Ultima actualizare: azi, 15:41

Locale

FOTO. Secție ultramodernă la Spitalul Județean Satu Mare. Va fi dotată cu 75 de paturi

Viceprim-ministrul României, Kelemen Hunor, s-a aflat astăzi într-o vizită de lucru în județul Satu Mare. Alături de președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, prefectul județului, Altfatter Tamás și de primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, vicepremierul a vizitat clădirea viitoarei secții de Neurologie, finanțată din fonduri guvernamentale și județene. 

Noua secție de Neurologie va funcționa într-o clădire nouă aflată în curtea Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, fiind o construcție modulară cu parter și 2 nivele, cu peste 2100 m². Va fi dotată cu 75 de paturi dintre care 10 vor fi destinate secției de Terapie Intensivă pentru pacienții cu AVC.

Din luna septembrie 2020, când a fost emis ordinul de începere a lucrărilor, au fost efectuate lucrări de demolări, construcții modulare (structură metalică, placă din beton armat), finisaje interioare, instalații electrice, sanitare, canalizare, climatizare, termice și gaze medicale, s-a realizat un sistem de curenți slabi pentru monitorizare pacienți (soft și internet) și au fost montate rampe fluide medicale, o pasarelă de legătură între clădiri, un bazin rezervă de apă și o stație de pompare pentru prevenirea incendiilor.

Vicepremierul României a felicitat administrația județeană pentru buna gestionare a acestui proiect vital pentru pacienții cu boli neurologice.

”Am spun întotdeauna că cele mai importante investiții sunt în sănătate și educație. Mă bucur să văd la Satu Mare un parteneriat reușit între administrația centrală și administrația locală care a dat naștere unui astfel de proiect vital pentru comunitate. Majoritatea spitalelor sunt mai bine gospodărite în mâinile autorităților locale, un exemplu fericit fiind și cel de la Satu Mare. Mă bucură grija pe care o acordați sătmărenilor prin construirea acestui nou corp de clădire care va deservi mii de pacienți care se pot afla la limita dintre viață și moarte”, a declarat Kelemen Hunor, vicepremierul României.

La începutul anului viitor când se va muta în noul spațiu, secția de Neurologie va fi dotată cu aparatură performantă asigurată printr-un proiect finanțat prin Programul Interreg V-A România-Ungaria în valoare de 2.462.156 de euro și cu mobilier nou și modern achiziționat de către Spitalul Județean Satu Mare, cu o valoare aproximativă de 1,5 milioane de lei. Tot în noua clădire va funcționa și Centrul Stroke.

”Infrastructura este nouă și modernă atât în ceea ce privește spațiile, cât și circuitele medicale asigurate. Prima secție de Neurologie a Spitalului Municipal a fost înființată în anul 1974 și iată că după 47 de ani se va încheia calvarul transportării pacienților cu ambulanța între clădirile spitalului, iar prin serviciile medicale oferite cu noua aparatură sperăm să reducem la jumătate mortalitatea cazurilor de AVC.  Această nouă clădire construită pentru secția de Neurologie vine în completarea unui proces mai amplu de revitalizare a sistemului medical sătmărean care a inclus și secțiile de Urologie și Anestezie și Terapie Intensivă, care, recent, au fost complet reabilitate”, a afirmat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba.

Valoarea lucrărilor de extindere a Spitalului Județean cu noua construcție modulară se ridică la suma de 12.062.844 de lei, din care 10.717.844 de lei de la Ministerul Sănătății, 1.207.000 de lei de la Consiliul Județean și 138.000 de lei din veniturile proprii ale spitalului.

47 comentarii

  1. Trico Lorul Răspunde

    Porcar SM – articol despre spital, poze cu 3 unguri: gabor betivu, patachi fata de parte dorsala nepensata si alfater falsificatoru de acte (cum spun unii pe aici prin comentarii). In rest 3 poze din care nu se intelege nimic, din care 2 poze din aceeasi ipostaza cu si fara paturi. Acum, lasand la o parte toata reclama la protipendada ungureasca, ce anume e modern la acest spital din ce se vede in poze? unde e aparatura? Ati pus vreodata curul intr-un salon intr-un spital din alta tara? Modern? Ce anume e modern? Ca are becuri si paturi? Ca instalatia nu va lua foc? Astia care scrieti articole bagati cam multe legale inainte de munca?

