Statutul Personalului Feroviar, legiferată prin OUG 130/17.12.2021.

Protest spontan al salariaților CFR din stația Sighetu Marmației:

 

 

4 comentarii

  1. altu fără bmw Răspunde

    Hapoi voi sunteți în grevă japoneză cam 24 din 24!😱😭
    Dar când întârziați cu orele și oamenii pierd legături sau multe altele voi unde sunteți, he? Vă nivi să răspundeți măcar cinstit la călători nu sunteți în stare! Alo, nu aud nimic!

  2. Geza Răspunde

    Ce dracu !!?astia angajează in fiecare luna tot felul de asistați sociali și nu au buget!!!??

  3. sm_noname Răspunde

    Majorare de 35%? Asta numai la stat se poate face.

  4. Mosko Răspunde

    Întâi oferiți condiții/servicii.La gara cu voi, netrebnicilor!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.