Ultima actualizare: azi, 18:51

Locale

Cîțu, despre datoria publică a României: ,,Acuzații de un an de zile și nimic nu s-a adeverit’’

Florin Cîţu îi ironizează pe cei care au avansat „ diverse scenarii apocaliptice” cu privire la datoria publică a României şi afirmă că „adevărul este prezentat de ministrul Finanţelor de la partidul foştilor adeversari politici”: România are a noua cea mai mică datorie publică din UE.

,,Adevărul iese întotdeauna la suprafață. Tot felul de așa-ziși specialiști avansează diverse scenarii apocaliptice cu privire la datoria publică a României.  Oameni fără pregătire care vorbesc despre cum funcționează Finanțele unei țări. Toți sunt profesioniști peste noapte. Critici și acuzații de un an de zile și nimic nu s-a adeverit.

Adevărul este prezentat, astăzi, de ministrul Finanțelor de la partidul foștilor adeversari politici.

“România are a noua cea mai mică datorie publică dintre cele 27 de țări membre UE…la sfârșitul lunii septembrie 2021, indicatorul datorie guvernamentală reprezintă 48,5% din PIB, sub plafonul de 60% stabilit prin Tratatul de la Maastricht.”

“Conform metodologiei Uniunii Europene… cu un nivel de îndatorare de 47,5% din PIB”- Ministerul Finantelor. PS: Cititul nu a omorât pe nimeni’’, a scris fostul premier pe pagina sa de Facebook.

Ministerul Finanţelor a anunţat marţi că România are a noua cea mai mică datorie publică dintre cele 27 de ţări membre UE. Reprezentanţii ministerului au utilizat datele furnizate de Institutul Naţional de Statistică.

2 comentarii

  1. România reală Răspunde

    E tare iarba ce fumează! Vreo și eu!😱😱😨

  2. Vlad Tepes Răspunde

    Da nu mai bine ne-ai spune ce-ai facut cu cele 50 miliarde de euro pe care le-ai luat cu imprumut si pe care le vom plati noi si urmasii urmasilor nostrii ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.