    • Nelu Răspunde

      te strange opinca neam de straita ??????

      • Un gur Răspunde

        Clar esti de etnie minoritara, ca nu se intelege nimic din postarea ta.

      • Valah Răspunde

        Da, îl strânge, vrei să o planteze IARĂȘI peste steagul de pe parlamentul de la budapeșt?

        • History Răspunde

          Eu atâta zic numai că Pacea de la București. Citește te rog cu atenție informațiile de pe sfântul goagăl. Se pare că predecesorii tăi au uitat cu desăvârșire să te educe și să-ți explice că prin părțile astea reacția ta se cheamă șovinism pur. Dar nu mă miră #pevecistăpân ce ești. Și dă te rog mai încet manelele, bine? Că se aude până aici. Și vezi că de insiști încep să enumăr de câte ori ne-au scos din r@h@t franțujii. Că dacă ei nu erau și generalul Berthelot s-ar putea să nu fi avut noi Mărăști, Mărășești ori Oituz. De opincă pe parlament nici atâta! Că așa viteji am fost la început că noroc că Iașiul a scăpat. Deci? Un sfat, nu mânca atâta mămăligă stricată că vezi că ți se urcă la cap.

          • Channel

            @history: esti de etnie minoritara si tu, deduc? Ca aia sunteti indoctrinati cu propaganda de genul asta?

          • History

            ca tot o dau in istorie – manelele au trasaturi comune cu muzica orientala cu care ungurii au mai mult in comun decat orice alta natie din europa (inafara de ti gani cu care au origini comune ca nu degeaba vorbiti toti ungureste si aveti atatia si sunt atatia si in ungaria). sunt cunoscator si stiu

          • History

            Astea ultimele comentarii nu sunt scrise de mine și pe deasupra sunt și aberații.
            Dar ca să nu mori prost. Te rog caută pe net de massageți, de regina Tomyris și de bătălia cu Cyrus cel Mare. Că tot se spune că geții s-au ciocnit cu perșii. Doar că problema e că nu se spune unde. Ceva fluviu Amu Daria îți spune ceva? Deci mai ușor cu afirmații. În rest țiganii în fiecare țară în care se stabilesc preiau limba poporului predominant. Asta oeste tot în lume. Faptul că după 100 de ani tot ungurește vorbesc spune multe. Deci ți-ai dovedit incultura crasă.

        • @Valah Răspunde

          Întrebare. Câtă vreme a fost conducere românească la vârful CJ, și a fost multă-multă vreme, ce i-a împiedicat să facă asemenea investiții? Că de promis se tot promitea de ani de zile? Reține că investițiile importante pe sănătate în județ au fost realizate atunci când la butoane au fost udemeriști. Ce îi face pe ei mai mari patrioți locali decât pe românașii noștri? Mai bine la asta să te gândești! Mândrule.

          • Majoritar

            Du-te si ia-i pe toti de mana, urcati-va in autobus si mergeti 15 km spre vest. Apreciez cand se face ceva constructiv, dar insotita de atata propaganda intr-un mod denigrator pentru romani, este de neacceptat. Toti posteaza intr-un mod sfidator doar in limba maghiara pe facebook, toate actiunile lor sunt acte de propaganda si fac parte dintr-un plan amplu de alipire la ungaria. Ce cauta Gabor la intalniri cu Ludovic Orban? De ce toate actiunile astea cu ungaria? Traim in Romania, unde voi, etnicii minoritari maghiari, prin lege, trebuie sa cunoasteti limba romana, daca vreti sa fiti cetateni romani. Asa ca lasati gargara ieftina, ca vi s-a permis prea multe si asta dattorita unor tradatori de tara care au ajuns pe functii.

            Repet: sunteti etnie minoritara – sa va intre bine asta in cap

          • @Valah

            @@Valah conducere romaneasca este si a fost intotdeauna ca doar cetateni romani sunt toti. Problema este ca ei au uitat sa se comporte ca si niste cetateni romani. De acolo porneste ura si dezbinare nu de la faptul ca sunt de etnie.

