Ultima actualizare: azi, 09:47

Locale

𝟏𝟏𝟗 – Numărul de urgență pentru raportarea abuzurilor asupra copiilor, în județul Satu Mare

𝟏𝟏𝟗 – Numărul de urgență pentru raportarea abuzurilor asupra copiilor, în județul Satu Mare. A fost lansat la nivel național Numărul Unic Național 119 în urma deciziei Premierului României, care este administrat de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) și operat de D.G.A.S.P.C. Satu Mare. Numărul Unic Național 119 este destinat raportării cazurilor de abuz, neglijare, exploatare și orice altă formă de violență asupra copilului va asigura accesul rapid fiabil și convenabil la consiliere psihologică/asistență socială sau la intervenția echipei mobile în colaborare cu Serviciile Specializate de Urgență, în cazul în care se impune.

Scopul principal al Numărul Unic Național 119 este de a asigura asistență rapidă și imediată atunci când viaţa copilului este în pericol, copilul este grav rănit, copilul a suferit un abuz sexual, copilul sub vârsta de 8 ani este lăsat singur în casă, copilul solicită de urgenţă ajutor, copilul refuză să meargă acasă, copilul este grav neglijat sau copilul este implicat în munci intolerabile; asigurarea suportului psihoemoțională pentru copii și sporirea siguranței acestora.

Cu sprijinul Consiliului Judetean Satu Mare, DGASPC a operationalizat functionarea acestui numar prin asigurarea spatiului si personalului aferent, serviciu fiind functional si asigurand o interventie si evaluare de specialitate rapidă a cazurilor raportate.

Misiunea Numărul Unic Național 119 și a echipei mobile este:

– protejarea integrităţii psihoemoţionale a copiilor prin crearea unor mecanisme de evaluare şi intervenţie pentru asigurarea sănătăţii psihoemoţionale şi mintale a acestora în perioada pandemiei de COVID-19 şi postpandemie;

– îmbunătăţirea mecanismului de prevenire şi intervenţie multidisciplinară şi în reţea pentru situaţiile de violenţă asupra copilului, cu precădere pentru situaţiile de violenţă de natură fizică, sexuală şi emoţională în cadrul familial, instituţional, comunitar şi online;

– să primească semnalările cu privire la situaţiile de abuz, neglijare şi exploatare a copilului, să asigure consilierea telefonică în aceste situaţii şi să intervină prompt în cazurile urgente prin intermediul unei echipei mobile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.