Ultima actualizare: azi, 22:26

Locale

LISTĂ. Zeci de localităţi din judeţul Satu Mare fără niciun caz de Covid

Zeci de localităţi din judeţul Satu Mare nu mai au niciun caz activ de Covid. În 19 din cele 65 de unităţi administrativ teritoriale de pe raza judeţului Satu Mare nu mai există niciun caz. Practic este vorba despre zeci de localităţi în care nu mai există acest virus.

Potrivit statisticii făcută astăzi de către reporterii PortalSM, pe baza informaţiilor furnizate de către autorităţile locale, comunele fără niciun caz de Covid sunt: Batarci, Bârsău, Botiz, Călineşti Oaş, Cămărzana, Certeze, Culciu, Foieni, Gherţa Mică, Hodod, Oraşu Nou, Pişcolt, Racşa, Socond, Tarna Mare, Terebeşti, Tiream, Târşolţ, Valea Vinului.

În municipiul Satu Mare rata de infectare este de 0.46 cazuri la mia de locuitori.

Incidenţe crescute sunt la Sanislău – 4,34 cazuri la mia de locuitori, Ciumeşti – 2,27 cazuri şi Pomi – 2,08.

Până astăzi, în județul Satu Mare s-au înregistrat 20742 îmbolnăviri, 19639 vindecări si 705 decese cauzate de coronavirus. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 14 cazuri noi de îmbolnăvire și s-a înregistrat un deces, un pacient de 40 de ani la Spitalul Municipal Carei, persoană cu multiple comorbidități.

Până în prezent au fost efectuate 200915 teste, din care 73 realizate în cursul zilei precedente (2 teste RT PCR si 71 teste rapide antigen). La nivelul județului Satu Mare, în data de 13 decembrie 2021, se află 314 persoane izolate și 969 persoane în carantină la domiciliu sau la locația declarată.

17 comentarii

  1. Statistics Răspunde

    Asta a mai fost si anul trecut, si anul acesta, apoi se strica situatiunea. Vine val dupa val, mai naspa ca cele dinainte. Linistea de dinainte de furtuna. Relaxarea face inca un val. 4 sau 5, interesant ca chinezii nu relaxeaza, au avut unul singur. Si sa nu veniti cu : comunistii mintesc etc.

  2. Vlad Tepes Răspunde

    Interesant ca exact acolo unde rata de vaccinare este printre cele mai scazute, nu mai sint evidentiate cazuri de infectare.
    Nu cumva imunizarea naturala este mai eficienta decit cea artificiala ?
    Intreb, nu dau cu parul !

    • ... Răspunde

      Din ce separe, virusul s-a cam epuizat la noi. Unde s-au vaccinat oamenii din greu vârful pandemic s-a de alat cu 3-4 săptămâni. Ungurii au avut ieri peste 16000 de cazuri pozitive și 455 de decese! Ia să înmulțim cifrele astea cu 2 cum ar trebui! Am avut noi vreodată în pandemie 33000 de cazuri pe zi și 900 de decese? Numai întreb și eu. Și să nu uităm totuși că ungurii s-au cam vaccinat, au fost mai cuminți și au ascultat guvernul și contrar recomandărilor inițiale ale OMS au fost primii și la booster! Și mai vorbim de #idioții Europei?

      • Laszlo Răspunde

        Ai inteles gresit , ei au si o statistica : total pe 3 zile….si e in scadere.
        Ia in considerare la ei si acum sunt concerte si alte activitati cu mii de oameni .
        Cand la noi era varful la ei abia incepea sa miste ceva…

        • ... Răspunde

          Și aia nu înseamnă decalaj în timp la vârful pandemiei, deșteptul planetei? Crezi că nu ai tu poți judeca niște cifre? Când la noi erau foarte mulți bolnavi la ei nu era absolut deloc, ceva cam cum e la noi acum. La noi nici acum nu am atins vârful valului 2 oficial! Niciodată nu s-a anunțat nici măcar că am atins maximul! Măcar la ei se discută aproximativ civilizat. La noi e catastrofă.

    • Dr Haus Răspunde

      Daca ne uitam ca zilnic se reinfectau 200 de oameni …..trecuti prin boala ….
      oricum Omicron va reseta totul .
      Imunizarea naturala nu e deloc eficienta mai ales pt cei morti.Dar asta antivaccinistii uita sa mentioneze.

      • ... Răspunde

        Și nu știu cât valorează imunitatea la cei vaccinat cu doză dublă și netrecuți prin boală. Asta să nu uiți să menționezi. Mai ales că mulți au luni bune de când s-au vaccinat. Dar asta să nu cumva să menționezi că cine știe ce își spune șeful după aia!

        • Info Răspunde

          People who have recovered from a coronavirus infection can develop a reinfection with the Omicron variant.
          Many experts think two doses of a COVID-19 vaccine will protect against severe illness, even against Omicron.
          Boosters may hold up better than a previous infection or a two-dose vaccine regimen, according to data from Pfizer and BioNTech.
          Preliminary results from lab studies were released this week showing that the Omicron coronavirus variant is able to evade some of the protection against infection offered by COVID-19 vaccines.

          Boosters, though, may hold up better, according to data from Pfizer and BioNTech. Many experts also think two doses of a vaccine will protect against severe illness, even against Omicron.

      • ... Răspunde

        Acum citesc că vaccinul pe bază de ARNm cu doză dublă are eficiență de 35% față de omicron. Studiul este englez și știu că ei sunt preciși și corecți cu așa ceva. Așa că puteți să vă spălați pe cap și cu vaccinul și cu greenpass-ul. Că cam atâta valorează. Cacofonie intenționată. Dar măcar ei recunosc.

        • Statistic Răspunde

          Cand omul este bolnav ,si 1 la suta conteaza.
          Din fotbalistii de la Bayer Munchen doar Joshua Kimmick nu s-a vaccinat ,era impotriva ,dar se credea tanar si rezistent ,a luat Delta ,are long covid,plamanii distrusi ,nu poate face nici antrenament ,nu se stie daca asi va reveni.

        • Geo Răspunde

          La fel si cei trecuti prin boala …

          • ...

            Degeaba, că eu sunt trecut prin boală și sunt și vaccinat. Așa că ……
            Dar atenție nu m-am vaccinat până nu m-am consultat cu medicul meu de specialitate, pentru că și alte probleme, și mi-am verificat înainte anticorpii. Nu mă iau după medicii de cataclismă de pe sticlă, nu mă cobor la acel nivel.

  3. Pupăzău Răspunde

    Vine omicron de la ungaria in curand. Nu va bucurati prea tare. E doar o chestiune de timp.

    • H&R Răspunde

      Avem deja semințele și noi. Nu ne trebuie importul.

    • Anti Pupazau Răspunde

      Vezi ca la noi deja sunt infectati care nu au umblat afara…..deocamdata scorul este Ro 11 la 2 .
      Si la noi se face secventiere genetica ,asa din ani in pasti ,ca e scumpa.

  4. România reală Răspunde

    Titlul pozei de la articol ar fi “Tânără fericită că a cumpărat la promoție chiloți tanga anticovid”???😱😨

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.