          • @Majoritar

            @Majoritar: dar are primarul interdictie sa se intalneasca cu Ludovic Orban? Doar erau colegi in Parlament. 😉 fraier ce esti

        • HaHa Răspunde

          O româncă a convins un bătrân de 93 de ani că el a lăsat-o gravidă și l-a făcut să-i dea 200.000 de euro.Instanța din Gijon a deschis un dosar pe numele unei românce, ce a fost reținută exact în momentul în care se pregătea să scoată o sumă mare de bani din contul unui bătrân de 93 de ani, pe care l-a sedus, scrie cotidianul El Comercio, al doilea cel mai citit din provincia Asturia.Idila dintre cei doi a început romantic, într-un parc din Gijon. Românca, a cărei vârstă nu a fost făcută publică, s-a împrietenit nonagenarul și i-a câștigat încrederea. Apoi a început să-l viziteze des la locuința lui și apoi a pus la cale un plan prin care a reușit să-l înșele și să-i ia toți banii, deloc puțini.

          Conform sursei citate, în plângerea depusă la instanța de instrucție se menționează că ”prin înșelăciune și profitând de situația victimei, ajungând chiar să-i spună că «a lăsat-o gravidă», inculpata l-a făcut să semneze un testament în favoarea ei, în care îi lăsa ei moștenire casa în care locuiește”.

    • Sergio Răspunde

      Dupa tine, ar fi ideal , incat, maine sa se demoleze ?
      Din pacate sunteti multi, mult prea multi, cu asemenea gandire.
      Din cauza ta, NU putem avea “un spital din alta tara”.

      • ANONIM Răspunde

        Hazug talpnyaló áruló szöröstalpu lusta népség voltatok vagytok és lesztek.A magyaroknak van történelmük nem mint neltrk.Ti mocsok köppönyegforgató voltatok.
        Nem származunk ázsiábol azt hiszem mikor anyukád a történelmet magyarázta csunyán átbaszott.Hallod ha a magyarok nem lennetek ti már éhendögöltetek volna.ha nem tetszik a magyar mars a Pruton tul.Senki nem hivott ide te dovinidzta magyargyülölö geci

  2. Valahu Răspunde

    Ma cac in gura ta de migrator ma Ianos.

  3. Unu Răspunde

    Puneți și doctori in ele, in SM doctorii adevărați sunt pe cale de dispariție!desi au salarii de 20000 ron/luna sunt niște incompetenți!

    • ANONIM Răspunde

      Un gur si Valah ceea ce faceti este instigare la ura.Sa va fie rusine.
      Auziti fratilor…sa fie orice etnie dar este tot cetatean ROMAN daca va place daca nu.
      De nu va place mutati va in PLM inapoi dupa Prut.Nimeni nu a spus sa veniti in Transilvania.
      Pana 1920 nu ati avut nici un cuvant.Sunteti mandri ca dupa razboi mondial in ultima clipa ati trecut pe partea castigatorilor ca niste TRADATORI????

      • Vasile Răspunde

        cat de prost sa fii tu din neam migrator sa spui asa ceva? da pe tine cine te-a pus sa migrezi din stepa din asia ude dormeai in cort cu vaca si calul?

  4. ANONIM Răspunde

    Tri color auzi tu marele roman??Macar ungurul ala cum spui tu a facut ceva dar Coi coiul vostru ala sovinist cum esti si tu ce a gacut pt oras?
    Srry nu ai ce face ca a fost ales cu majoritatea satmarenilor.Doresc sa mai fie 1000 de ani ca uni ca Coica sa nu ajunga niciodata in scaunul primariei.

    • Vasile Răspunde

      Pentru llimbul romanul apasati tastul egy. Nu ma mir ca va posteaza primaru in ungureste ca nu va duce capu sa invatati alta limba inafara de hieroglifele alea de nu le mai intelege absolut nici o alta natie de pe planeta asta.

      • @Vasile Răspunde

        Da’ totuși văz că tu deja începuși să te deprinzi? Auzi tu la el “egy”? Ce cultură domn’le, ce cultură! Și ce toleranță!!!

        • Vasile Răspunde

          Nu cunosc limbul maghiar ca nu ma ajuta nici macar atunci cand dau spaga la militieni in ungaria. tolerant sunt dar nu cu prosti ca si tine indiferent de ce etnie esti.

