Ultima actualizare: ieri, 19:32

Locale

Oră de rugăciune în noaptea de Revelion, la biserica Bunavestire din Satu Mare

Sătmărenii sunt invitați să participe la o oră de rugăciune în noaptea dintre ani, la biserica greco-catolică Bunavestire din municipiul Satu Mare. De mai bine de 20 de ani, preotul sătmărean Gheorghe Simion organizează în noaptea de revelion o oră de adorație, care se încheie la ora 11,45, urmând ca la final toți cei prezenți să bea un pahar de șampanie și să-și ureze la mulți ani.

,,După anii 90, din dorința de a încheia anul într-un mod cât mai creștinesc, am propus membrilor parohiei mele să ne întâlnim cu o oră înainte de sfârșitul anului pentru a-i mulțumi lui Dumnezeu că a avut răbdare cu noi un an întreg, în care de multe ori am uitat că suntem dependenți de El mai mult decât de lumea aceasta. De asemenea, să-i cerem pentru anul care urmează înțelepciune, precum i-a dat lui Solomon, ajutor și credință tare pentru a înțelege că suntem fii ai cerului, nu ai pământului”, a spus părintele Gheorghe Simion.

Astfel, și în acest an, preotul greco-catolic îi așteaptă pe sătmăreni, indiferent de confesiune, să sărbătorească trecerea dintre ani cu sufletul cât mai aproape de Dumnezeu.

,,Felul acesta de a proceda l-am repetat la sfârșitul și începutul fiecărui an, inclusiv în anul acesta, când vă invit pe toți să ne unim din nou în rugăciune în fața bunului Dumnezeu pentru același scop. După momentul acesta, să ne întâlnim cu toții, așa cum am obișnuit întotdeauna, în fața bisericii pentru a ciocni un pahar de șampanie și pentru a ne ura tradiționalul La mulți ani!, a declarat părintele Gheorghe Simion.

Programul de rugăciune va începe în data de 31 decembrie, de la ora 22.45, la biserică greco-catolică Bunavestire din cartierul Carpați I, strada Clăbucet, numărul 10.