          • ANONIM

            NU POT SA FIU ACORD CU DNV DOMNUL ROMAN SAU ROG CUM VA CHEMATI.
            1.NU SUNT INFOCAT NU SUNT DE LOC DAR M AM SATURAT DE BATJOCURA ASTA FACUT DE VOI.Voi vorbit de batjocura fata de romani nu vi rusine?
            Auzi?Cand Coica a fost ptimarul ce facea cu minoritati?
            Cate concerte a fost pe lb maghiara?
            RUSINE SA VA FIE.
            VORBITI DE spaga da?In timpul confuceri Udmr cate functionari au fost arestate si are dosar pensl?
            Hai sa vedem pe partea conduceri TOVARASUL COICA.
            Sa nu borbim de Govor si mai sunt deci..
            Coica cu mismasurile lui cum nu are dosar penal?
            IN PRIMUL RAND Ceea ce spuneti dnv ca sre Facebook pe maghiara numai e o minciuna
            Dnv nu puteti sa obligati nimeni sa scrie propriul Facebook pe romana.
            Tu vb de batjocura???Sunteti obsedati cu prostia asta in limba romana.
            VOI SUNTETI CARE FEFAPT NU RESPECTATI FREPTURILE MINORITARE.
            A.NUMELE DE STRAZI TOMANA/MAGHIARA CA IN ORADEA.
            B.INCALCATI CU PICIOARE DREPTUL IN INSTITUTI PUBLICI LEGEA REFERITOR LA MINORITATI.
            LEGEA SCRIE CLAR!!!IN LOCALITATI UNDE MINORITATEA ARE 20% SUNTETI OBLIGATI SA PUNETI PERSONAL IN FUNCTIE CARE STIE SI VB LIMBA MINORITARA.
            MAI AVETI OBRAZ???

        • ANONIM Răspunde

          Vasile tanulj meg te barom allat magyarul majd akkor mi is megtanulunk olahnyelven.

  5. History Răspunde

    @chanel, eu sunt mai multe. Mult mai multe decât îți închipui. Așa a fost modelul, ce să fac. Dar am învățat temeinic în familie că trebuie să-ți cântărești temeinic vorbele pentru că respectul totdeauna e pe primul loc. Cu ce te încălzește dacă de exemplu ai fost nesimțit și l-ai jignit pe celălalt dar pentru că poți? Apoi peste o vreme s-ar putea să ai nevoie de el și nici nu știi cum să-ți ceri scuze?
    Până la Bill Gates se admitea că toți avem loc pe Pământ. De când cu pandemia asta nu se ma știe. Dar cei 7 ani de acasă am înțeles că încă nu au fost abrogate.

    • Roman Răspunde

      Nesimtirea porneste de la primar, prefect, si restul, care daca sunt cetateni romani, asa cum a mentionat un etnic infocat mai sus, ar trebui sa respecte tara in care traieste, cetatenii si limba oficiala. In schimb, vezi cum se comporta aceasta gasca: totul este in limba maghiara. Nu ar fi nimeni curios ca pe primar il cheama gabor sau csaba sau orice alt nume, daca s-ar comporta cu respect: esti cetatean roman, adreseaza-te in limba romana, care este limba oficiala a acestei tari. Fii etnic maghiar fara nici o problema, la tine acasa, in grupul tau de prieteni, chiar si in paridul tau. Cand vine vorba de actiuni oficiale, nu iti bate joc de romani, nu o face intr-un mod atat de pe fata. Asta e problema. nu ca sunt unguri, ci modul in care se comporta. Asta vad ca e greu sa inteleaga unii.

  6. Vecin cu Peter si Karcsi Răspunde

    Domnilor, nu va mai certati, haideti sa fim obiectivi: Kereskenyi Gabor, Pataki Csaba, Altfatter Tamás, Kelemen Hunor. Nici un nume romanesc in articol. Pe facebook la Kereskenyi totul este in maghiara, si apoi, daca e cazul, in romaneste. Na, acum normal vorbind, un om in functie publica in Romania e normal sa faca asta? Si mai vreti sa ne intelegem romani cu unguri. Problema incepe de la varf si se pare ca varful este cel care instiga la ura si nemultumire nu eu cu vecinul meu Karcsi si Peter. Ganditi putin.

  7. Steve Răspunde

    Citind cele scrise de “Vecin cu Peter si Karcsi” am tinut sa ma documentez, am accesat Profilul primarului de Satu Mare. Toate postarile cu interes public , sunt scrise atat in limba Maghiara cat si in limba Romana. O zi buna sa avem.
    P.S. Pacientii acestui nou corp de spital vor parintii nostrii, noi si copii nosti.

  8. Sarmisegetuza manelista Răspunde

    Dragi opincari, un lucru trebuie să recunoașteți……… să fii român nu este o națiune sau mândrie…..mai bine este o preocupație, de furt, înșelăciune , aroganță,si obrăznicie…

  9. Delia Răspunde

    Ce v-o apucat ma? Roman,ungur,tigan..trebuie sa traim impreuna in liniste si pace ca nu suntem animale! Si hai sa o luam pe aia dreapta, cand se face ceva..de ce se face?daca nu se face..de ce nu se face? Ar trebui sa va bucurati ..nu sa aruncati cu noroi!

  10. ANONIM Răspunde

    NU POT SA FIU DE ACORD CU DNV DOMNUL ROMAN SAU ROG CUM VA CHEMATI.
    1.NU SUNT INFOCAT NU SUNT DE LOC DAR M AM SATURAT DE BATJOCURA ASTA FACUT DE VOI.Voi vorbit de batjocura fata de romani nu vi rusine?
    Auzi?Cand Coica a fost ptimarul ce facea cu minoritati?
    Cate concerte a fost pe lb maghiara?
    RUSINE SA VA FIE.
    VORBITI DE spaga da?In timpul conduceri Udmr cate functionari maghiari au fost arestate si are dosar penal?
    Hai sa vedem pe partea conduceri TOVARASUL COICA.
    Sa nu vorbim de Govor si mai sunt deci..
    Coica cu mismasurile lui cum nu are dosar penal?
    IN PRIMUL RAND Ceea ce spuneti dnv ca are Facebook pe maghiara numai e o minciuna
    Dnv nu puteti sa obligati nimeni sa scrie propria Facebook pe romana.
    Informatile care apartin locuitorilor Satmareni sunt scrise si pe romana
    Tu vb de batjocura???Sunteti obsedati cu prostia asta in limba romana.
    VOI SUNTETI CARE DEFAPT NU RESPECTATI FREPTURILE MINORITARE.
    A.NUMELE DE STRAZI ROMANA/MAGHIARA CA IN ORADEA.
    B.INCALCATI CU PICIOARE DREPTUL IN INSTITUTI PUBLICI LEGEA REFERITOR LA MINORITATI.
    LEGEA SCRIE CLAR!!!IN LOCALITATI UNDE MINORITATEA ARE 20% SUNTETI OBLIGATI SA PUNETI PERSONAL IN FUNCTIE CARE STIE SI VB LIMBA MINORITARA.
    MAI AVETI OBRAZ???

    • History Răspunde

      @ANONIM. Sunt perfect de acord! În paranteză în Finlanda unde finlandezii au deasemenea ce să împartă cu suedezi și există 7 % minoritate suedeză în țară, inscripțiile sunt obligatoriu bilingve de la 8% în sus și se învață limba suedeză de absolut toți la școală. Asta ca să cunoști cultura celuilalt. Și încă o paranteză, într-o vreme ministrul apărării din Finlanda era civil, suedez și femeie! Mai avem de învățat. Omul contează și nu limba. Băgați asta toți în tărtăcuțele voastre înfierbântate. Valabil la ambele părți.

  11. Antibozgor Răspunde

    Ba cacatilor cu ochi iar vi s-a urat cu binele? Da mergeti la Niregyhaza daca acolo e mai bine
    Noi nu ne suparam daca mergeti, din contra sa vedeti ce hora facem in centru, voi numai plecati ca de restu de ocupam noi, baiu’ la voi e ca nici aia nu va primesc la ei, ca sunteti niste corcituri care va credeti superiori si nici Budapesta nu va vrea , Peace!

    • Shiro ishii Răspunde

      Bine zici scleroza, de restu va ocupati voi. Asa si trebuie.

    • @Antibozgor Răspunde

      Nu-i nimic nou, doară fermentează iarăși mămăliga expirată și produce gaze. Aia se aude.
      Tu dacă printr-un eveniment nefericit ajungi la spital să tot refuzi internarea că e făcut de bozgori, bine? Nu știu de ce nu mergi înapoi la Vânju Mare printre țigani acolo de unde te tragi!

      • Antibozgor Răspunde

        Sa nu uitam de unde ati emigrat voi apoi sa ne faceti pe noi romanii tigani.

        • History Răspunde

          Ținutul Perm actuala Republică Komi. Ce ți-a băgat Ceaușescu în cap este minciună și intenționat sunt amestecate anumite lucruri. Asta ce zic este cercetat și susținut științific. Dacă vrei să știi tracii, geții sunt indoerupeni și ca atare au venit în cam 1500 în î.e.n. de prin zona actualului Uzbekistan și Turkmenistan. Asta dacă tot vorbim de venit. Deci cine a venit din Asia puiule?
          Nici triburile germanice nu su fost acolo tot timpul, cam tot așa au venit și ei din niște stepe euroasiatice.

    • Dr G Răspunde

      Zici si mie, dece romani ,care nu vorbesc maghiara ,merg la doctori in Ungaria ?
      Dece romani se muta acolo ,dar romani din Hu nu se muta in Ro ?

  12. ANONIM Răspunde

    Ha a MAGYAROK NEM LENNENEK TI MAR EHENDOGOLTETEK VOLNS.
    HA NEM LETTUNK VOLNA MEG MINDIG CAUCESCU SEGGET NYALNATOK ES MEG MINDIG KOMMUNISTA XAROK LENNETEK.

  13. Maria Juan AAA Răspunde

    Mereu aceleasi comentarii….cine e mai smar2 : rumanuu sau hunguruu. Plm ,bine ca se face ceva in cacatul asta de sat. Voi astia care nu va dati seama cat de varza e satul asta,nu ati prea iesit din sat. Iar daca momentan sunt hungurii la putere in sat, bravo lor ca fac ceva pt satul asta..ca rumanii au facut o mare p.ulaaa!!

    • History Răspunde

      Din păcate ai perfectă dreptate. Mă gândesc că #pevecistăpânii care momentan s-au trezit cu fața la pernă și frustrați până peste cap au grija ca nu cumva hungurii la o adică să ia cu ei secția așa necesară și nou făcută. Că altfel nu înțeleg reacția lor. Gândiții-vă și voi așa că de câte ori au fost cazuri de răniți la cap care au fost transferați la BM ori Cluj pentru că noi nu aveam o secție ca lumea pentru astfel de cazuri? Și asemenea cazuri de preferat nu trebuie transportați ci îngrijiți cât mai repede! O zi bună să aveți și nu mai tromboniți atâta degeaba!

  14. H&R Răspunde

    Cum a scris si Dr G, auzi sau citesti tu Antibozgor? Du-te tu putin la Debrecen sau la Nyiregyhaza la spitalele de acolo si vezi cine sunt majoritari bolnavi pe acolo? Iti scriu eu: romanasii. Pentru ca au o spreanta mai buna de vindecare si supravietuire acolo. Oare de ce plecati voi acolo sa va vindecati, si acasa faceti gura mare si cu spuma. Dar cand aveti probleme cu cancerul, fuguta repede la Debrecen. Stiu ce vorbesc.
    Inca ceva! Daca intri in Debrecen la spitalul de acolo, la Informatii poti vorbi lejer pe limba romana, o sa-ti raspunda tot pe limba romana

    • History Răspunde

      De ce? Pentru că e nesimțit ca să nu spun țăran ordinar și momentan e sănătos! De aia! Ca să nu spun că mundrul de rrrrromân de Ștef ori Papici să vezi tu ce vorbește ungurește cum trece granița! Îți spun eu din sursă sigură că doar am fost de față. Dar acasă ferească Domnul să rupă juma de cuvânt pe limba dujmanului! Ăștia #pevecistăpânii în ăsta se consumă.
      Semnat unul care nu e nici-nici. Din această cauză încearcă să-i respecte pe toți și să nu deranjeze cu afirmații aiurea dacă nu e cazul. Încercați și voi înfierbântaților și o să fiți infinit mai fericiți. E valabil pentru ambele părți dar mai cu seamă celor pe care îi strânge opinca. Sau la voi postul nu se pune? Aveți dezlegare de la popă în asemenea situații și puteți înjura?

  15. +++ Răspunde

    @H&R – Da ai dreptate majoritatea spitalelor din Ungaria sunt pline de romani, iar voi ungurii din România rămâneți și vă tratați aici, sau nu aveți bani suficienți pentru a vă trata acolo. Ungurii de acolo nici nu au unde să se trateze, din moment ce romanii au ocupat majoritatea spitalelor.

    • ### Răspunde

      Ungurii nici nu au pentru ce sa se trateze, sunt sanatosi tun…se zice ca sunt cei mai sanatosi si cancerfree din Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.